Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@KKK85 nevím kde jste vzali 7 hod?
Každopádně spí 2× denne po dobu max 2 hod takže to jsou 4hod přes den.
a v poslední spánek jí konči v 17-18hod.
@JancaS84 nekojím od půl roku, zkoušeli jsme jí nedat spát a to je pak extrémně protivná, šmudlá se je přetažená nic nechce, když jí dáme spát ve 20hod a nejsem u ní já tak se vzbudí a kouká další 3hod ![]()
Já bych jí nenechala ráno tak dlouho spát.
A jasně, že chodí spát až v 22 hod, když ti vstává až v 18hod, to my už koupeme ![]()
@Jaja306
6-10:30 (4,5hodiny) - dospává ti noc dopoledne. Nenechala bych prostě.
a pak jsi psala polední 2 hodiny
17-18 (1 hodina)
To máš celkem cca 7,5 hodiny.
Buď budeš trpět nadále, nebo to překopeš celé.
Mi dcera v roce vstávala ráno cca 7 hodin, pak šla spát cca 11:30-14, a večer cca 19-20.
Kdybych dovolila usnout 17-18hodin i ve dvou třech letech… tak jde spát tak ve 23hodin.
Já bych začala tím, že ji nenechas ráno vyspavat. Tím se vám to veze už celý den. Bude to ze zacatku krize, ale jinak se z toho nevymotate. Nicméně, já přes den synuv spánek hlídám, prostě vím, že kdyby vstával třeba v půl 3 odpoledne, bude to večer masakr (bude mu rok a pul), ale..na spaní v noci to vliv nemá, že bych se vyspala třeba 2 hodiny v kuse? Neexistuje, budí se hodně, od narození.
Můj syn se budí v noci stále. V průměru 5× za noc ( horší dny i 9× ). Spí 22-6.30 hod. Noc v kuse ještě nikdy nespal.. Po obědě nespí. Je mu 3,5 roku.
Některé děti prostě jsou nespavé. ![]()
Zbytek rad jsi dostala.
Jen dodám. Kontaktní dítě bude kontaktní do naplnění jeho potřeby, kterou naplní věkem …. Řvaním ho pouze zlomíš, ale tu potřebu primárně nezměníš.
@Jaja306 píše: Více
Neporadím, ale celkově režim nic moc(z mého pohledu úplně na…)Píšeš jen o spánku, ale roční dítě už má spoustu aktivit ![]()
@Jaja306 Asi jsem uvidni prispevek dostatecne nepochopila. Kdyz si s ni jdes tedy vecer lehnout, spite spolecne v posteli, ona k tobe pritisknuta, tak spi normalne? Ted nemyslim jestli se nebudi, ale spis jestli neplace.
Nespavce, to znaaam ![]()
Mam to dvojmo, rocni dvojcatka
A… masakr
![]()