Proč s mateřstvím se stáváme drsnější?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1057
21.11.18 15:07

Ja jsem materstvim opravdu zhrubla. Byla jsem driv hodne mila, naivni, pro vsechny se rozkrajet. Ted uz vim, o cem je zivot, nenecham se tahat od jinych za nos, na prvnim miste jsou deti.
Dokonce uz nejsem ani tak mila, nevyspanost dela sve :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
187
21.11.18 15:11

@Peggy7 asi vim, co myslis. Spis nez drsnactvi vnimam takovou tu zaslouzilost, ktera obcas nekde vybubla. Tomu se obcas neubranim ani ja:) A pak vetsi asertivitu. Napr. Driv jsem sedela v praci od nevidim do nevidim, ted „drsne“ odchazim v pul ctvrte nula nula, coz bych si driv nedovolila.reknu, ze musim do skolky a hotovo.
V okoli zadnou drsnost u matek nepozoruji, zustaly vice mene stejne. Ale sebe musim obcas krotit, kdyz mi treba svagrova vyklada, jak ma ten unavovy syndrom, musim se drzet, abych ji nerekla neco trapneho typu „pockej, az budes mit deti, ja se tri roky nevyspala, pracuju, doma mam druhou smenu a unavovej syndrom prechazim“. Mozna mas na mysli toto?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76303
21.11.18 15:28
@Peggy7 píše:
Holky já bulím i u roztomilých zvířátek na videu :-) To jo. Ale šlo mi spíš o to - dejme tomu vymyšlený příklad - Když řeknu kamarádce, že vyjednávám o návratu do práce na jeden den, tak dřív by se kamarádka ptala, jestli se těším a zda znám nové kolegy a kolik mi zaplatí. Teď odvětí, že ona tedy otročit v práce ještě dlouho neplánuje, protože si chce dítě, co nejvíc užít. … Tohle myslím. Ten způsob myšlení, kde skoro každý rozhovor s někým, kdo to vidí jinak, máme jako útok.

já jsem měla dítě nejdřív, všechny mé kamarádky mají děti mladší, a toto u nich pozoruju, to že ať řekneš cokoli co se týká dítěte, tak to otočí proti tobě, protože ony to dělají jinak a samozřejmě LÉPE a já to dělám blbě :zed: jo, jo, jo - ale myslím, že já to nedělám, a vidím, že to funguje mezi matkami, tahle komunikace s píchanci
já skoro všechny bývalé kamarádka kvůli tomu dost omezuji, začala jsem cvičit s Fitmami, a tam jsou holky pohodářky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8288
21.11.18 16:33
@Meaculpa píše:
Ja jsem materstvim opravdu zhrubla. Byla jsem driv hodne mila, naivni, pro vsechny se rozkrajet. Ted uz vim, o cem je zivot, nenecham se tahat od jinych za nos, na prvnim miste jsou deti.
Dokonce uz nejsem ani tak mila, nevyspanost dela sve :oops:

Nějak tak. Já bych se třeba už pro práci nerozdala jako dřív. Vzít každou službu, každý neplacený přesčas. Štědrý večer už vůbec ne. A chodit domů vyčerpaná po dvanáctce či nočních, do toho zatím taky nepůjdu. V praci bych pro kolegyně asi trochu zdrsněla. Jinak ani ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
176
21.11.18 17:44
Ja nerikam, ze nazory cizich jsou zbytecne, ale ze clovek, az se mu narodi dite, zmeni sve priority a celkove pohled na svet a nektere veci, ktere driv resil mu prijdou jako blbosti (nerikam, ze vsechny). Aspon u me to tak je.
@Peggy7 píše: … a to je sice v mírnější podobě ono. V našich očích bezdětné řeší zbytečnosti a hned zda mám děti? Že řeším zbytečnosti? … Protože názory cizích jsou zbytečné? Já Vám nevím.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
176
21.11.18 17:48
@Meaculpa píše:
Dokonce uz nejsem ani tak mila, nevyspanost dela sve :oops:

Presne tak, dite je u me na prvnim miste. A nemam cas napr. kazdy den resit s kamaradkou, ktery chlap se za ni kde otocil atp., jako to bylo kdyz jsem dite nemela. Proste dite ma prednost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
21.11.18 18:10

to ajmy: Přiznám se, že to tak nemám. Byla jsem bezdětná dlouho a tak můžu srovnávat a každý život i starosti jsou jiné. Ne horší nebo jednoduší, prostě jiné. Jako bezdětná jsem hodně pracovala a hodně mě to bavilo i vyčerpávalo. Studovala jsem dálkově vysokou, věnovala se charitě, mohla jsem podporovat sestru samoživitelku. Ano, řešila jsem, kde se který chlap za mnou otočil, ale proto že mě strašně trápilo, že jsem sama a předpokládala jsem, že už mi ujel vlak, co se dětí týče. A to bylo sakra velký trápení. Kdo zažil smíření se s tím, že nebude mít děti, asi chápe ten smutek. Pak se to otočilo a já to teď vidím z druhé strany. Raduji se a pláču stále, ale z jiných důvodů (které nemá smysl popisovat, páč to známe skoro všechny tady). Vychovávat děti, je to nejtěžší, co jsem zažila, ale zatím jsem nedošla k tomu, že by bezdětní řešili blbosti. Jejich trápení jsou taky velká, jen jiná a mnohem víc je maskují. Jako matka mám taky občas na jazyku to obludný „až budeš mít děti, pochopíš“, ale jen v případech, když mi radí, co bych měla dělat jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
21.11.18 18:14
@Flinka píše:
@Peggy7 asi vim, co myslis. Spis nez drsnactvi vnimam takovou tu zaslouzilost, ktera obcas nekde vybubla. Tomu se obcas neubranim ani ja:) A pak vetsi asertivitu. Napr. Driv jsem sedela v praci od nevidim do nevidim, ted „drsne“ odchazim v pul ctvrte nula nula, coz bych si driv nedovolila.reknu, ze musim do skolky a hotovo.
V okoli zadnou drsnost u matek nepozoruji, zustaly vice mene stejne. Ale sebe musim obcas krotit, kdyz mi treba svagrova vyklada, jak ma ten unavovy syndrom, musim se drzet, abych ji nerekla neco trapneho typu „pockej, az budes mit deti, ja se tri roky nevyspala, pracuju, doma mam druhou smenu a unavovej syndrom prechazim“. Mozna mas na mysli toto?

:-) když nemáte děti, říkají, počkej až budeš mít děti. Pak ho máte a říkají, počkej až budou dvě, tohle je nic. Pak - přepokládám se u dvou usmívají ty s těmi třemi. Člověk z toho nevyjde :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
781
22.11.18 15:40

@Peggy7

Nezapomen,ze hodne lidi komunikuje online a to si dovoli vic nez z oci do oci. A obecne,ve stresu se prohlubuji negativni vlastnosti.

Ja osobne jsem hruba,kdyz na me nekdo mluvi jako na deb.la,kdyz mu reknu,ze jsem na rodicaku. Automaticky predpokladaji,ze miluju zdrobnelinky, patvary … :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová