Proč nespí? Spí čím dál méně :(

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14008
17.11.15 08:28

Jo dcera nespala v kuse celou noc do 4 let :mrgreen: zvykla jsem si ted už je to pohoda. Syn je lepší ten spí jak kdy někdy celou noc jindy prudí několikrát pak zas třeba jen 2× což jde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Verun83
17.11.15 08:31

Tak asi takhle, obe deti kojene cca do 5-6mesice, pak na um. Spali stejne. Tzn. budili se po 2-3hodinach. Kase na noc nezajisti delsi/lepsi spanek. Ja se nevyspala uz 3 roky.
Budes muset vydrzet, syn zacal spat lepe az co jsem mu v noci vzala mliko v 1,5 roce.

• Citovat
  • Upravit
6410
17.11.15 08:33

Mám syna - plně kojený do 6m - on narození nespal v kuse déle jak 1,5hodiny. Většinou měl intervaly 40min - 1,5h. Já někdy ani nestačila usnout a už vstával zase. Nevěděla jsem kdy je den a kdy je noc, jsem na něj sama - svobodná matka, takže mi neměl ani kdo pomoct. Často jsem ho v noci chovala a u toho brečela zoufalstvím. Tak to trvalo až do roku než jsem ho odstavila a pak už se budil jenom 5-4× za noc. Když jsem v jeho 3 letech nastoupila do práce a jela třeba na služebku do Prahy (v té době si rád dělal dvouhodinové denní okénko mezi 3 a 5h ráno), tak jsem za volantem na dálnici usínala. Do dnes nemá potřebu spánku. Je mu 5,5 roku, přes den samozřejmě nespí (od svých 3 let). Usíná nejdřív ve 21,30h - ale spíš ve 22h a běžně i 22,30 - to já už bych dávno zalehla. V noci kolem 2h přijde za mnou do postele a budí se po 6h ráno. Přes den plný energie. Má to jedinou výhodu že nevím co je to budit dítě které nechce vstávat do školky - z postele tahá on mě. Nevím jak to dělá, já jsem strhaná jak hodiny. Ale miluju ho…
Tím chci demonstrovat jen to, že nejsi sama a některé děti takové prostě jsou. Je velmi inteligentní, čte, píše. Ale proste nespí. S jídlem jsme na tom podobně. Co jsem přestala kojit, nechce jíst. Nic. Kdybych mu 3 dny nedala najíst tak si toho asi ani nevšimne. Nikdy jsem od něj neslyšela větu že má hlad. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1265
17.11.15 08:38

@iva2009 8o tak to tě lituju. Já už v noci taky někdy brečím. Nejhorší je ráno vstát. Pak to jde…Doufám, že takhle dlouho mi to nečeká

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1265
17.11.15 08:40

Teda vy mi dáváte…čekala jsem reakci typu " dala jsem kašičku, spí jak zabitej celou noc" :D tak nic no :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6410
17.11.15 08:42

Na MD to ještě šlo, když jsem vylezla z postele v teplákách a pospávala ve stoje, ale v práci, kam musíš na konkrétní hodinu a ještě děcko po cestě do jeslí (školku měl až od září, kdy mu byly 3,5) no a v neposlední řadě podávat nějaký výkon. Mozek vykojenej, myšlenkama u dítěte… to bylo horší Že nespím už jsem si zvykla.
Ale neber to jako že si stěžuju, smyslem příspěvku bylo povzbudit zakladatelku, že její dítě je „normální“ je nás takových víc a pokud ho nechce nechat vybrečet (čemuž já se vehementně bránila) tak prostě není jiná cesta než to vydržet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
17.11.15 08:52

@Fonty celou noc mi kluk začal spát v roce, kdy jsem přestala kojit. Jinak se budil od narození v pravidelných 2-4 hodinových intervalech. Únavu jsem řešila tak, že jsem chodila prese den spát s ním. Přišlo mi normální, že se budil tak často

• Citovat
  • Upravit
1265
17.11.15 08:59

@lucenka tak já nemám srovnání..kamarádka má chlapečka o 3 týdny staršího, ale spí jí skoro celou noc…kojí a na noc mu dává UM - tomu já se teda chtěla vyhnout..ale tak z reakcí okolí mi přišel „nenormální“ ten náš prdlouš, že je věčně vzhůru :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1380
17.11.15 08:59

Taky bych řekla, že 5 hodin je Ok, nechci strašit, ale až začnou (za chvilku) růst zuby, bude hůř:-/ Kaše nepomůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1265
17.11.15 09:01

@vverru 5 hodin byla výjimka. Teď spí max. 2 hodiny, někdy 3…5 hodin by bylo super :) to bych si vážně nestěžovala ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2226
17.11.15 09:09

@Fonty Mně se takhle budí i roční, uvažuju, že pomalu zruším noční kojení…Mám k němu ještě 3,5 letého, takže si moc neodpočinu ani přes den. Ten byl taky takový, takže jsem z jednoho nespavce přešla plynule na druhého :-D. Oba spí se mnou v posteli…těším se na den, kdy je spolu odstěhuju do pokojíčku a snad se zase vyspím do růžova :-D. Drž se! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58838
17.11.15 09:09

@Fonty taky tě nepovzbudím, děti mi celou noc bez buzení začali spát kolem 2-2,5 let. To že se miminka a malé děti budí je normální. Teď mám doma 5m miminko a budí se po 3-4h a pro mě je to luxus, protože ostatní děti ve věku mezi 3-10m se budili po 1-2h.
A s kaší tě nepotěším vůbec, protože jsem několikrát zkusila. Děti spali ještě hůř, protože kaše byla moc těžká :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
358
17.11.15 09:12

Ja jsem se od porodu nevyspala dyl jak 4 hodiny v kuse do synovych cca 14 mesicu.od cca 9 mesice se budil kazde dve hodiny, kdyz rostly zuby, tak treba tyden po hodine. chce to nejaky cas a telo si na ten prerusovany spanek zvykne (me to trvalo vic jak ctvrt roku). kase v 5,5 mesicich na noc nepomohla. Nenadelas nic, jsi teprv na zacatku, musis vydrzet.Ted to tak treba nevypada, ale zlepsi se to :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1863
17.11.15 09:14

Já radu nemám, jen bych chtěla přispět k tomu kojení, já mám dceru kojenou a ta spala od narození celou noc, v osmi měs se sama odstavila a UM v noci nechtěla, jen ráno a večer.
syn je od narození na UM (ze zdr. důvodů jsem nemohla kojit) a ten se v noci stále budí na mléko, někdy i 3× za noc :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
17.11.15 09:18

Doporučuju se uklidnit. Myslím, že „spí málo“ je něco jiného, než co popisuješ.

@Fonty píše:
Od narození spí málo, max. 5h v kuse.

Moje dítě spalo max. 3 hodiny do 13 měsíců (jak skončí prdy, začnou zoubky…). Jo, byla jsem pak jako zombie a musela jsem přestat kojit, abych neusínala za chůze - ale opravdu to, co máš, není tak zlé. Holt ho měj v posteli, v polospánku přistrč ňadro, a spi dál. Budeš se divit, kolik toho člověk zvládne.

A užívej si, že máš zatím jedno a můžeš se mu přizpůsobit - třeba si spolu lehněte přes den nebo tak.

PS: Nevím, co máš v okolí, ale Tvoje dítě není žádnej prdlouš ;) Spíš normoš. Jo a já se v těch 13m od dítěte odstěhovala z pokoje, a už jsem jen tak jednou dvakrát za noc nosila dudlík nebo čaj (a mohl to zastat někdy i muž :D ). Že spí celou noc a mohli jsme zrušit chůvu, abysme případně slyšeli, že je vzhůru a bulí, to přišlo až tak ve 2,5.

Příspěvek upraven 17.11.15 v 09:20

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401