Proč nespí :-(

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7725
9.12.11 12:39

zkus fakt tu kaši vynechat a uvidíš, co to udělá, u nás dělala fakt paseku šílenou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4972
9.12.11 12:45
michaela1808 píše:
není té kaše i dost? nemůže ji z toho třeba bolet bříško? já mám taky holku 7m a dávám 150ml kaše lžičkou, pomalu a zapíjíme to čajem. a to až posl týden, dřív jsem dávala tak 100-120ml.

kdyz jsem davala mene byla vzhuru jeste casteji a mela hlad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1863
9.12.11 13:03

já nevím, nemám s tím samozřejmě moc zkušenost, každé dítě je jiné…
jen si nedovedu představit, že by mi malá vypila večer 250ml kaše, to by asi praskla 8o (proto usuzuji jen podle sebe)
já dám těch 150ml kaše před koupáním, po koupání nakojím (někdy víc, někdy míň), to je cca v 19hod a malá spí až tak do pěti do rána. pak se nakojí (dost) a spí tak do sedmi. takže předpokládám, že jí to množství kaše stačí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1863
9.12.11 13:05

tak zkus dát třeba míň kaše lžičkou a pak dopít mlíkem…může být zalepená od té kaše…vždyť to vidím, jak pak vypadá brindák, jestli mají to samé v bříšku, tak potěš koště

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1863
9.12.11 13:11

ještě mě napadá dávat večer zeleninu, pokud mám ovšem opravdu hlad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4972
9.12.11 13:16
michaela1808 píše:
tak zkus dát třeba míň kaše lžičkou a pak dopít mlíkem…může být zalepená od té kaše…vždyť to vidím, jak pak vypadá brindák, jestli mají to samé v bříšku, tak potěš koště

zkusím dát trochu lžičkou a potom dopít mlékem uvidíme co to udělá :-). I když jsem ji davala tou lžičkou tu kaši a ona ji lžičkou nechtěla strašně u toho vyváděla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1863
9.12.11 13:22

jo, to měla malá taky takové období, kdy jsem šílela, rozhazovala rukama a kaše byla všude. ale ona nechtěla flašku, takže jsem jí ji prostě na chvíli přestala dávat a když jsme jí ji asi za týden dala, tak už seděla jak beránek. a baví ji to, ikdyž už bývá unavená.
zkus to a uvidíš. řekla bych, že může být jen zalepená, ne hladová. po 250ml kaše nemůže mít 7m holka hlad - můj selský názor (když vidím, že mám doma stejné děvče)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Scarlett2011
9.12.11 13:32

A jak ti spi pres den? Spi dost dopoledne i dopoledne. Mozna je jen tak unavena, ze spatne spi. Taky jsme si tim nedavno prosli. Pomohl nam fen na uspani a ve chvili, kdy spal 2 hodiny dopoledne a 2 hodiny odpoledne, tak zacal spat i 12 hodin v noci s jednim probuzenim. A to predtim taky spal maximalne 30 minut v kuse.

• Citovat
  • Upravit
1863
9.12.11 13:37
Scarlett2011 píše:
A jak ti spi pres den? Spi dost dopoledne i dopoledne. Mozna je jen tak unavena, ze spatne spi. Taky jsme si tim nedavno prosli. Pomohl nam fen na uspani a ve chvili, kdy spal 2 hodiny dopoledne a 2 hodiny odpoledne, tak zacal spat i 12 hodin v noci s jednim probuzenim. A to predtim taky spal maximalne 30 minut v kuse.

mi malá spí taky skoro 2hod dopo i odpo a v noci 12hod
to není chlubení!!!(taky jsme prošli spurtama atd.), myslím to dobře…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
joaska
9.12.11 13:46
urbi píše:
tak já bych o tomhle mohla psát romány… v nejhorší době jsem si jednou dělala čárky a ráno jich tam bylo přes 30! zkoušela jwsem vše možné (krom vyřvání a řízených metod pláče, nejsem toho zastánce, probírala jwsem to s dětskou psycholožkou a ta mi potvrdila, že v žádném případě u dítěte mladšího jak rok). Poslední dobou je to trochu lepší, pořád teda se budí v noci, ale není to po deseti minutách - zabralo naprosto vynechat kaši a dávám homeopatika na spaní

urbi A co ti presne k tomu detska psycholozka rekla? a proc se tahle metoda nesmi v zadnem pripade pouzit u ditete mladsi nez rok? v cem je tem jeden rok tak prelomovy? a co ti poradila? ja totiz uz fakt nevim, jak jinak ho odnaucit, budit se jen na zuzlani prsu kazdych tricet minut. to se stejne bez place neobejde a predstava spanku po dvaceti minutach treba do tri let :zed: to bych si musela hodit masli 8o

• Citovat
  • Upravit
7725
9.12.11 14:09
joaska píše:
urbi píše:
tak já bych o tomhle mohla psát romány… v nejhorší době jsem si jednou dělala čárky a ráno jich tam bylo přes 30! zkoušela jwsem vše možné (krom vyřvání a řízených metod pláče, nejsem toho zastánce, probírala jwsem to s dětskou psycholožkou a ta mi potvrdila, že v žádném případě u dítěte mladšího jak rok). Poslední dobou je to trochu lepší, pořád teda se budí v noci, ale není to po deseti minutách - zabralo naprosto vynechat kaši a dávám homeopatika na spaní
urbi A co ti presne k tomu detska psycholozka rekla? a proc se tahle metoda nesmi v zadnem pripade pouzit u ditete mladsi nez rok? v cem je tem jeden rok tak prelomovy? a co ti poradila? ja totiz uz fakt nevim, jak jinak ho odnaucit, budit se jen na zuzlani prsu kazdych tricet minut. to se stejne bez place neobejde a predstava spanku po dvaceti minutach treba do tri let :zed: to bych si musela hodit masli 8o

řekla mi, že neví, co to udělá s důvěrou dítěte - miminko něco trápí a je zvyklé, že máma zareaguje - najednou nereaguje, ale nechává ho plakat - je mu jedno, v jakých intervalech chodí, ale volá něco ve smyslu: mámo, musíš mi pomoct… a najednou máme nic, zkusí řvát víc, máma nic… tak po dvou nocích zjistí, že máma opravdu na něj nereaguje a řvát přestane - rezignuje. Matka je spokojená, že to pomohlo a dítě ztratilo důvěru - třeba to s ním neudělá nic, ale třeba tahle ztráta pro něj zrvona bude tak silná, že ovlivní jeho budoucí vztah s matkou - tak nějak ve zkratce popisuji to, jak mi to bylo předáno.
Nechci o tom diskutovat, jak to je či není, komu vyřvání pomohlo a komu ne, ale řídím se svou intuicí, která už u syna mi říkala, že vyřvat ho prostě nenechám - vydržela jsem minutu a trhalo mi to nervy, to samé teď u dcery - nemám na to je nechat brečet, radši s ní budu spát v posteli, držet ji za ruku a až bude větší a půjde se s ní domluvit, odnaučím jí radši tohle než ji nechat řvát v době, kdy to nemá šanci pochopit

mám zkkušenost, že všechny zlozvyky u syna šly dobře odstranit, když byl větší a dalo se s ním domluvit…

o tom roce se mluví jako o hranici, kdy dítě začne rozumět a být samostatnější - ale samozřejmě je to dítě od dítěte, to pak musí člověk posoudit sám…
já neodusuzuju nikoho, ať si to každý dělá jak chce, ale u sebe vím, že prostě je nemůžu nechat brečet a byla jsem ráda, když mi to psycholožka potvrdila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7725
9.12.11 14:12

a to fakt dokážu pochopit, jaké to je, nespat - xkrát jsem brečela únavou, xkrát nadávala, byla nešťastná a záviděla všem, jejichž děti spí… je to cca 14 dní co vidím u nás zlepšení, ale pořád by se spousta lidí z našich nocí asi po… ale my jsme šťastní za každou hodinu spánku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5331
9.12.11 14:15

Ahojky.Mě prostřední syn spí špatně od narození.je to peklo pro nás, i pro sousedy kteří už od miminka bušili a bušil…No ted co jsou mu 2 je to o kapinku lepší.Zkoušeli jsem taky všechno.I to vyřvání které jediné mělo dočasné výsledky.(stylem nechámv postýlce jsem s ním v pokoji )Ted to děláme tak že se snažíme ho směrovat aby spal sám když to nejde tak spí se mnou.Jinak přozve celou noc.U nás ted je to podle mě zubama.Protože má období kdy spíe relativěn dobře - stačí pohaldit a pak noci kdy dokud nedám něco na bolest a nevezmu ho k sobě tak brečí.Další 2 děti jsou spáči, uplně bez problémů.Noční můry to nejsou- jak ho vezmu směje se během sekundy. :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4972
9.12.11 14:53
Scarlett2011 píše:

Ona spi pres den taky ty 3 max 4 hodky za cely den. Nevim no, ale ona nevydrzi byt vzhuru pres den vic jak 2 hodiny v kuse to uz musi byt aby nebyla unavena a protivna. Tak usne jednou na hodku a pul pak na pul hodky jeste tak 2× nebo 3×.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
joaska
9.12.11 15:16
urbi píše:
joaska píše:
urbi píše:
urbi A co ti presne k tomu detska psycholozka rekla? a proc se tahle metoda nesmi v zadnem pripade pouzit u ditete mladsi nez rok? v cem je tem jeden rok tak prelomovy? a co ti poradila? ja totiz uz fakt nevim, jak jinak ho odnaucit, budit se jen na zuzlani prsu kazdych tricet minut. to se stejne bez place neobejde a predstava spanku po dvaceti minutach treba do tri let :zed: to bych si musela hodit masli 8o

řekla mi, že neví, co to udělá s důvěrou dítěte - miminko něco trápí a je zvyklé, že máma zareaguje - najednou nereaguje, ale nechává ho plakat - je mu jedno, v jakých intervalech chodí, ale volá něco ve smyslu: mámo, musíš mi pomoct… a najednou máme nic, zkusí řvát víc, máma nic… tak po dvou nocích zjistí, že máma opravdu na něj nereaguje a řvát přestane - rezignuje. Matka je spokojená, že to pomohlo a dítě ztratilo důvěru - třeba to s ním neudělá nic, ale třeba tahle ztráta pro něj zrvona bude tak silná, že ovlivní jeho budoucí vztah s matkou - tak nějak ve zkratce popisuji to, jak mi to bylo předáno.
Nechci o tom diskutovat, jak to je či není, komu vyřvání pomohlo a komu ne, ale řídím se svou intuicí, která už u syna mi říkala, že vyřvat ho prostě nenechám - vydržela jsem minutu a trhalo mi to nervy, to samé teď u dcery - nemám na to je nechat brečet, radši s ní budu spát v posteli, držet ji za ruku a až bude větší a půjde se s ní domluvit, odnaučím jí radši tohle než ji nechat řvát v době, kdy to nemá šanci pochopit

mám zkkušenost, že všechny zlozvyky u syna šly dobře odstranit, když byl větší a dalo se s ním domluvit…

o tom roce se mluví jako o hranici, kdy dítě začne rozumět a být samostatnější - ale samozřejmě je to dítě od dítěte, to pak musí člověk posoudit sám…
já neodusuzuju nikoho, ať si to každý dělá jak chce, ale u sebe vím, že prostě je nemůžu nechat brečet a byla jsem ráda, když mi to psycholožka potvrdila

dik za odpoved :) shoduje se to i s mym nazorem, jenze bohuzel, uz nejsem schopna se mu venovat pres den, tak jak bych chtela. :,( jsem pak nervozni a zoufala a zla, takze my s tema nocma musime neco udelat, nebo to bude mit horsi nasledky. osm mesicu spanku po triceti minutach, je proste uz nuj strop :?
kazdopadne jeste jednou dik, budu se modlit, at to na nem nezanecha nasledky, zas mu to vse vynahrazuju pres den a zda se mi, ze jsme oba vic vpoho, kdyz se nebudi, jeste jednou dik a detem zdar :mavam:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí

SCD 510