Proč nemůžu spát ?

žirafííí
22.10.10 11:08

Proč nemůžu spát ?

Ahojky.Mám asi blbopu otázku :oops: .
Chtěla bych se zeptat proč ted ke konci těhu nemůžu spát?
V noci se zbudím musim na záchod a pak už nezaberu a několik hodin se převaluju a ne a ne usnout.Snažim se chodit spát unavená a později abych spala až do rána , ale nejde to . Vim že je to normální , ale čím je to přesně způsobeno ? :oops:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
27259
22.10.10 11:29

Několikrát za noc na záchod, nemohla jsem najít správnou polohu(protože nejradši usínám skoro na břiše, což v devátým fakt nešlo), po chvíly ležení na jednom boku začal mimís kopat, na zádech kopal, na druhým boku kopal, křeče v lýtkách…nervozita kdy to přijde, jestli to poznám, jak to bude probíhat, strach z císaře, jestli se rozkojím, jak to všechno zvládnu. Každou noc stejný scénář. Bohužel to prostě patří k těhotenství.
Tak podle mě je to způsobeno fyzickým stavem a psychikou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3379
22.10.10 11:35

Psychika - podvědomé obavy z porodu, o mimčo,jestli to zvládneš…nemusíš si to ani uvědomovat, ale ty obavy má asi každá. K tomu kopání mimča, buzení na wc, bříško už překáží a můžeš už spát v podstatě jen na boku, u mě to byla i bolest kyčlí… To vše dohromady prstě ruší spánek. Taky jsem se občas budila hladem, to většinou kolem 5 ráno :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
22.10.10 12:10

Tak u nás to noční nespaní byla asi příprava na totálně nočního nespavce, asi abych nebyla po porodu v šoku, že se v noci nevyspím :mrgreen: :mrgreen:
Mě tedy brali i křeče do lýtek, později jsem jich pár chytla i do stehna, věčné courání na záchod, hledání pohodlné polohy a bolest stydké kosti a kyčlí…to moc spánku nepřidá. A když už jsem konečně našla pohodlnou polohu, kdy nic nebolelo, prcek nekopal, na záchod jsem nepotřebovala, tak začal přítel chrápat :cert: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3379
22.10.10 12:38

Kakika, no vidíš, na křeče do lýtek jsem zapoměla, byly lahůdkové :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
480
22.10.10 13:05

tak ja uz se spankem bojuju tedkom a to jsem ve 14tt a unavena jsme fest,pac mam uz jednoho raubire a chodim do prace ale i tak jsme nekolikrat za noc vzhuru :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4290
22.10.10 13:07
Kakika píše:
Tak u nás to noční nespaní byla asi příprava na totálně nočního nespavce, asi abych nebyla po porodu v šoku, že se v noci nevyspím :mrgreen: :mrgreen:
Mě tedy brali i křeče do lýtek, později jsem jich pár chytla i do stehna, věčné courání na záchod, hledání pohodlné polohy a bolest stydké kosti a kyčlí…to moc spánku nepřidá. A když už jsem konečně našla pohodlnou polohu, kdy nic nebolelo, prcek nekopal, na záchod jsem nepotřebovala, tak začal přítel chrápat :cert: :mrgreen: :mrgreen:

To je jako u nás, jen s tím, že s náma v posteli spí ještě starší syn :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
žirafííí
22.10.10 16:22

A nevíte něco co by mohlo zabrat? třeba nějaký čaj nebo něco takového?
Psychyku mám zatím v pohodě samozdřejmě mám jeden velký otazník co bude , jak to budu zvládat , ale v noci na to ani nemyslim ..

Jnk stím chrápáním to mě rozesmálo,vim že to neni k smíchu ale když si to představím :lol:

• Citovat
  • Upravit
3379
22.10.10 19:57

Ještě jsem zapoměla na „těhotenskou“ rýmu. Ta taky v noci otravovala. Měla jsem překrvenou a citlivou sliznici nosu a byla jsem schopná třeba 10× za sebou kýchnout a pak smrkat a smrkat…

Takže já měla ve 3. trimestru tyhle opatření:

• spát s hlavou o dost výš (kvůli ucpávání nosu)
  • pod sebou jsem měla peřinu, pomohla na bolesti kyčlí
  • mezi kolenama někdy polštář
  • večer před spaním teplé mléko s medem
  • na křeče v nohách mi dost pomohlo pít Magnesii

Tohle vše dohromady trochu pomáhalo, ale zázraky to taky nedělalo :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí