Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat zda jsou moje pocity normální. Když jsme tchýni oznámili, že čekáme miminko okamžitě nám začla vybírat kočárek. I přesto, že jsem řekla že kočárek si vyberem a zaplatíme sami až 1-2 měsíce před porodem tak si nedala říct a sháněla dál. Nakonec to dopadlo tak, že koupila kočárek s tím aby se se mnou poradila. Kočárek není špatný jen jsem měla jinou barevnou představu a dala ho jako dárek manželovi. A ten se mi teďka hrozně diví, že ho nechci a že si chci koupit svůj. Je to normální, že ho nechci?
Už ani nevím jsem z toho zoufalá akorát se kvůli tomu s partnerem dohadujeme.
Nedivím se ti,že ho nechceš ![]()
mě by to zrovna taky nenadchlo.
Pokud to jde,vrať ho co nejdřív.
Je to normální. Takový danajský dary jsou jen na zlost a na hádky. Bohužel chlap tohle nikdy nepochopí,kor,když je to dárek od JEHO maminky. Držím pěssti,at´se nějak domluvíte. Snad bude tchyně natolik tolerantní,že když jí vše s díky vysvětlíš,že by vám mohla dát účet od kočárku a vy ho mohli alespoń vyměnit.....
Něco podobného udělala tchýně mojí sestře
akorát nešlo o kočárek, ale o náušničky pro malou.Vybrala takové, které se ségře vůbec nelíbily
.
můžu tě ubezpečit že jsi úplně normální, jen ona je divná
Mě kdyby tchýně přitáhla jakejkoliv kočár (i třeba za 30 táců) tak jí ho hodím na hlavu. Kočárek si máš vybrat sama. Zkus to manželovi nějak vysvětlit, ať se zbytečně nehádáte.
Taky bych ho vrátila pokud by se mi nelíbil.
btw pro pobavení - Jednou nám tchýně koupila 18-ti dílnou sadu talířů na jídlo. Ty talíře byly šíleně drahý a ještě příšerně pomalovaný a ona nám říkala, že jsou ted moderní
Nakonec jsme je stejně nepoužívali a jeli si koupit nové do Ikei ![]()
To se nedivím, že ti to vadí. Já upřimně nenávidím, když někomu řeknu, že něco s díky odmítám a on to stejně pořídí/udělá
Takže tě chápu.
Kdyby partner nebo tchýně nechtěli kočárek měnit, co se domluvit tak, že tenhle kočárek zůstane u tchýně, aby když k ní přijedete na návštěvu, tak ho tam bude mimčo mít a ty budeš mít doma vlastní.
eseta píše:
můžu tě ubezpečit že jsi úplně normální, jen ona je divnáMě kdyby tchýně přitáhla jakejkoliv kočár (i třeba za 30 táců) tak jí ho hodím na hlavu. Kočárek si máš vybrat sama. Zkus to manželovi nějak vysvětlit, ať se zbytečně nehádáte.
MUFICE píše:
Taky bych ho vrátila pokud by se mi nelíbil.btw pro pobavení - Jednou nám tchýně koupila 18-ti dílnou sadu talířů na jídlo. Ty talíře byly šíleně drahý a ještě příšerně pomalovaný a ona nám říkala, že jsou ted moderníNakonec jsme je stejně nepoužívali a jeli si koupit nové do Ikei
I ty jedna nevděčnice
![]()
Romik píše:MUFICE píše:I ty jedna nevděčnice
Taky bych ho vrátila pokud by se mi nelíbil.btw pro pobavení - Jednou nám tchýně koupila 18-ti dílnou sadu talířů na jídlo. Ty talíře byly šíleně drahý a ještě příšerně pomalovaný a ona nám říkala, že jsou ted moderníNakonec jsme je stejně nepoužívali a jeli si koupit nové do Ikei
![]()
![]()
Nejlíp mi nakupuje moje máma, vždycky se mě zeptá přímo v tom obchodě, co nám má koupit do domácnosti a pak mi to jenom zabalí k narozeninám, Vánocům apod. ![]()
Moc bych si přála aby to šlo tak snadno. Bohužel se manželovi líbí a chce v něm prcka vozit i když si prý můžu koupit kočárek podle svýho.
Kočárek bohužel prodat nejde jelikož byl koupený v nějaký aukci.
Trošku problém se v poslední době ukazuje to, že stavíme domek vedle nich.
a o jaký kočárek jde?? jen me to zajímá, me tchýně taky kočárek kupovala ale vybrali jsme si sami
atrep84 píše:
Moc bych si přála aby to šlo tak snadno. Bohužel se manželovi líbí a chce v něm prcka vozit i když si prý můžu koupit kočárek podle svýho.
Ma to dve strany - pokud bychom na tom nebyli financne nejlepe, asi bych byla i rada, nicmene dle toho co pises to nejspise neni vas pripad, tudiz bych tchyni s usmevem podekovala, rekla bych ze vim, ze to urcite myslela dobre, ale ze jsem jasne rekla, ze kocar si chci kdyz uz ne zaplatit (pokud by volezene trvala na koupi pro vnouce) tak vybrat sama a to chvili pred porodem.
Pokud kocar nechce vratit ona, tak at si ho necha na jezdeni u sebe (nevim jake mate vztahy, ale to nejspise bude vice casu lezet jen tak) a nebo ja si ho prodam a vyberu dle sveho…
Vse resit s usmevem ale rozhodne a bez ustupku.,..
to je teda ma zkusenost.
atrep84 píše:
Tak ho prodej na Aukru apod. Ještě mě napadla pořádná blbost
nechala bych kočár před barákem, třeba ho někdo ukradne a pak koupíte nový ![]()
atrep84 píše:
Nop, tak zde bude na prvnim miste domluva s manzelem…ono pokud opravdu stavite blizko sebe, muze byt blby kocar zacatek
tim tedy nechci strasit, ale…