Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Lama Lama jj, mám zkušenost, jako ostatní - u nás už jsou nějakou dobu odkvetlé ![]()
@Lama Lama záleží odkud jsi. U nás jich tak před 2 měsíci bylo plno.
U nás jich bylo plno jako každý rok. A jako každý rok kvetly v dubnu. To bydlíte asi hodně vysoko v horách, pokud vám tam kvetou koncem června.
Kyselé deště už pěkně dlouho nejsou, protože jaksi filtry na průmyslové komíny, auta a útlum těžkého průmyslu.
Pampelišky letos kvetly v půlce dubna.
Hora skrývá Slunce pod klobouk.
Z oblaků do pampelišek fouk. …
… Lítaly u vás ? ![]()
@Lama Lama píše:
Pro odlehčení:
Taky u vás letos vůbec nekvetou pampelišky nebo je to nějaká lokální anomálie? Listí to má, ale květ žádnej. Jsem letos viděla asi 2 kvety. Kdybych chtěl udělat pampeliškovej med ( nechci teda), tak to nenasbírám ani za celý den urputného hledání.
Můžou za to kyselé deště, globální teplování nebo jako jehličnany kvetou jednou za 7 let, tak pampelišky jednou za 37 let nekvetou? či co…
prvni prodlouzeny vikend v kvetnu jsme byli v Ceske Kanade (casovy udaj) a tam byly cele lany pampelisek, proste zluta pole. nejmladsi zastavil kolo, vyvalil bulvy a povida hlasem ala Frantisek Filipovsky „Tyyyy joooo — je jich tu ---- deset!!!!!! Neeee — osmmmm“
u nás jich bylo plno a taky jsem jich hodně snědl - listy a květy.
Dokonce jsem četl studii, že kořen z pampelišek je prevence proti rakovinovému bujení. ![]()