Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Mile maminky, zajimali by mne Vase osobni skusenosti s detmi co krasne ryche(do 5 minut) usinali u kojeni. Syn ma 15 mesicu a vypada ze kojit bude chtit jeste ve skole ![]()
Vrta mi to hlavou protoze mam dceru, kteru od malicka byl problem uspat. Otazka nekolika hlucnych hodin. A vydrzelo ji to do ted. I kdyz uz neplace
cteme si pohadky, malujeme atd. takzvane sklidnovani pred spanim..Abychom s ni nemusela lezet 3 hodiny.. S temi tichymi aktivitami to jek cca na hodku a pul.
Syn usina od malinka velice rychle, jen se bojim, az se jednou odstavi..Kez by mu to vydrzelo i pak. Opakuji ze me zajimaji pripady maminek, co meli ditka co jim odmala dobre usinali u kojeni a co bylo pok, az se nekojilo.
Dcerku jsem odstavila ve 22m ze dne na den (musela jsem). Asi tři dny usínala půl hodiny s řevem, pak jí to přešlo.
Po 2 měsících usíná asi 20min, protože blbne v posteli s plyšákem.. ale holt co.. ![]()
Malá usínala u kojení vždycky dobře. Po odstavení jí asi 14 dní trvalo, než pochopila, kdy jít spát bez toho kojíciho signálu. Teď to děláme tak, že si vlezeme po koupání do postele, chvíli čteme, pak zhasnu a ona vedle mě za chvíli usne. Pochopila, že když je tma, má spát.
Ahoj, taky mi neusnul jinak nez pri kojeni, jenze ja nechtela prestat kojit, ale chtela jsem, aby usinal normalne. zacali jsme pomalu, povidanim,hlazenim.bylo to bez revu, chvili si zvykal, ale ted je to minutka, usne sam vedle me, ac je pres den stale kojen.
Syn tez vždy usinal při kojeni, odpadal velice rychle
kojeni jsem mu utnula chvilku před druhými narozeninami. je pravda, ze porad u usinani vyžaduje jenom me, tatinek ho neuspi. lehnu si k nemu do postele, přitulíme se, nekdy si chvilicku povídáme a do 5 min je tuhy ![]()
Mám dvě už odstavené děti, který u kojení usinali velmi dobře. Ted všem čteme večer pohádku a pak sami usínají, jen občas si chtějí ještě povídat, ale bývá to chvilka. Večerní usínání problém nedělalo. Ale vždycky brzy přestali spat po obede, když jsem odstavila. Proto zatím u třetí s úplný odstavením zatím čekám.
Dekuji za reakce, no to jste me docela potesili
I kdyz uz mam prvni vlastni skusenost..
Zrovna jak jsem zalozila tuhle diskuzi, k veceru syn upadl u stolku. Pad docela jemny, nikde se neprastil, jen si asi kousl do jazyku. Tekla mu z pusy trochu krev
A asi se mu spatne salo, protoze nastal velky problem s kojenim(uspavanim). Vecer v pyzamku spechal na svoje mistecko na gauci, ze se jde kojit a hajat. Ale misto krasne spolecne chvilky, jsem se citila jako prvomatka s novorozenatkem a vubec nevedela co se synem delat.
Prisal se a hned se s hroznym placem pustil. Nebyl k utiseni. Na houpani moc neni, tak jsem skusila vse co me napadlo, nakonec jsem s nim chodila po pokoji, tak se chudak unaveny pritulil a usnul. Jelikoz se v noci budi cca 10× tak to probihalo uplne stejne. Nevim kdo byl rano vic vyrizeny, ja nebo on
Nastesti kolem 8 rano, uz se trosku napil a v poledne uz se nakojil poradne ![]()
Na neco to bylo dobre, zjistila jsem ze mam hodne mleka. Prsa skoro zadna, ale jak jsem tu noc vubec nekojila, nalili se k prasknuti, jako v sestinedelku ![]()
Odstavit ho sama neplanuji, nechavam to na nem. Tak dufam, az na to bude pripraveny, ze to bude probihat lepe jako to co jsem zazila ![]()