Reakce tchýně na těhotenství?

5misa6
30.7.11 12:48

Reakce tchýně?

Ahojte maminky,chci se zeptat jaká byla reakce vaší tchýně,když se dozvěděly že čekáte mimi?Byly rády nebo naopak?Žijeme v jednom domě,ale každý zvlášt.Mám to tady strašné.Když ji potřebuji sere na mě,a když ji nepotřebuji,tak se mi do všeho motá.Začátkem těhu mi bylo hrozně,a ani se nepřišla zeptat jestli něco nepotřebuji,nevařila jsem přítelovi prostě nezájem,a když jedu do obchodu ja tak mi napíše seznam co mam ji koupit atd.A reakce na naše mimi?Žádná,obečala jsem to,že mi neřekla ani gratuluji.A pořád takové keci,že je mi zle s toho,že nechodím ven.No moje nervy,a už 2 měsíce chodím k psychiatrovi,trochu mi tam dopomohla,ale i práce a ostatní rodinné problémy.Iva

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1054
30.7.11 13:19

Ahoj, taky bydlíme s tchýní pod jednou střechou, taky máme vše své, my 1. patro, oni přízemí. Reakce na to nic extra, jen ať si to zatím moc nepřipouštíme, vzhledem k tomu že jsme měli už jedno mimoděložní a jedno zamlklé. Teď je to potřetí a zatím dobrý, srdíčko už bilo v 6+3tt. Te´d jsem 7+6tt. Ale pak za dva dny mě chodila unavovat ohledně oblečení pro mimi, že má po mým manželovi na chalupě, že to pak přiveze ať si z toho yvberu, samozřejmě nechci nic, je to 30 let staré a zatuchlé, postýlku že má půjčeno usestřenka, tak ať si ji o ni řeknem, jestli už bvíme pohlaví, je asi blbá v 2. ěscí asi budu vědět pohlaví a pak zase jaká máme jména, jestli už vím no prostě mě to fakt unavuje to poslouchat. Jsem ji řekla, že na to všechno je dost a dost času, že to teď vůbec nechci řešit, že to začnu řešit tak v zimě, až budu vědět, že je to fakt všechno OK. Takže na druhou starnu buď ráda, že nejeví zájem. A to až se to narodí a začne mě radit a poučovat, to teprve začne mazec, to už to asi nevydržím a vybuchnu. Je jí nějakých 63 let, takže stará škola a ona ví všechno nejlíp, všechno umí, všude byla, no prostě šílený. :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
30.7.11 13:25

Holky, to mě moc mrzí :-( Radu nemám, s tchýní jsem si ze začátku sice moc nerozumněla, ale zpětně musím přiznat, že z velké části proto, že jsem ani nechtěla. Teď máme super vztah, z informace, že bude babičkou si sedla na zadek a večer to pořádně zapila, měla radost. Asi z toho šoku mi nabídla i tykání :lol:

U druhého dítě byla trochu v rozpacích, protože si myslela, že chceme jen jedno, tak nevěděla jak reagovat, ale už se těší, nakupuje věci.

Všem bych přála pohodovou tchýni, protože to, co zažíváte, na klidu fakt nepřidá. Zvlášť, když bydlíte pod jednou střechou. Možná by to vypadalo úplně jinak, kdyby jste bydleli od sebe, takhle o sobě víte až moc a zbytečně to hrotí vztahy mezi vámi. Ale chápu, že mnohdy to prostě jinak nejde (většinou finance, co si budem povídat)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5misa6
30.7.11 13:29

Já měla taky mimoděložní na Sylvestra mě dvakrát operovali,celá rodinka s toho byla smutná,a ted když čekám tak nic.Jsme na tom podobně já jsem v 8+2 a v březnu bych to měla mít:-) a třeba mě zarazilo,že muj jel včera s bandou na motorkách do brna,a strašně se o něho starala at má co jíst atd atd.A že splodil dítě to ji nějak neštve.

• Citovat
  • Upravit
8413
30.7.11 13:31

To jsou následky společného bydlení. Nezbývá ti nic jiného, než si na to zvyknout. Ke všemu taky přispívá fakt, že jsi těhotná a hormony dělají své. Kašli na ni, slušně pozdrav, jinak ignoruj. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
369
30.7.11 13:35

Ahoj holky,u nás tky nic moc,máme kluka skoro 20měs.,babině bylo asi 62let když se narodil,taky ze začátku nic moc,bydlela jsem s malým umých rodičů,tatik bydlel s rodičema na vesnici za Prahou,bydlíme teď spolu skoro rok,babču pak chytla manie a kupovala taky kdejaký hračky,bodýska atd,pořád co dáme za jméno atd,už mě s tim taky štvala, byla jsem asi v 5.měs.v nemocnici skoro měs.,tatíček se ani jednou nepřijel podívat za mnou,že tj.prý daleko,jezdila za mnou jen mamka,brácha s manželkou,jinak teď je trochu líp,babina bylí v přízemí,my v 1.patře,malej mi tu lítá po schodech,pořád ho někde chytám,mějte se fajn,ať se vše vydaří,snad se to srovná jako tady u nás,paa. :mrgreen: :twisted: :palec: :jazyk: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
891
30.7.11 13:36

Moje tchýně konstatovala, že jí na mimino připadáme ještě příliš mladí (první dítko se mně narodilo ve 28 letech, ona v tom věku už měla školáka a předškoláka…)
Pak ale celkem dobrý, spíš nezájem, nehlídá apod., ale ani neprudí - třeba jen konstatuje, že malá už by mohla začít chodit na nočník (bude jí 9 měsíců), ale když odpovím, že je na to ještě čas, tak už nic neříká.
Ivule a Petro, máte to těžký…
Petro, ty oblečky si klidně vezmi, uděláš jí tím radost. Ona má pocit, že chce pomoct, a kdyby sis nic nevzala, tak že jsi nevděčná… Zkus vyhmátnout pár takovýchle drobností, vztahům to určitě pomůže, tobě nic neudělá. (Oblečky vyper, něco z toho se určitě použít dá, tchýně bude pyšná a na doma dobrý, obzvlášť pokud bude mimi hodně blicí).
IVULE, o pomoc klidně občas zdvořile popros, tchýni to polechtá ego :mrgreen: Někdy na to opravdu tyhle dámy čekají, až jim řekneš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5misa6
30.7.11 13:38

Chodila mi i do bytu,ale jak jsem ji nachytala tak mám už klid,a mockrát mě asi slyšela jak si na ni stěžuji:-D tak je klidnější,ale jak ji potkám tak to stojí za to

• Citovat
  • Upravit
5misa6
30.7.11 13:41

Ta naše to je teda dáma:-))))))

• Citovat
  • Upravit
30.7.11 13:42

Tak moje tchýnš byla v pohodě, dokud jsme jí neřekli, že bude mít vnuka. Je jí 49 a první, co řekla, když jsme jí to vloni oznámili, bylo: Já jsem ještě nechtěla být babičkou, myslela jsem, že až po 50tce. (Mně je 32, takže mi nepřijde ukvapené mít dítě…), V našem městě má podnájem, ale jezdí sem tak jednou za 3 týdny a minule ani nepřišla na návštěvu, protože v podnájmu dělala velký úklid. :cert: :pocitac: :pocitac: :cert: No, ale zase aspoň neprudí.

Držím palce, aby se to s narozením prcka obrátilo k lepšímu!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1054
30.7.11 13:45
ivule18 píše:
Já měla taky mimoděložní na Sylvestra mě dvakrát operovali,celá rodinka s toho byla smutná,a ted když čekám tak nic.Jsme na tom podobně já jsem v 8+2 a v březnu bych to měla mít:-) a třeba mě zarazilo,že muj jel včera s bandou na motorkách do brna,a strašně se o něho starala at má co jíst atd atd.A že splodil dítě to ji nějak neštve.

Jo to jsme na tom skoro stejně, já mám zatím TP 12.3. dle prvního ultrazvuku a dle PM 11.3. No my si to tu začali předělávat za vidinou, že se ušetří peníze za velký nájem. Mě se tady zůstat nikdy moc nechtělo, ale nakonec jsem svolila. Teď to tu máme všechno nově udělané, vrazili jsme do toho kolem 400tis., protože se tu nahoře dělala od základu koupelna s wc a dva pokoje se přidělávali, takže teď to tu je 4+1. Jen kdyby tady nebyla ona :-) Dřív k nám lezla často, třeba jen něco přinesla, jednou ťukla a byla v kuchyni. No a já párkrát dělala zle, štěkala jsem na manžela a ono je to všechno slyšet na chodbě, takže už k nám moc nechodí. Na kafe nechodíme ani my k nim ani oni k nám, a nikdy jsme ani nechodili a jsem za to ráda. To raději jedeme k mým rodičům i 3× týdně na kafe jen tak pokecat, i manžel tam chce jezdit sám od sebe rád. No a ona pak si něco stěžovala, že se u nich ani nestavíme na kafe a tak, ale ono když tam přijdem a oni koukají na televizi, tak ona řekne, ticho, ať vím jak to dopadne no tak už tam prostě ani nechodíme. Potkáme s ena chodbě, pozdravíme se na nazdar. Tím to končí. Teď naposledy jsme byli s manžou venku a vrátíme se a doma u nás na lince jablka. Manžel na mě jestli mi dal táta jblka, já že ne, že to zase ta baba. Říkám, no jo, jsme venku, tak byla šmejdit, proč nám to neřekla venku, až půjdem domů ať si ve verandě vezmem pár jablek. No a manžel ji to řekl, ne že já to řekla, ale obecně, že tam byla šmejdit no a ona se urazila, že už nám tam nikdy nic neponese. Takže taky dobře, aspoň se to vyřešilo :-) Jenže ono to je ale snad všude stejný, když jsou dvě rodiny pospolu pod jednou střechou. Kámoška žije taky tak, a je to úplně stejné. Jen má tu ,,výhodu,, teď to vyzní hnusně, ale je to tak, že je tchýně na vozíčku, takže k nim nahoru nechodí, nikdy tam nebyla, jen kibicuje když ji potká cestou ven nebo tak. Je to hnusný, ale má to svý plus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
30.7.11 13:53
ivule18 píše:
Ahojte maminky,chci se zeptat jaká byla reakce vaší tchýně,když se dozvěděly že čekáte mimi?Byly rády nebo naopak?Žijeme v jednom domě,ale každý zvlášt.Mám to tady strašné.Když ji potřebuji sere na mě,a když ji nepotřebuji,tak se mi do všeho motá.Začátkem těhu mi bylo hrozně,a ani se nepřišla zeptat jestli něco nepotřebuji,nevařila jsem přítelovi prostě nezájem,a když jedu do obchodu ja tak mi napíše seznam co mam ji koupit atd.A reakce na naše mimi?Žádná,obečala jsem to,že mi neřekla ani gratuluji.A pořád takové keci,že je mi zle s toho,že nechodím ven.No moje nervy,a už 2 měsíce chodím k psychiatrovi,trochu mi tam dopomohla,ale i práce a ostatní rodinné problémy.Iva

tak jako pogratulovat mohla. To jo.

Některé halt neskáčou nadšenim metr vysoko, ale nemusí to znamenat, že radost nemaj…

Ale teda že jen proto ,že s nima bydlíte a ty jsi otěhotněla, tak čekat, že kolem tebe bude skákat a pomáhat ti?

Pokud chceš pomoct, požádej (ale jako vyžadovat to nemůžeš)

A upřímně - buď ráda. Budeš mít klid. Buď ráda, že na ní nejsi závislá, a užívej si to. Je možné, že po porodu ti začne do všeho kecat a bude ti pomáhat a ty tu založíš diskusi, jak je hrozná, že tě nenechá.

Mmch ber to takhle - kdybyste nebydleli s nima, ale dál od nich. Kdo by ti pomáhal?

(a nevidim důvod, proč by si manžel nemohl udělat večeři sám, když ti je špatně, když to neni z pohodlnosti)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
30.7.11 13:54

jsem tim chtěla říct - buď ráda, že máš svým způsobem od ní pokoj. Neřeš blbosti a užívej si těhotenství :) :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1054
30.7.11 13:55

Gamo, jenže to já si to právě nechci brát abych ji udělala radost, proč taky, aby byla na koni??? A když vdím ty ceny hadříků na mimi, i použité v různých internet. bazarech či aukcích, tak je to fakt za pakatel. Navíc mám dvě kámošky co mají teď jedna 1,5 a jedna 4měsíční mimísky, takže mám hodně věcí slíbeno od nich a moderních. Jistě mi rozumíš. Nebudu ji lézt do prd…le. Teď nedávno jsme s ebavili o psech. Já řekla, že by mi pes venku u boudy nevadil na hlídání. A ona, že to teda ne, že dokud tu budou oni, tak tady žádný pes nebude. Jako bydlíme tady taky a taky ji nezakazuju, že dokud tu budu já, nebudou tu žádný slepice. Tam jde i o to, že já mám svůj styl žití zvyklý ze své rodiny a ona má svůj. Jenže ona mě chce poučovat tím jejím stylem, já jí ne, mě je to jedno co si dělá. Když jsme s esem nastěhovala před cca 5 lety, tak mě na šňůře i převěšovala prádlo, že jsme si ho pověsila špatně!!!!!! Nebo furt ať si berem rajčata a okurky a tak. Každý den se mě ptá když ji potkám, vzali jste si, berte si…No tak sakra, když budu mít chuť tak si vezmu, když ne tak nevezmu a nebudu to furt vnucovat dokola. Když někam chce odvézt, tak jako buď teď hned nebo už nikam nejde. To už jsme minule štěkala na schodech, že mě to je jedno, ona chce jet, já ne, tak a´t nejezdí. Nebo další případ, v pátek jsem jela do Penny. Potksla jsem ji venku, ptám se jí jestli tam něco neche, ona že ne, že nic nepotřebuje. V pondělí přijde, jestli bychom ji neodvezli do Penny. No to jsem mylsela, že vylétnu z kůže. No a co tam koupila? Asi 5 věcí. No není to vysejrání?? No nic, omlouvám se, za ty dlouhé příspěvky, ale když už to ventiluju, tak pořádně :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5misa6
30.7.11 14:00

Přítel si večeři udělá,ale tak je to nespravedlivé,když nemohla ona,tak sem kolem ní lítala jak střelená,a ona se mě ze slušnosti nezeptá jestli něco nepotřebuji?Já jsem se už navnucovala dost,a bylo mi k ničemu.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová