Proč se brojí proti tchýním?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2939
10.8.11 20:56
honeymoney píše:
Ahoj, no já si myslím, že problém s tchýněmi je problém v zásadě mocenský. Přijde mladá žena, která zakládá novou rodinu a matka muže ztrácí svojí bývalou moc. Jednak si uvědomuje, že stárne, že už nemá děti, které budou skákat podle ní, že už to prostě není ona, kdo je „tady ten důležitý“. Mnohé ženy se s tím nedokáží vyrovnat a kompenzují si to tak, že se prdí mladým do života a snaží se je více či méně okatě ovládat. Ať už je to nevyžádanými dárky nebo sktrytými pomluvami.
Psychologická teorie je věc celkem snadná, ale praxe už horší. Rozumím tomu dobře! Moje tchýně je pro mě zatím nečitelná, ale mám z ní strach, chce všechno zařizovat za mě, nejraději by mě někam zavřela, abych neublížila malému v břiše a sama by mi nejradši dělala i úklid ve skříních. Útěcha je, že je daleko, tak snad si ji od těla udržím. Partner se bohužel v mamince vidí :-? .

Zajímavá myšlenka… asi na to něco bude… z těch nevyžádaných darů už celkem šílím, vždycky když k nám přijede doveze milion věcí… asi to pomalu omezím :nevim: mě vadí hlavně to, že mám pak pocit, že ze mě dělá nesamostatnou osobu a já si prostě zakládám na tom být nezávislá… — na druhou stranu vím, že to dělá proto, že nám chce pomoct a mě ulehčit práci :nevim:

Příspěvek upraven 10.08.11 v 21:10

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2939
10.8.11 20:57
nausikaa píše:
Anonymní píše:
Je jasné, že tchýně chtějí pro syny to nejlepší, a nechtějí, aby jim je „nějaká holka“ ukradla. Ale co ty tchýně, které se svým synem nemají dobrý vztah a nejde jim o to dobro? Často si říkám, jestli já třeba nejsem ta špatná, když vezmu moji mamku, ta má taky nějaké svoje mouchy a u ní to beru v pohodě, ale tchýně vždycky udělá něco, co mě fakt odzbrojí. :nevim:
Mě někdy přijde, že jsou to trochu „náboženské rozdíly“ často drobnosti které jsou v jedné rodině normální jsou v té druhé nepřípustné. Neohlášené návštěvy, soukromí, nevyžádané rady či pomoc, velikost oslav… a pak nastanou třenice. A ač drobnosti může pak být velký problém. A s vlastní mámou tenhle problém tolik nebývá-stejné zvyklosti a hlavně nás zná a obvykle ví co si může dovolit a přestřeluje.

Na tom taky něco bude…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.8.11 21:41
nausikaa píše:
Anonymní píše:
Je jasné, že tchýně chtějí pro syny to nejlepší, a nechtějí, aby jim je „nějaká holka“ ukradla. Ale co ty tchýně, které se svým synem nemají dobrý vztah a nejde jim o to dobro? Často si říkám, jestli já třeba nejsem ta špatná, když vezmu moji mamku, ta má taky nějaké svoje mouchy a u ní to beru v pohodě, ale tchýně vždycky udělá něco, co mě fakt odzbrojí. :nevim:
Mě někdy přijde, že jsou to trochu „náboženské rozdíly“ často drobnosti které jsou v jedné rodině normální jsou v té druhé nepřípustné. Neohlášené návštěvy, soukromí, nevyžádané rady či pomoc, velikost oslav… a pak nastanou třenice. A ač drobnosti může pak být velký problém. A s vlastní mámou tenhle problém tolik nebývá-stejné zvyklosti a hlavně nás zná a obvykle ví co si může dovolit a přestřeluje.

Jasně, něco jsou „drobnosti“ v jedné rodině normální a v druhé třeba ne (oslavy, určitý rituály - které třeba já bych respektovala nebo respektuji je), ale takové to otevírání pošty, neohlášené návštěvy, kdy tchýni to příjde normální, ale jejímu synovi ne, to mi příjde jako naprostá fantasmagorie. :zed: Že dělá věci, které všem pořipadají nenormální, nemorální a ona je dělá.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová