Proč s mateřstvím se stáváme drsnější?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2922
21.11.18 13:00

Já nevím, mně tohle nepřijde. Já si spíš přijdu daleko víc přecitlivělá, brečím v televizi u každý kraviny. Ani bych neřekla, že by takové byly po porodu kámošky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2922
21.11.18 13:01

Dvakrát, kvůli nějaký interní chybě eminina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rokris
21.11.18 13:03
@Peggy7 píše:
Dobrý den. Všimli jste si, jak mnoho žen (ne-li všechny) po porodu začnou být postupně hrubější na své okolí? Je to tím, že jsme unavené, že dřeme víc, než jiní, že jsme porodem něco dokázali a tak si vyskakujeme?
Sleduji kamarádky, které bývaly milé a laskavé, jak jejich komentáře na Facebooku hrubnou až nevídaně. Hlavně pokud má kdokoli jiný názor. Ne, že by byly sprosté, ale jsou prostě hodně drsné. Jiná kamarádka mi s úsměvem říká věci, které by ji dřív nenapadlo vypustit z pusy. Diskuze matek na sociálních sítích jsou to největší hardcore, co jsem viděla. To samé povídání v mateřských centrech. Usmíváme se, ale bodáme. Jako bychom měli tendence pořád shazovat lidi okolo, kdykoli s nimi nesouhlasíme. To s námi dělá mateřství? A nebo je to prostě změna v celé společnosti, že hrubne. Jen spouštím diskuzi a ráda bych slyšela názory.

Ano, společnost hrubne. Lidi berou hrubost více" za svou," samozřejmě ne všichni. Ale začíná to být něco, co je normální. Mateřství za to nemůže.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.11.18 13:05

Proc to vlastně resis?vadi ti to?tak se s takovyma lidma nebav a nevsimej si jich.spis si kolem sebe takove mamky drzis a pak ti připadá že to je běžné.

• Citovat
  • Upravit
176
21.11.18 13:06

To je teda pěkná blbost. Spíš ty matky už nemjí čas řešit zbytečnosti, jako ty bezdětné… Zakladatelko, ty máš děti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
21.11.18 13:10

Vůbec, já od doby co mám děti tak mě dojme každá hovadina, jsem soucitná a starala bych se…vraž mi cizí dítě a do týdne ho budu milovat :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68928
21.11.18 13:11

Společnost hrubne obecně, když sleduju mluvu bezdětných kolegyň (vizáží něžné víly a profesí fakt ne popelářky či pokladačky dlažby), tak já, jako matka, se nepřestávám divit, co je dneska normou. Naopak u sebe občas s úsměvem pozoruju, že mám problém říct ho.no a vzklouzne ze mě slovo bobek a podobně :lol: A obecně jakékoliv diskuze na sociálních sítích jsou hardcore.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30922
21.11.18 13:11

Nemám to v okolí tak, jak popisujes, mateřstvím nezhrubla žádná kamarádka ani kolegyně. Internet neresím, zde potkám lidí i ze sociální vrstvy, kterou v okolí nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59373
21.11.18 13:13
@Tarjei píše:
Vůbec, já od doby co mám děti tak mě dojme každá hovadina, jsem soucitná a starala bych se…vraž mi cizí dítě a do týdne ho budu milovat :D
:mrgreen: nebo ho rychle vrátíš :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5837
21.11.18 13:14

@Peggy7 mě poprvé vyškolila zdejší diskuze ,kde se na mě sneslo tolik urážek jako nikdy.I po třech letech to mám živě v paměti a byla jsem potom hnusná i na děti („proč se dopr…ele nechováte tak jak psaly,vždyt mi psaly jaká jsem "píp“ a že jejich postup je ten nejlepší"
Potom to začlo tím,že s mými hyperaktivními dvojčaty nikdo nechtěl nic mít,žádné hlídání,žádné návštěvy,ani chlap s nima nechtěl být.....ale chytré rady a poučky co dělím špatně mají všichni :roll: to si člověk musí nabrosit lokty.Ted ve školce to samé,jen kecy,kecy,ale nikdo neměl zájem zjištovat více.Taky venku,v obchodech.....vím,že jsem pro výchovu udělala/dělám maximum,takže když po mě někdo vyjede,musím se bránit.
Věřím,že maminky co mají vstřícnou rodinu,chlapa a jedno hodné dítě tohle neznají,ale jak je na to člověk sám a od narození dětí do něj pořád někdo „rýpe“ a poučuje,to se musí obrnit.Taky děti nerostou dle našich představ,nečekala jsem že budu mít hyper děti.A to přináší situace,které někteří neznají.Řvu po dětech,bráním se okolí,které jen poučuje,chlap řve,protože řvou a neposlouchají děti,žádná „oaza“klidu,jen stále napětí.Tak tím to asi bude,kdybych „nezhrubla“ ,zhroutila bych se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14596
21.11.18 13:14

Vůbec mi to tak nepřipadá, ani u mě, v rodině nebo u kamarádek. Hrubé lidi si k sobě nepřipouštím. Číst diskuse matek na sociálních sítích, to chce jistou dávku masochismu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2249
21.11.18 13:16

Taky mi to neprijde, mozna jsem vic vynervena a nemam tolik trpelivosti s dospelyma, ale urcite na ne nejsem zla, jen uz nemam moc cas silu resit„malickosti“.
Spis jsem vic odhodlana branit svoje deti v situacích, kde bych se driv bala projevit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2249
21.11.18 13:19
@axlpol píše:
@Peggy7 mě poprvé vyškolila zdejší diskuze ,kde se na mě sneslo tolik urážek jako nikdy.I po třech letech to mám živě v paměti a byla jsem potom hnusná i na děti („proč se dopr…ele nechováte tak jak psaly,vždyt mi psaly jaká jsem "píp“ a že jejich postup je ten nejlepší"
Potom to začlo tím,že s mými hyperaktivními dvojčaty nikdo nechtěl nic mít,žádné hlídání,žádné návštěvy,ani chlap s nima nechtěl být.....ale chytré rady a poučky co dělím špatně mají všichni :roll: to si člověk musí nabrosit lokty.Ted ve školce to samé,jen kecy,kecy,ale nikdo neměl zájem zjištovat více.Taky venku,v obchodech.....vím,že jsem pro výchovu udělala/dělám maximum,takže když po mě někdo vyjede,musím se bránit.
Věřím,že maminky co mají vstřícnou rodinu,chlapa a jedno hodné dítě tohle neznají,ale jak je na to člověk sám a od narození dětí do něj pořád někdo „rýpe“ a poučuje,to se musí obrnit.Taky děti nerostou dle našich představ,nečekala jsem že budu mít hyper děti.A to přináší situace,které někteří neznají.Řvu po dětech,bráním se okolí,které jen poučuje,chlap řve,protože řvou a neposlouchají děti,žádná „oaza“klidu,jen stále napětí.Tak tím to asi bude,kdybych „nezhrubla“ ,zhroutila bych se.

Mám to taky tak, sice nemám dvojčata, ale děti blízko u sebe a obě dost temperamentní a nikdo, včetně manžela na ně nervy nemá.
Tak abych je nezabila, občas vybuchnu někde jinde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1633
21.11.18 13:22
@Peggy7 píše:
Dobrý den. Všimli jste si, jak mnoho žen (ne-li všechny) po porodu začnou být postupně hrubější na své okolí? Je to tím, že jsme unavené, že dřeme víc, než jiní, že jsme porodem něco dokázali a tak si vyskakujeme?
Sleduji kamarádky, které bývaly milé a laskavé, jak jejich komentáře na Facebooku hrubnou až nevídaně. Hlavně pokud má kdokoli jiný názor. Ne, že by byly sprosté, ale jsou prostě hodně drsné. Jiná kamarádka mi s úsměvem říká věci, které by ji dřív nenapadlo vypustit z pusy. Diskuze matek na sociálních sítích jsou to největší hardcore, co jsem viděla. To samé povídání v mateřských centrech. Usmíváme se, ale bodáme. Jako bychom měli tendence pořád shazovat lidi okolo, kdykoli s nimi nesouhlasíme. To s námi dělá mateřství? A nebo je to prostě změna v celé společnosti, že hrubne. Jen spouštím diskuzi a ráda bych slyšela názory.

Já jsem s mateřstvím naopak zjemnila, spíš mi připadá, že jsem milejší ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278
21.11.18 13:23

Myslím si, že lidi sou víc drsný proto, že je to „učí“ internet.
Dřív když byl někdo hnusnej k okolí, tak dostal sodu nebo se s ním nikdo nebavil, nebo dostal po hubě.
Dneska je každej ramenatej na netu, protože tam se mu nic nestane, a pak to tak nějak podvědomě přejde do krve i v reálným životě.

Jinak já cítím, že jsem občas víc od rány…jednoduše proto, že sem kolikrát tak unavená, uhoněná nebo mám pozornost rozhozenou do takové šíře, že nakonec nevnímám nic, a tak občas vystartuju kvůli blbině (ve smyslu „tvoje problémy a Rotschieldovy peníze…“ :roll: ). Někdy bych si nejradši lehla do postele s kilem čokolády, deseti knihami a aby na mě nikdo aspoň tři dny ani nepromluvil…

Příspěvek upraven 21.11.18 v 13:26

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová