Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky, jdu si pro radu.
Malý bude mít 14.11 4 měsíce a už několik týdnů má spánkovou regresi. Dřív se v noci budil jen 2× na kojení, teď se budí co hodinu, někdy častěji. Už se nám 2× stalo, že se probudil v noci kolem 3-4h a hodinu až dvě nespal. Byl v klidu a brblal si. Prostě normální bdění.
Když se budí v noci, tak zkouším dudlík, obejmout, hladit… někdy to funguje, ale většinou začíná už plakat a končí u prsa.
Přes den nikdy moc nespal, ale teď se to ještě víc zhoršilo a jsou dny, kdy usne jen u prsa a nemůžu odejít, jinak se hned probouzí.
Už jsem z něj úplně hotová… z toho kojení mi bolí celé tělo a k tomu jsem šíleně nevyspaná ![]()
Budu vděčná za každou radu jak na to ❤️
Zkus přikrmit umelým mlékem, třeba má toho málo. Ale to, co popisuješ je normální. Brzy to přejde.
Radu nemam. Ja jsem to u 3 ze 4 deti mela o dost horsi. Proste v noci kojit a u toho spat. Jo a preslo to az po odstaveni (ve 20 mesicich, v 9 mesicich, ve 2,5 letech a ve 2,5 letech). Pred odstavenim se budily vetsinou 7× za noc (a to spaly tak od pulnoci do 7), pres dn od 13 mesicu vubec, do 13 mesicu malo a casto neodlozitelne od prsa. I p odstaveni se budily a bylo to horsi, protoze nesly snadno uklidnit jako prsem. Ale do par tydnu se to hodne zlepsilo. Okolo 3 let se budily tak 3× za noc.
UM bych zbytečně nedávala, když kojíš. Možná zkusit dát vodu, když bude chtít. Je to jen období. Třeba vydržet.
@Janča6 tak to nezní vůbec povzbuzující 😂 ze začátku právě spal krásně, začalo to až teď
Zatím zkouším jen obejmout a dát dudlík. Někdy funguje, někdy ne
@vuma329 o UM ani neuvažuji. Zkouším najít něco, co bude fungovat mimo krmení
U nás to bylo podobně a od regrese se budí co 2-3 hodiny na kojení furt (teď 6 měsíců). Beru to tak, že to zas přejde
nepomáhá nic, jen kojení. Jednou dvakrát ho třeba uspí zpět dudlík, ale to je stejně vzhůru zas za hodinu.
Ale na jednu stranu mi to snad ani nevadi, beru to tak že to k tomu patří. Mam zkušenost se starším kdy byl spánek Mordor dost dlouho.. ono to zas přejde ![]()