Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Myslím si, že lidi sou víc drsný proto, že je to „učí“ internet.
Dřív když byl někdo hnusnej k okolí, tak dostal sodu nebo se s ním nikdo nebavil, nebo dostal po hubě.
Dneska je každej ramenatej na netu, protože tam se mu nic nestane, a pak to tak nějak podvědomě přejde do krve i v reálným životě.
Jinak já cítím, že jsem občas víc od rány…jednoduše proto, že sem kolikrát tak unavená, uhoněná nebo mám pozornost rozhozenou do takové šíře, že nakonec nevnímám nic, a tak občas vystartuju kvůli blbině (ve smyslu „tvoje problémy a Rotschieldovy peníze…“
). Někdy bych si nejradši lehla do postele s kilem čokolády, deseti knihami a aby na mě nikdo aspoň tři dny ani nepromluvil…
Příspěvek upraven 21.11.18 v 13:26
Třeba máš kolem sebe jen ženské, které si blbě vybraly partnera a až po narození dítěte se jim rozsvítilo, svádějí vnitřní boj a takhle to ventilují
Já to zažila jen jednou, kamarádka byla pohodová baba, měla přítele, o kterém jsme si mysleli své (přišel nám hrozný škrt, ale nikdy jsme jí ho nevymlouvaly, byla to její věc). Sestěhovali se, vzali se a pořídili si dítě. Ona začala být už po velmi krátké době velice nepříjemná, bodavá, jak ty píšeš, najednou nám začala předhazovat naše chyby, prostě byla z ní cítit hrozná zášť a také bylo evidentní, že se nedokáže upřímně těšit ze štěstí někoho jiného, vždycky prohodila nějakou rýpavou poznámku nebo tak něco
Ve mně jednou už bouchly saze a vyjela jsem na ní. Prostě jsem jí řekla, že takhle jí neznám a nepoznávám a nejsem si jistá, zda poznat chci. Že bych ráda věděla, co se děje, proč se chová jako fúrie
A ona se úplně sesypala
řekla mi, že je v koncích, manžel jí vyděluje s penězi, ona pochopitelně nevychází, že měli neshody v tomhle směru od začátku, jenže když pracovala neřešila, měla dost. Jenže pak přišel propad na rodičák a začalo peklo… Taková ta klasika jak tady často čteme
Že nám všem závidí naše životy, normální partnery, běžné věci, které jsou pro ní nedostupné a je jí to líto hlavně kvůli malému…
Takže i tohle může být důvod, proč se někdo najednou začne chovat stupidně. Do duše mu nikdo nevidí
-
Na druhou stranu si myslím, že hrubost a sprostota lidí je jen výsledkem anonymity diskuzí, kde je nikdo nezná ![]()
@Peggy7 drsnější nevím, ale já se taky změnila, stala jsem se sebevědomější, umím víc jít za svým, bránit své dítě, říct své názory, dřív jsem velmi nerada něco vyřizovala na úřadech, s řemeslníky a tak - to mi nyní nečiní žádné problémy
ale že jsou některé ženské takové „jedovatější“ je pravda, taky mám takové kamarádky, ony jsou nejlepší matky, mají nejlíp vychované dětičky a tak
@ajmy píše:
To je teda pěkná blbost. Spíš ty matky už nemjí čas řešit zbytečnosti, jako ty bezdětné… Zakladatelko, ty máš děti?
… a to je sice v mírnější podobě ono. V našich očích bezdětné řeší zbytečnosti a hned zda mám děti? Že řeším zbytečnosti? … Protože názory cizích jsou zbytečné? Já Vám nevím.
Je třeba rozlišit, zda je někdo hrubý při osobním kontaktu a nebo někde na internetu schovaný za anonymní přezdívku. V mém okolí jsem si toho nevšimla a já sama jsem taky po dětech cítlivka, co se dojme u všeho.
Já osobně si myslím, že každá akce vyvolává reakci. Nedivím se některým novopečeným i zkušeným matkám. Já už od těhotenství kolem sebe slyším jen, jak bych co měla dělat, jak tohle a tamto dělám špatně. Od spousty mladých maminek poslouchám, že jsem na dítě moc tvrdá, z druhé strany, že ho moc rozmazluji a ano, přirozená vlastnost bránit sebe a svoje dítě mi asi dodává trochu odvahy ozvat se v situacích, kdy jsem jindy držela ústa. Ale v jádru se od porodu cítím daleko citlivější, dojme mě blbá předvánoční reklama a nebo písnička od Zagorky… Usnul nám, spí, už automaticky v rádiu vypínám ![]()
@Aduš8 tak to vypínám taky, ale ne že by mě to dojalo, ale že mě tyhle slaďáky štvou - aha tak jsem drsná matka - ne já jsem „dojáky“ nesnášela nikdy ![]()
při Neckářově „bu–dou vá–no–ce“ se mi ježí chlupy a skáču z okna
@stinga tak Neckář a jeho Půlnoční, k tomu se nevyjadřuji
. Ale mezi timi ostatními slaďáky jsem vyrůstala(mamka je miluje
) a vždycky se posmívala, když jí u toho i slza ukápla. A dneska jsem na tom stejně ![]()
@Peggy7 Tak to bych neřekla,že jsou ženy po dětech drsnější asi bych řekla že na mě některé působí tak jako že důležitěji když se jim narodí dítě.Znam holku které když se narodilo dítě tak byla právě najednou taková důležitá
všechno věděla nejlépe a celkově byla do mateřství tak zažraná
Mě přijde že ženský tak nějak zblbnou po porodu
.
Me nevadi, ze jsem se naucila rikat vsechno co si myslim, kdyz se mi neco nelibi a neco mi vadi. naopak zase lidem hodne pomaham, duchodcum nebo matkam s kocarem atd.
Já to jako bezdětná pozoruju na některých nových matkách. Nemyslm, ze je to jejich chyba. Podle mě je to tím, jak si kazdý myslí, ze ti do rodicovství můze kecat. Musí se porád obhajovat. Nap. maminka v mém okolí, co jede podle Kiedrnové nebo jak se ta bába jmenuje - takze dítě nesmí chovat nikdo jiný nez ona a občas prítel, díte minimálně vytahuje z postýlky, kde ho polohuje - se neustále musí obhajovat proč to tak dělá. kazdý si vynucuje si dítě pochovat, ale nemají na to zádné právo. zase jiná maminka hodně šátkuje - nesutále odpovídá na debilní dotazy, jestli dítěti nezkazí záda. jiná maminka nedává sladkosti - problém. její kamarádka slakosti nereší - taky problém. at očkuješ nebo ne, je to špatně. v podstatě naprosto vše je pro někoho špatně a bude to komentovat. taky porád kecy jako „ale moje dítětě v tomhle věku tohle uz umělo“ a další „nenápadné“ srovnávání. Prostě kdyb všichni byli zticha a hleděli si svýho, bylo by to ok.
Holky já bulím i u roztomilých zvířátek na videu
To jo. Ale šlo mi spíš o to - dejme tomu vymyšlený příklad - Když řeknu kamarádce, že vyjednávám o návratu do práce na jeden den, tak dřív by se kamarádka ptala, jestli se těším a zda znám nové kolegy a kolik mi zaplatí. Teď odvětí, že ona tedy otročit v práce ještě dlouho neplánuje, protože si chce dítě, co nejvíc užít. … Tohle myslím. Ten způsob myšlení, kde skoro každý rozhovor s někým, kdo to vidí jinak, máme jako útok.
@Peggy7 nemyslím si, že drsnější…spíš už teď nemám tolik času chodit okolo horké kaše, nebo 100 krát opakovat to stejné dokola. Takže spíš ráznější neokecávačka ![]()