Proč roční dítko nespi

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2
12.11.24 06:43

Proč roční dítko nespi

Ahoj, chtěla bych se už ze zoufalství a nedostatku spánku zeptat, proč se ten Náš satan, stále v noci budí s extrémním pláčem, kňučením, naříkáním. Každých 20 minut je vzhůru a když spí tak 2 hod max. Když to vezmu od začátku, tak si za to můžeme určitě sami, jelikož od narození spí s námi v posteli. Teď je nám rok a čtvrt a koupili jsme přistýlku, ale tam taky nechce spát, (vždy vyleze a natiskne se na me)musí byt nalepená stále na mě, nevím jak jí to odnaučit. Chodí spát po 22hod tudíž nemáme s mužem ani chvíli pro sebe a jdeme spát hned s malou… :roll: Muž chodí od rána do večera do práce, takže chci aby se vyspal, ale já už taky nemůžu. Každý den uspáváme v kočárku, za boha nám nechce usnout v posteli, protože tam po ní běhá, chodí spát po 22hod a když jí přeneseme do postele tak to začíná 1. Brek, musíme mít malou na sobě protože v posteli se neutiší, po 20 min to zkusíme znovu a to kňučí, ale utiším jí (občas). Spí zhruba tu hodinu a když začínám zavírat oči já, tak začne z ničeho nic pláč, naříkání, takže musím vstát a znovu si jí dát na hruď a utěšovat, takhle opravdu celou noc.! :,( Vytuhne v 6 ráno a je pak schopná spát do 9- půl 11, jak kdy, ale to taky nejde, přes den mi chodí spát 2× jednou na 2hod a po druhé cca na 1-2hod. Naposledy se budí v 17-18hod a pak prostě spát nejde, až po těch 22hod. Ačkoliv to nemáme rádi, ale zkoušeli jsme nechat i vyplakat, ale to je schopná brečet(řvát) hodinu jak nic, když jde do extrému tak se z toho poblinká. Nevím co opravdu už dělat. Neměli jste to někdo podobně.? Každý z rodiny a známých říká přetrpte to, ale to už fakt nejde, pak když jí babička chtěla hlídat přes noc, tak nám pak volala že ať si pro ní přijedeme že nespí. Už takhle vypadám jako zombie absolutně bez nálady/života :D a i mezi mnou a mužem to nedělá dobrotu. :( Vím že si za to můžeme sami, ale jen teď nevím jak jí to odnaučit, zkoušela jsem snad všechno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
12.11.24 07:03

Máme druhou nespavou dceru, má stejně a taky v noci nespí…ale je vzhůru od půl 6…o půl 9 až v 9 jí dávám ven spát nebo usne v autě, záleží, jaký máme program ten den…a odpo někdy usne a někdy už ne, večer usíná do 8h, ale taky mě co 30min chce, nakojí se a spí dál, jinak řev…zubů má 8 a spíše mě teď přijde, že ji zase trápí bříško, protože se kroutí a prďánkuje…spí se mnou v posteli, chlap spí se starší v jiném pokoji, ta taky nechce spát u sebe v pokoji a v noci brečí, to už je jí 5let…

• Citovat
  • Upravit
11790
12.11.24 07:10

Máte několik možností..buď to přetrpět nebo zkusit nějak upravit ten spánek…
Např ráno vzbudit, v 8 dát spát po obědě třeba v 1 a pokud se nevzbudí sama tak vzbudit třeba kolem 3 a zkusit ji jít uložit kolem 8
Nám obě děti při uspávání taky v posteli skáčou…hlavně mladší kterého teď učíme usínat v posteli, doteď jsme uspavali houpáním v autosedačce…
Tak ho prostě třeba 10× položím, pritulim se k němu dám přes něj ruku…poprvé to trvalo asi hodinu, teď už jen cca půl hodiny než se zklidní přestane se vrtěti a lehne si

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35548
12.11.24 07:12

Nedala bych ji spávat už odpoledne, pak se nedivím že vám usne až ve 22h kdyz spí do 17-18h.
Kojis, má dudlik?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1729
12.11.24 07:18

Dala bych spát už jen jednou přes den a uvidíš. A smířila se s tím že máš nespavce, ono to jednou přejde - u nás to bylo stejně. Trvalo to dlouho, tak do 3 let fakt spaní doslova na prd, co pár hodin vzhůru.. pak se to začalo rovnat. Od 4 do 5 let zas furt lezl k nám do postele. Až teď v 6 prospí celou noc :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4345
12.11.24 07:59

@Jaja306 vynechala bych spanek mezi 17-18h. Zda se, ze to nedela dobrotu. A nebo dat jen 10min slofika treba.
Ma dost pohybu pres den? Nejake vyblbnuti? Asi ma nizsi spankovou potrebu. Jinak mame podobny vek a rostou nam stolicky. Nerostou ted zase zuby?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7264
12.11.24 08:02

Já bych ji ráno vzbudila v osm, pak jeden spánek v poledne a rozhodně nee spánek 17-18. Ale bude to taky náročné to upravit, ale rozhodně bych to ročnímu dítěti upravila!!! Stačí už jeden spánek. A je fakt hloupost dávat spát 17-18 to je jasné že pak nechce jít spát večer.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
974
12.11.24 08:08

A jak to máte večer před spaním? Spíte ve tmě, nebo v šeru? Nám třeba malý nebude spát v úplné tmě. Zhruba hodinu před spaním už neděláme žádné kraviny a blbosti, aby se hodil do klidu. Taky může být horko/zima..
A jen večer před spaním máme své rituály, kdy ví, že se půjde spinkat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2298
12.11.24 08:18

U nas bylo uspavani horor, pomohla nam knizka,,kazde dite muze dobre spat”. zacala jsem praktikovat par rad a finguje to! Vyzkousek :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10864
12.11.24 08:21

Mám podobne staré dítko a taky nespavce, ale od toho roka spánek jen jednou denně a i tak ho často musím vzbudit, aby šel spát večer do 9. Kdyby mi usnul v 5 odpo na hodinu, máme slušný mejdan. Celkově bych překopala ten spánek. Ona se vyspi přes den a je jasný, že nepůjde spát v 8.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Leontodon
12.11.24 08:28

Přijde mi, že máte divně nastaven režim. Nedávala bych spát ani ráno mezi 6 - 9(10) a podvečer. To vše je na úkor noci. Udělala bych nejdřív dva spánky a pak pomalu jeden. S tím, že když ráno vstane, nepůjde spát dřív jak v deset a po obědě ne později než ne 3-4 a ne na dlouho.

• Citovat
  • Upravit
3079
12.11.24 08:32

Tyjo, po 4 hodinách spánku přes den by mi roční dítě nešlo spát až do rána vůbec. Já jsem v tom roce přestávala dávat dceru přes den spát úplně, protože jakmile mi usla, byť na hodinu, nešla mi spát dříve než ve 22 hodin. Vstávali jsme v 6 a večer jsem jí dávala mezi 17-18 hodinou a spala celou noc. Byla a je od malička totální nespavec.
Kluci tedy spali rádi, přes den ještě ve školkových letech, ale taky jsem je nemohla nechat spát déle než do 16 hodin. Vždyť vám vstává až v 18 hodin! Nechápu, že vůbec dokáže usnout vůbec znovu do půlnoci.

Já bych ubrala jeden spánek. Ráno jí vzbuď v 8, spát jí dej ve 12 na 2 hodiny a večer dej ležet, jak bude potřebovat.
Mám tři děti a každé spalo jinak, každému jsme museli nějak upravovat spací režim. Do pár dnů si to sedne a spát bude :) Ale musíš pro to něco udělat. Drž se :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
332
12.11.24 08:54

Takze ona ma tri denni spanky? Tak zkratit na dva, pak na jeden. To bych asi zkusila. Az ted, kdyz syn prestal spat pres den uplne, tak v noci zvlada spat aspon 2h v kuse. Tak bych proste nutila byt ve dne vic vzhuru, i kdyz to snadne nebude :think:

Syn vstaval definitivne v 5-6h, spal pak 9-10, 15-16 a po 19 h nocni spanek.

Pak jsme to stahli na spani cca 11-13, kdyz odpoledne zacal brutalni boj uspat.

Od dvou bez denniho spanku.

Zkus si vyhledat „bdela okna“,tam je to podle veku hezky rozepsane.

Podle me doktorky existuji nespavci, kteri nemaji zadnou obtiz, jen jsou proste brutalni nespavci. Taky to tak pry mela. Ale jestli te to uklidni, clovek casem rezignuje a prijme to jako fakt, telo si zvykne a mozek hodne zapomene, priroda to vymyslela milosrdne ;)

Ale je mi te lito a naprosto te chapu, ja se s tim vyrovnala az skoro za dva roky. Ted si telo fakt zvyklo, uz nejsem zombie, uz si z toho delam i srandu (driv me strasne srazely rady a tlaky okoli, to bylo pro me snad jeste vetsi psycho, nez buzeni co 20 min - at necham vyrvat, neustaly vycet co delam spatne atd). No a desim se, aby druhe dite v tomhle nebylo stejne… :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7264
12.11.24 09:08

Si to spočti… ona ti přes den naspí cca 7hodin!!! Co chceš pak v noci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4329
12.11.24 09:11

Pokud ji nic netrapi (hlad? zizen? zuby, jo to jsou mrchy), tak bych se zamerila na ten denni spanek, asi se dospi doruzova pres den…
no a pak proc v noci tak rve, hmm, boji se? trebas by to svetylko pomohlo na zklidneni a nejaky uplne zamilovany plysak nebo miminko o ktere se ona bude starat (moje kotatka mely po roce silne miminkovske obdobi, kdy jsme museli byt zticha protoze miminko spinkalo, atd…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí