Proč nespí? Spí čím dál méně :(

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11565
17.11.15 09:18

Doporučuju se uklidnit. Myslím, že „spí málo“ je něco jiného, než co popisuješ.

@Fonty píše:
Od narození spí málo, max. 5h v kuse.

Moje dítě spalo max. 3 hodiny do 13 měsíců (jak skončí prdy, začnou zoubky…). Jo, byla jsem pak jako zombie a musela jsem přestat kojit, abych neusínala za chůze - ale opravdu to, co máš, není tak zlé. Holt ho měj v posteli, v polospánku přistrč ňadro, a spi dál. Budeš se divit, kolik toho člověk zvládne.

A užívej si, že máš zatím jedno a můžeš se mu přizpůsobit - třeba si spolu lehněte přes den nebo tak.

PS: Nevím, co máš v okolí, ale Tvoje dítě není žádnej prdlouš ;) Spíš normoš. Jo a já se v těch 13m od dítěte odstěhovala z pokoje, a už jsem jen tak jednou dvakrát za noc nosila dudlík nebo čaj (a mohl to zastat někdy i muž :D ). Že spí celou noc a mohli jsme zrušit chůvu, abysme případně slyšeli, že je vzhůru a bulí, to přišlo až tak ve 2,5.

Příspěvek upraven 17.11.15 v 09:20

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
975
17.11.15 09:18

@iva2009 mám to podobně jako vy, také mám nespavce. Také jsem se nevyspala od té doby, co se malý narodil. Pamatuji noci, kdy jsem nespala vůbec a nebylo jich málo. Za pár měsíců se mi narodí druhé, tak jsem moc zvědavá, jak to zvládnu. Usíná až tak ve 23:00, už ani nepočítám kolikrát za noc se vzbudí. Nakonec to dopadlo tak, že ho beru k sobě do postele abych nemusela pořád běhat k postýlce. S jídlem úplně super, spíš pravý opak vašeho malého. Za to vyvádí, když se jde koupat. Budou mu dva roky. Za nic na světě bych ho ale nevyměnila :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
17.11.15 09:24

Naše poslední je taky takový dáreček, akorát že ve třetím měsíci zavrhla kojení, takže k tomu bylo bonusově míchání UM. Přešlo to až po druhém roce. UM a kašičky na dýlku spaní vliv neměly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
17.11.15 09:38
@Fonty píše:
Ahoj, ráda bych věděla zda je nebo byl na tom někdo podobně..Mám 4,5m chlapečka. Je plně kojený. Přes den má intervaly mezi pitím 2,5 - 3h. Ale ta noc :? Od narození spí málo, max. 5h v kuse. Pořád čekám, že se to zlepší, např. když ho konečně přestaly trápit prdíky. Ale ono se to horší. Nedávno si to spaní zkrátil na 4h, pak na 3, poslední dvě noci se vzbudil po 1,5hodině. No a já už to prostě přestávám dávat. Od porodu jsem se nevyspala déle jak 5hodin v kuse. Malý je jinak spokojené miminko. Váží přes 7 kilo. Je usměvavý, skoro nebrečí. Jen ten spánek. Na poslední kontrole ve 4m nám doktorka říkala, že můžeme najet na příkrmy..nebo dát na noc nemléčnou kaši…Zatím jsem odolávala, ale teď uvažuju nad tou kaší na noc. Má někdo zkušenost??? Pomohlo to na spinkání?? Doktorka řekla ať vydržím, ale já už to fakt moc nedávám. Ráno mi je blbě od žaludku. Dvakrát denně lítám venku s kočárkem ať má prcek čerstvý vzduch. Večer jsem k. o. a pak takový šílený noci. :zed:
Jinak malý večer usne sám ve své postýlce. Když se poprvé vzbudí, beru si ho do postele - je schopný se budit i po hodině a chce prso. Dudlíkem ho neošálím, jen ho nas… a začne řvát. Prsem se pak ududlá do spánku - hodinového, max. dvou… :roll:

Tak za prve, mimino ti spi naprosto normalne, mam o mesic starsiho a mam to stejny.
Za druhe, proc proboha na sebe tolik nakladas? Proc je nutne chodit ven 2× denne? Jednou bohate staci. Kdyz ti bude spat podruhe, tak si dej voraz a jdi si lehnout s nim.
Ja to normalne pres den dospavam a citim se celkem v pohode.

• Citovat
  • Upravit
1265
17.11.15 09:52

@Mango_Lassi já se vyjádřila blbě, těch 5h je max, spíš spí 3, nebo 2 hodiny…dýl spal jako malé mimi..jinak venku si odpočinu a procházky mi baví, jen chybí energie no…a co se týče spaní přes den, spí max půl h, to nestihnu ani usnout :/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1265
17.11.15 09:55

@kerrankin no konečně někdo komu kaše zabrala :) Asi to vyzkouším a uvidíme..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
17.11.15 09:57

@Fonty Hele, moje dcera do půl roka spala taky tak po půlhodinách a v noci se budila - ale to jsem nějak přežila (asi hormony), a teda pomáhalo mi, že muž mě večer nechal vyspat (nakojila jsem v devět a do jedenácti jsem šla spát, jako úplně sama spát, nemusela jsem ani na půl ucha hlídat dítě - kdyby něco bylo, tak by ji zkusil utišit on).

V půl roce začala spát přes den po hodině, hodině a půl, tak to už jsem si i mohla lehnout.

Nepomohlo by TI, kdyby Tě taky chíli nechal vyspat muž?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4733
17.11.15 10:02

Ja mám skoro trojročného syna a spať 5 hodín v kuse som nespala nikdy :mrgreen: som si zvykla. Nebude ma predsa večne potrebovať. Tak prajem pevné nervy :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1450
17.11.15 10:07

Ahoj,
taky se přidávám do klubu.. první dítě spalo teda od 6ti měsíců celou noc..a druhé nám to dává sežrat.. taky nespí.. někdy k němu v noci vstávám 5× jindy jen 2×.. je mu 9 měsíců,,, stále doufám v lepší zítřky :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1265
17.11.15 10:09

@Slečna Ferka jo budu muset zapojit tatínka. Už jsme to jednou zkusili a je fakt, že muže neprobudí každé heknutí, takže to docela fungovalo. On je ale řidič z povolání, tak to má s tím spánkem trochu náročný. Chci ho nechat pořádně vyspat, protože já unavená doma nenabourám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
17.11.15 10:10
@Fonty píše:
@Mango_Lassi já se vyjádřila blbě, těch 5h je max, spíš spí 3, nebo 2 hodiny…dýl spal jako malé mimi..jinak venku si odpočinu a procházky mi baví, jen chybí energie no…a co se týče spaní přes den, spí max půl h, to nestihnu ani usnout :/
říkám ti, spí ti úplně normálně. Já svého včera uhoupala na míči ve 22.15. Pak byl vzhůru v 1.30, pak 4.30, pak před sedmou a po osmé hodině vstával. V noci se vrtí, otáčí se, zkouší lézt apod
je to úplně přirozená fáze vývoje. Dospavam to přes den.
  • Citovat
  • Upravit
1265
17.11.15 10:14

Děkuju za reakce. člověka docela nakopne, že v tom není sám a že je naděje, že se taky někdy vyspí a že se to dá přežít :kytka: Snad mě to moje zlato začne chrnět co nejdřív :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
17.11.15 10:14
@Fonty píše:
@Mango_Lassi já se vyjádřila blbě, těch 5h je max, spíš spí 3, nebo 2 hodiny…dýl spal jako malé mimi..jinak venku si odpočinu a procházky mi baví, jen chybí energie no…a co se týče spaní přes den, spí max půl h, to nestihnu ani usnout :/

a co s ním děláš venku, když nespí? Chodím ven zásadně a jen se spicim miminem. Když se probudí, jdem domů samozřejmě.

• Citovat
  • Upravit
1265
17.11.15 10:18
@Mango_Lassi píše: říkám ti, spí ti úplně normálně. Já svého včera uhoupala na míči ve 22.15. Pak byl vzhůru v 1.30, pak 4.30, pak před sedmou a po osmé hodině vstával. V noci se vrtí, otáčí se, zkouší lézt apod
je to úplně přirozená fáze vývoje. Dospavam to přes den.

jo malej přes den taky řádí..ale to spaní, večer usnul v půl 10, v půl 12 vzhůru a pak co hoďku, mazec no. To co píšeš je super, 3 hodiny dvkrát po sobě u nás nehrozí…Jinak míč je super věc, ještě že ho máme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1150
17.11.15 10:18

Všechny čtyři moje děti spaly, respektive nespaly, dost podobně. U druhých dvojčat se po roce věku spací interval snížil na 30 minut a to už jsem nedávala, byla jsem těhotná, celé noci nespala, tak jsem je v roce a půl odstavila, dala Sunar a u nich to teda pomohlo. Roli hrálo asi to, že už jsem v těhotenství neměla tolik mlíka, nebo jim to mlíko nedělalo dobře, jinak si to neumím vysvětlilt, protože z režimu „budím se po 30-45 minutách celou noc“ přešly do režimu „spím celou noc“ během jednoho dne.

To ale neznamená, že tě nabádám k odstavení - máš dítě jen jedno, nevyšiluj a když přes den spí, běž si lehnout taky. Já musela fungovat přes den kolem čtyř dětí a k tomu bojovat s těhotenskou únavou, takže jsem to už fyzicky nezvládla. Být tebou, beru to jako vojnu a bojuju, dospávám, kdykoli to jde, beru spánek jako nejcennější komoditu a vydržím :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí