Proč nespí :-(

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7725
9.12.11 15:21

moc držím palce, je to fakt na palici, já kolikrát ráno vstávala s tím, že jsem cítila, jak jsem naštvaná, rozblobená… je to pak náročný… v dobách největší krize jsme se s manželem střídali, aby aspoň jeden spal..
dvakrát už si ji vzala mamka,abychom mohli spát…

tak držim!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
9.12.11 19:09

Osobně bych vyzkoušela oddělené spaní, u nás to v 9m opravdu hodně pomohlo, ale teda v kombinaci s ne úplně plánovaným odstavem :(
Kolikrát se mi už stalo, že jsem přišla do ložnice a malej se ihned vzbudil.
Kaše má hodně, ale malej mi tohle sní od 5m, když je míň jak 200g, tak ječí :nevim: U prvního ale stačilo i jen 100g a stejně se pak furt budil, kaše na něj byla moc těžká. Chce to zkoušet, já jsem třeba v 5m začla zavinovat, aby si netahal dudlíka z pusy a spí obstojně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
joaska
10.12.11 06:22
urbi píše:
moc držím palce, je to fakt na palici, já kolikrát ráno vstávala s tím, že jsem cítila, jak jsem naštvaná, rozblobená… je to pak náročný… v dobách největší krize jsme se s manželem střídali, aby aspoň jeden spal..
dvakrát už si ji vzala mamka,abychom mohli spát…tak držim!

to je prave taky to, ze tatinek s nami byt muze jen o vikendu, takze proste potrebuju fungovat pres den, ale taky jsem zjistila, ze kdyz spim vedle neho, at je se mnou v posteli nebo vedle v postylce, tak se budi casteji a proste chce jen prso, nic vic ho neuklidni. Dnes s nim spinkal pritel, ja spala v jine mistnosti a vzbudil se pouze jednou, dvakrat fnuknul a spal dal :nevim: az do rana

• Citovat
  • Upravit
Scarlett2011
10.12.11 09:03

Tak dnes v noci jsem si na tebe vzpomnela. Malej byl porad vzhuru, plakal, mliko nechtel a ja spala sotva 2 hodiny.
Taky vubec nevim, cim by to mohlo takhle z niceho nic byt. :nevim:
Snad nam ty zlobidla zase brzy budou hezky spinkat. Drzim palce. :palec: :)

• Citovat
  • Upravit
7725
10.12.11 09:59
joaska píše:
urbi píše:
dvakrát už si ji vzala mamka,abychom mohli spát…tak držim!
to je prave taky to, ze tatinek s nami byt muze jen o vikendu, takze proste potrebuju fungovat pres den, ale taky jsem zjistila, ze kdyz spim vedle neho, at je se mnou v posteli nebo vedle v postylce, tak se budi casteji a proste chce jen prso, nic vic ho neuklidni. Dnes s nim spinkal pritel, ja spala v jine mistnosti a vzbudil se pouze jednou, dvakrat fnuknul a spal dal :nevim: az do rana

no tak v tom případě fakt zkus odstěhování prcka do jiného pokoje - fakt asi i nadálku cítí tvoje mlíko a chce ho… to mě nenapadlo, protože nekojím… tak ses aspoň vyspala a hned je líp co? :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
joaska
10.12.11 18:36
no tak v tom případě fakt zkus odstěhování prcka do jiného pokoje - fakt asi i nadálku cítí tvoje mlíko a chce ho… to mě nenapadlo, protože nekojím… tak ses aspoň vyspala a hned je líp co? :palec:

Presne tak, jak je clovek vyspaly, tak super. :) Uvidime, jak to pujde dneska. :) Kazdopadne moc diky, za rady a zkusenosti. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
25086
10.12.11 21:29

díky moc za odkaz na knížku

.

Příspěvek upraven 19.03.25 v 21:17

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
682
11.12.11 08:11

Zdravíčko :mavam:
Jenom bych se ještě chtěla podělit o svou zkušenost po 5 dnech z té knihy.
Snažili sme se zbavit nočního pití a z počátku i dudlíku. Ale řekli sme si že ho nebudu až tak vším dohromady trápit a dudlík mu necháme stím že ho začneme učit samotého si ho dát do pusy. Prní noc plakal víc a chodila sem k němu v kratších časových intervalech(déle bych to nevydržela) Ještě včera v noci se párkrát vzbudil ale po chvílince pláče zase sám usnul. A světe div se, já jsem z toho hotová, dneska jsme spali celou noc bez jediného probuzení(od19:00-5:30 mlíko a pak ještě spal do 7:30) :dance: Takže osobně si myslím že to neni o tom že to dítě necháš vyřvat a pak bude mít ujmu na dušičce, Ale o tom jak si to rodiče určí aby o tu důvěru nepřišli! Já sem zvolila vlastní režim abych mu neublížila a tato kniha mi k tomu pomohla. Moje zlatíčko bylo hned ráno úžásně vysmáté :srdce: :srdce: Tak vám přeju hodně štěstí a sil :hug: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
joaska
11.12.11 09:59

jasne, ze se taky podelim o zazitky a jak pokracujem. :) zatim to nechci zakriknout, jsou to teprve tri dny, co mu nastoluji trochu jiny rezim. Je to popravde lepsi. Ale jeste to nechci zakriknout, baych se neradovala a ono to nebylo jen par dobrych noci.

Knizku jsem precetla a myslim, ze jsem leccos pochopila. Nerikam, ze se striktne drzim nejakych intervalu, kdy za nim chodit. Delam to hodne intuitivne. Ale mame kazdopadne pokrok. Driv kdyz zacal v noci brecet, tak ho nikdo a nic neutisilo- jen prso. Ted dva dny po sobe, jsem prisla k postylce, pohladila, zazpivala nasi spinkaci pisnicku, on me chvilku drzel za ruku, prestal plakat, chvili hledal polohu a pak sam usnul. :* :srdce:
a zdrivejsich 8- 10 buzeni za noc. Byly ted jem dve.
tak uvidime, jak to bude dal :)

• Citovat
  • Upravit
682
11.12.11 10:19
joaska píše:
jasne, ze se taky podelim o zazitky a jak pokracujem. :) zatim to nechci zakriknout, jsou to teprve tri dny, co mu nastoluji trochu jiny rezim. Je to popravde lepsi. Ale jeste to nechci zakriknout, baych se neradovala a ono to nebylo jen par dobrych noci.Knizku jsem precetla a myslim, ze jsem leccos pochopila. Nerikam, ze se striktne drzim nejakych intervalu, kdy za nim chodit. Delam to hodne intuitivne. Ale mame kazdopadne pokrok. Driv kdyz zacal v noci brecet, tak ho nikdo a nic neutisilo- jen prso. Ted dva dny po sobe, jsem prisla k postylce, pohladila, zazpivala nasi spinkaci pisnicku, on me chvilku drzel za ruku, prestal plakat, chvili hledal polohu a pak sam usnul. :* :srdce:
a zdrivejsich 8- 10 buzeni za noc. Byly ted jem dve.
tak uvidime, jak to bude dal :)
:palec: Tak at to jde tak dobře dál.Je to prostě o tom najít si svou vlasní variantu a pochopit že dítě v noci bez láhve přežije :potlesk: Nám dokonce i teďlíp papá přes den když v noci nepije :)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25086
12.2.12 20:43

Už taky chrníme!

Ahoj maminy,
chci moc poděkovat za odkaz na knihu. Mám syna 10 měsíců. Budili jsme se 2-6× za noc. Chtěla jsem docílit, aby uměl usnout sám a abych ho nemusela v noci kojit, mít ho v posteli a lozit s ním po obýváku, protože někdy si mladej prostě začal stoupat, povídat si a čekalo se, až se unaví.
První noc, kdy jsme aplikovali plán na přeučení, byla blbá. Vzbudil se a bečel 2 hodiny. Řešili jsme to tak, že po 3 minutách jsme k němu střídavě chodili s manželem, slovně jsme ho zklidnili a opustili pokoj. Pak se budil ještě každou další hodinu, ale další probuzení už trvalo jen pár minut. Druhou noc už se vzbudil jen 2× a nyní usne sám, aniž by vyžadoval kojení či jiné rituály.
Myslím si, že knížka je dobře napsaná, jelikož obsahuje konkrétní příběhy dětí a řešení těchto problémů.
Držím všem palce a přeji klidné noci s našimi drobečky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.2.12 14:38

Ahoj maminky, minule mi to nejak spadlo, tak jsem se nestihla podelit o sve zazitky. My jsme meli s prckem ty same problemy. Do sesti mesicu ne a ne spat sam, usinal jen u kojeni nebo v naruci, a s pribyvajici vahou to uz ma zada neunesla. A tak jsem hledala a hledala a jak jsem uz psala i v jine diskuzi, nasla jsem program, je to na ipad nebo iphone a jmenuje se to Learn2sleep. Nam to hodne pomohlo. Honzik se za deset dni naucil usinat sam ve sve postylce, dam ho do ni bdeleho a do deseti minut spinka. Bez place! Takto chodi spinkat i pres den, uz je tak nastaveny, ze v presnych intervalech zacina zivat :) Tak pokud uz nevite kudykam, zkuste to, pisou, ze to funguje u 96% deti. My mame tutez zkusenost. Drzim palecky!!! :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12681
12.6.12 10:54

Chci oživit toto téma, který se tady řeší každý den, ale pořád z toho nejsem moudrá. Máme kluka, za pár dnů 1rok. Do 4.měsíce nespal, měl koliky-takže jen řval. Pak nespal nevíme proč. V 8.měsíce jsem načetla knížku každé dítě může dobrře spát. Během 3 dnů, usínal sám a spal až do rána, přes den spal v kočáře. Rovných 28dní to fungovalo, pak aniž by nastala nějaká změna konec a opět nespí. Už je to skoro 4 měsíce, každý usínání horor. V kočárku už nespí vůbec, takže jsme přešli na spaní doma v postýlce. Snažím se ho uspat dvakrát denně. Ráno vztává momentálně ve 4, večer usíná 19.30. Za noc je několikrát vzhůru a řve a řve, takže ho pak vezmem k sobě, ale řve dál, chce spát v náručí.Největší problém je asi usínání-nezabírá nic a když říkám nic tak fakt nic. Ještě v životě neusnul sám, jakožeby si hrál a najednou spal. každý usínání ořve-v postýlce, v autě, v kočáře, u mě v náručí,…Pokaždý řev, který někdy trvá i dvě hodiny. Přitom je očividně ospalý. Co s ním? Zkusit znovu Estvila? Zkoušeli jsme pevné obětí-usne po pár minutách řevu, ale při lehkým probuzení řve a chce zase obejmout, takže nespíme ani jeden. Když už konečně zabere, uteče 30 minut a opět řve a vztává. Neexistuje nějaký poradce, něco jako je laktační? že by byl i spací?
Co s ním? Nechala jsem ho kolikrát i uřvat, protože to psychicky už nezvládám. Dát ho někomu aby ho obstaral to nejde, protože na spaní vyžaduje jen mě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1272
13.6.12 11:56

Ahoj, tak my máme 14 měsíců aj sme na tom úplně stejne, neumí usnout. Taky jsme už vyzkoušeli kde co a nic, venku usne v kočáře celkem v pohodě, ale doma katastrofa. Už jsme to taky řešila v různých diskuzích. Mala večer prostě neumí usnout, ležíme s ní, křik, na rukách křik, kočár doma taky nic a samozřejmně za noc několikrát vzhůru. Metoda vyřvání u nás nefunguje. A to usne většinou tak k 22 hod. Přes den spí dvakrát-dopol a odpol, celkem tak 3 až 3, 5hod. Zkoušeli jsme vynechat i dopol spaní a bylo ještě horší. Taky bych brala nějakého poradce :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25086
15.6.12 10:42

Ahoj maminky,
já si opravdu chválím knihu Každé dítě může dobře spát (lze stáhnout v PDF na Uložto. cz)
Myslím si, že dítě roční nedostane žádné trauma, když mu máma ze dne na den utne noční kojení nebo flašku a ostatní nežádoucí rituály nebo zlozvyky.
U nás teda ta první noc byla dost náročná, jak už jsem tu psala, ale další byla lepší a pak už to bylo v pohodě. Na nový režim jsme přecházeli v 10 měsících, dnes je malému téměř 14 měsíců a spinká od 20.00 do 06.00 celou noc, a to i na dovolené, u příbuzných atd. Děti si zvyknou na vše, chce to jen pevné nervy a milující náruč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí