Reakce tchýně na těhotenství?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Hodaka
30.7.11 15:38

Mě teda tvoje tchyně nepřijde šílená ani zlá :nevim:
Já nevím píšeš že když to nepotřebuješ že se ti motá do života, a jinak nemá zájem.Zkus za ní přijít a poprosit o pomoc, třeba má mozek jako chlap a dokud neřekneš tak jí to nenapadne :nevim: běž za ní a řekni „maminko mě je hrozně zle, nemohla by jste....., děkuji“

Ale pokud ji opravdu nemůžeš zkousnout tak se odstěhujte, jinak na ní budeš hladat pořád jen to špatné, a trápit se budeš ty i ona a nakonec i manžel.

• Citovat
  • Upravit
6545
30.7.11 15:40

ale ono to nejni tak výjimečný, jak si myslíš…

A kdyby se přišla zeptat, jak se ti daří, tak bys byla spokojená? Tak si s ní promluv, třeba přijde, abys měla klid v duši a zeptá se (chápej, je k ničemu, když poznáš, že se ptá jen z povinnosti a to se pozná)

Nemysli si, že nevim, o čem mluvíš. S tch jsem bydlela dlouhých 10let (škoda, že chlap nešel dřív, než to došlo, kam to došlo). Mam za sebou zkušenosti jak z toho, že se doslova sere do života a kecá do všeho a má potřebu še řešit, aby bylo po jejim. Tak i toho, že si za 8měsíců, co byla doma, nepřišla pro děti, ani nezavolala, když jem s holkama ležela v nemocnici

Já jen řikam, že ať to bude tak či onak, bude ti nejspíš vadit oboje (bez rejpání, tu fázi mam z asebou taky :D ) a že nejvíc všem prospěje nebydlet spolu (o tom, že výše někdo psal, že ani 300km neni naproblémy dost nemluvě)

Jen málokde to funguje dlouhodobě

Já chápu, co ti je líto, ale myslim dobře, dkyž řikam, neber si to osobně a ber to tak, že taková je a fakt lepší, než bys jí měla na krku 24/7

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
30.7.11 15:44

ony na to třeba ani nejsou. Manželovo rodina jsou chlaďáci, kteří citové a pocitové věci vůbec neřeší a nechápou…

nebo maj pocit, že jen oni jsou ti, co můžou mít problémy

nebo maj pocit, že když ony ty problémy neměly, proč by je měl mít někdo jinej

těch možností je nepřeberně. Já si stále myslim, že pokud ti vadí, že se tě nechodí ptát, jak ti je, tak to zbytečně moc řešíš a bereš osobně. Povznes se na to, vykašli se na to a bude ti líp

Taky jsem za ní přestala chodit, jestli nechce s kočárem, holku, že tam holka chce…furt měla něco na práci a neměla čas. OK. Nechce, ať si trhne. Až bude mít čas a náladu a nevim co ještě, ať se saví sama, nebudu se vnucovat. Její boj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5misa6
30.7.11 15:46

Já neříkám,že je zlá,každý je nějaký,ale přijde mi neohleduplná.Nejsou to jen tyto věci co jsem napsala.Taky dělám chyby,ale snažím se udržet rodinu a ne ji nějakým způsobem rozvracet.

• Citovat
  • Upravit
6545
30.7.11 15:49

a ona jí rozvrací?Čím konkrétně?

Neber zle, ale pro pochopení, oč vlastně jde, by bylo docela dobrý vědět

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5misa6
30.7.11 16:02

Tyma všema jejíma skutkama co dělá.Když do toho nebudu počítat reakce na dítě,je toho dost.Např.Letos jsme se domlouvali,že mi nechá pulku zahrádky,no a přišla doba sázení,a já jsem si zeleninu mohla nasadit asi do květináče,celá zahrádka řepy.A já si zeleninu kupuju,jenže jsem ji neříkala nic,a tlumim to v sobě.

• Citovat
  • Upravit
5misa6
30.7.11 16:06

Nebo jsme měli s přítelem výměnu názoru,a jak uslyšela jak sem se křičela,tak mi řekla at si sbalím věci a jdu jinam.A že ona má do noci kamarádky doma hahahihi tak je to v poho když ráno vztávám do práce.Pro někoho nic pro někoho zlost.

• Citovat
  • Upravit
5misa6
30.7.11 16:09

Všechno se tady nevejde.Domlouvají nám plastové okna,i když na ně nemáme,atd atd atd.Ale to je pro mě nic,nejvíc se nemůžu smířit s tou její reakcí na dítě jejího syna.

• Citovat
  • Upravit
2242
30.7.11 16:14

A máte možnost se odstěhovat jinam? Jak to vidí přítel/manžel?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26295
30.7.11 16:20

Jen k tomu, co tě nejvíce mrzí… Bohužel, někteří to těhotenství zas až tak neprožívají. U nás taky reakce na to, že čekáme první vnouče žádná, mrzelo mě to, ale se zvětšujícím se bříškem se zájem zvětšoval, a po narození prcka jsem měla opačný problém…
Dej tomu čas :hug: Přeji pohodové těhotenství :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
30.7.11 16:24

budu se opakovat a z toho, jak to čtu dál, tohle bude mít jediné řešení…neni to jednoduchý (samotným se nám to asi podaří až po 13letech, ale tam byl problém, že manželovi se zas tak nechtělo, jinak by to bylo i dřív), ale jedině jít pryč (a ať se ti to líbí nebo ne, je to jejich dům, můžou si tam tedy dělat, co chtějí. Obávám se, že tam ty třenice budou vždycky a jen víc a víc)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5misa6
30.7.11 16:30

Ráda bych se odstěhovala,ale přítel dělá na živnost a v zimě nemá moc práce,takže by jsme moc s penězma nevyšli,a přítel spoléhá,že rodiče umřou a barák bude jeho,nemyslí to ve zlém.A pokaždé za nějakým komfliktem s jeho mámou mi řekne,že jiná nebude.No nebude,to vím.

• Citovat
  • Upravit
6545
30.7.11 16:42
ivule18 píše:
Ráda bych se odstěhovala,ale přítel dělá na živnost a v zimě nemá moc práce,takže by jsme moc s penězma nevyšli,a přítel spoléhá,že rodiče umřou a barák bude jeho,nemyslí to ve zlém.A pokaždé za nějakým komfliktem s jeho mámou mi řekne,že jiná nebude.No nebude,to vím.

manžel pracuje na ŽL, má taky sezonu. Takže znám.

Rodiče umřou. To je jistota. Ale z jak dlouho? To může trvat hromady let (taky nemyslim ve zlém), navícmá tedy 2 sourozence jetšě

A ano, jeho máme jiná nebude.

A tobě bude postupně vadit víc a víc věcí, stejně, jako se začne nejspíš projevovat i ona. O období po porodu nemluvě.

Mě to málem stálo nervy. Jsem ráda, že nás nakonec vyhodili a manžel nakonec šel. Roky vyčkával, protože přece jednou bude dědit.

Dědil by i pak. Za mnoho let. Ale my budem mít klid. Má ho i on, neprudim s tim, co jeho rodiče. A on neposlouchá kecy ani od nich.

Jsme dva roky v nájmu, nakonec vypadá, že se nám možná podaří i hypo

A když zemřou a bude dědit? Se bude řešit, až to nastane. V mladém věku se takhle uvázat proto, že jednou budu dědit, za mnoho let…

Ale to už je o tom, že to mam za sebou…věř mi, že se mi moc ulevilo, když nás vyhodili (moje blbost byla kdysi, že jsem nešla sama a dřív, třeba by tehdy šel taky, ale asi jsem holt nebyla připravená, nevim, ale stálo nás to mnoho ztracených let)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5misa6
30.7.11 16:51

Ono je prý pulka barakáku napsaná na jeho jméno,říkal tchán,a muj se tím obhajuje.Ale žádné papíry jsem neviděla,takže nevím.A letos si budeme dělat svůj vchod,tak to trochu pomůže.Takže nebude muset chodit přez ně.

• Citovat
  • Upravit
5misa6
30.7.11 16:53

a bez klíču od vchodu se ke mě nedostane,a bude muset zazvonit:-D

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky