Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nějaký Oxford XL a je světle hnědý. Oznámila nám všem prostě, že ho koupila a ani se nezeptala jestli se nám vůbec líbí něž ho koupila.
Jsem moc ráda, že máte podobný názor jako já a že si nepřipadám kvůli tomu divná ![]()
Tohle by měli vybírat rodiče, prarodiče popř. jen zaplatit, když hodně chtěljí. To by mě zabilo …
Mě mamka pořád nutí kočárek, co má teta po bratránkovi a nevím, jak jí vysvětlit, že 14 let je dost a že na vesnici bez nafukovacích kol pojedu těžko …
Ona pořád, že je v perfektním stavu, ale jí si ho chci vybrat sama a hlavně barvu …
Jak radí někdo, prostě vyměnit … manžel stojí za tebou? To je podle mě nejdůležitější, protože ona se naštve tak jako tak, tak hlavně, aby tě podržel chlap ![]()
A co jsi ji na to rekla jak vam to oznamila? A jako manzel bude vozit v hnedym a ty v zelenym ktery si vyberes? To je taky ujete!!!
Zkusila bych to nějak vychytrale. Zkoukni internet jestli ten kočárek nepodlel nějakýmu testu - s trochou štěstí bude pro děti nebezpečnej, a nebo alespoň nevyhovující - a tak ho „z bezpečnostních důvodů“ nemůžete používat
nebo něco podobnýho. je důležitý přesvědčit manžela - ten už si pak sám poradí s „maminkou“ ![]()
já čekám prcka v lednu, a kočárek máme také slíbený od tchýně - nevím jestli to nakonec klapne, ale každopádně vybírat ho budeme my s přítelem. Někdy si říkám že mám sakra štěstí že mám zlatou tchýni. Bydlíme v paneláku v bytech nad sebou a nemáme problémy. Naopak moc dobře si rozumíme a máme se rády, a přítel s mojí mamkou taky - takže ideální. Tyhle klasický zlý tchýně vám holky nezávidim…
Tak my jsme s evylozene vyzivali ve vybirani kocarku, a kdyby mi nekdo tuhle vyzivnou vec uzmul, tak bych nejednu noc proplakala
.
Takz ebych se ho asi pokusila vratit nebo vymenit a tchyni bych se omluvila s tim, ze je to strasne pekny od ni, ale ze jsi mela trosku jinou predstavu. Pokud je rozumna tak to pochopi, treba vam jen chtela udelat radost a neuvedomovala si, ze se te to dotkne.
Promiň nepřečetla jsem všechny reakce … a co zkusit argumenty, co má ten kočárek špatného - pevná, pohyblivá kola, malou korbu, nebo tak něco. A že ten, co máš vyhlídlí ty, je v tom a v tom lepší … teda jesli to půjde…
Jestli stavíte vedle sebe a už teď se dohadujete kvůli takové celkem zásadní věci, tak přeji pevné nervy …
Právě, že je to ujetý. Byli jsme domluvený, že si ho vybereme spolu takový aby se líbil nám oběma. Jenže teďka když už má tenhle tak mu příjde kupovat další zbytečný prý si ho můžu koupit na další mimčo. ![]()
BaraDolezal píše:atrep84 píše:Nop, tak zde bude na prvnim miste domluva s manzelem…ono pokud opravdu stavite blizko sebe, muze byt blby kocar zacatek
Moc bych si přála aby to šlo tak snadno. Bohužel se manželovi líbí a chce v něm prcka vozit i když si prý můžu koupit kočárek podle svýho.
Kočárek bohužel prodat nejde jelikož byl koupený v nějaký aukci.
Trošku problém se v poslední době ukazuje to, že stavíme domek vedle nich.tim tedy nechci strasit, ale…
100% souhlas. Zvlášť když budete s manželem bydlet hned vedle. Měla bys to s manželem v klidu (ale důrazně) probrat, ujasnit si, co a jak a že když něco řekneš, tak to platí a to obzvlášť v případě dětí.
Nám tchýně pokaždé na kočárek dala peníze..Je uvědomnělá ![]()
Tohle by mě hodně zklamalo..
Takze te v tom ze ho vratit, prodate, popr. uplne odmitnete nepodpori??? ![]()
kočárek a jeho koupě a vybírání je obřad. baba jedna fuj.
nám teda pro děti nikdo nic nekoupil, tchyni to ani nenapadlo, ja rodice nemam, svagrova nam koupila nejake obleceni a pekne, takze ta se trefila. cekala jsem vetsi dary, jako treba nabidku autosedacky nebo tak, no ale moje deti nejsou prvni vnoucata, takze prd…
Mně by to taky vadilo. My to naštěstí vyřešili tak, že jsme tchánovi poslali číslo účtu a variabilní symbol. Ovšem žádné „hurá, kočárek máme doma“ se ještě nekonalo, pač tchán má na všechno dost času. Proto jsme ho takto oslovili o dva měsíce dříve, než jsme plánovali
. Pak by se taky mohlo stát, že bychom nosili Vojtu v ruce
.
Nevím, co ti poradit. Vztahy s tchýní jsou komplikované. Navíc, když přítel je s kočárkem spokojený… Zajímalo by mě, co nakonec uděláš
. Nápad jedné pisatelky, abys ho nechala před barákem a doufat, že ho někdo vezme, není špatný
. Já bych ale neustoupila a asi bych tento prodala někde na aukci a koupila si svůj.
atrep84 píše:
Právě, že je to ujetý. Byli jsme domluvený, že si ho vybereme spolu takový aby se líbil nám oběma. Jenže teďka když už má tenhle tak mu příjde kupovat další zbytečný prý si ho můžu koupit na další mimčo.
A kdybys mu rekla, ze ho prodas a za ty penize, co jsi ho prodala koupis jiny?
Ale jinak holky, kdyz uz jsme opet u tech tchyni, tak ma tchyne neposlala ani sms s gratulaci, kdyz se mala narodila!!! Ani blbeho dudlika nedonesla, kdyz malou poprve videla, natoz aby nam chtela koupit kocar! ![]()