Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Pro odlehčení:
Taky u vás letos vůbec nekvetou pampelišky nebo je to nějaká lokální anomálie? Listí to má, ale květ žádnej. Jsem letos viděla asi 2 kvety. Kdybych chtěl udělat pampeliškovej med ( nechci teda), tak to nenasbírám ani za celý den urputného hledání.
Můžou za to kyselé deště, globální teplování nebo jako jehličnany kvetou jednou za 7 let, tak pampelišky jednou za 37 let nekvetou? či co…
@Lama Lama píše:
Pro odlehčení:
Taky u vás letos vůbec nekvetou pampelišky nebo je to nějaká lokální anomálie? Listí to má, ale květ žádnej. Jsem letos viděla asi 2 kvety. Kdybych chtěl udělat pampeliškovej med ( nechci teda), tak to nenasbírám ani za celý den urputného hledání.
Můžou za to kyselé deště, globální teplování nebo jako jehličnany kvetou jednou za 7 let, tak pampelišky jednou za 37 let nekvetou? či co…
Protozr uz jsou tak dva mesice odkvetle?
U nás jich bylo jako každé roky, ale už tak před dvěma měsíci, na Velikonoce jsme pletli věnečky. Teď těžko.
Mívali jsme tu úplně žluto, letos sem tam květ. Už tak koncem dubna, začátkem května.
Zkus vodu, Lojzo. ![]()
Ta totiž chybí i těm pampelindám. ![]()
Příspěvek upraven 20.06.18 v 17:26
@Doe_Jane píše:letos jich bylo moooc
Jak kde. Opravdu to záleželo na lokálních srážkách. Někde jakoby neexistovaly. ![]()
Řekni, kde ty kytky jsou, co se s nima mohlo stát, řekni, kde ty kytky jsou, kde mohou být… ![]()
U nás tedy letos prakticky nekvetly. Odhadem méně než 10% obvyklé záplavy. Může to být tím suchem. ![]()
Kvetly, ale už je to pěkně dlouho
Med jsem dělala, bylo jich jako každý rok.