Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
na koho je napsanej barák se lehce zjistí na czuk.cz ![]()
No, však uvidíte, no…snad to bude dobrý
Každopádně moje rada je neřeš to
ivule18 píše:
Ahojte maminky,chci se zeptat jaká byla reakce vaší tchýně,když se dozvěděly že čekáte mimi?Byly rády nebo naopak?Žijeme v jednom domě,ale každý zvlášt.Mám to tady strašné.Když ji potřebuji sere na mě,a když ji nepotřebuji,tak se mi do všeho motá.Začátkem těhu mi bylo hrozně,a ani se nepřišla zeptat jestli něco nepotřebuji,nevařila jsem přítelovi prostě nezájem,a když jedu do obchodu ja tak mi napíše seznam co mam ji koupit atd.A reakce na naše mimi?Žádná,obečala jsem to,že mi neřekla ani gratuluji.A pořád takové keci,že je mi zle s toho,že nechodím ven.No moje nervy,a už 2 měsíce chodím k psychiatrovi,trochu mi tam dopomohla,ale i práce a ostatní rodinné problémy.Iva
jaj.. jak u nás
má rada… odstěhovat se, jiný řešení není, my jsme pod jednou střechou s tchýní 3 roky… kupujem důma mizíme… dýl to nevydržím
a to muj chlap stojí vždy za mnou, brání mě co může ale i tak je to stres jak prase… furt ji budeš potkávat a vždy když na ni budeš mít nejmín naladu, když ji budeš potřebovat potkat aby ti na dvě minuty šla k dítěti zrovna bude ve sprše…
hele zcela vážně, mám to zažité a ještě rok tu a visim
a to je moje tchýně opravdu vřelá, obětavá osoba…
ivule18 píše:
Ahojte maminky,chci se zeptat jaká byla reakce vaší tchýně,když se dozvěděly že čekáte mimi?Byly rády nebo naopak?Žijeme v jednom domě,ale každý zvlášt.Mám to tady strašné.Když ji potřebuji sere na mě,a když ji nepotřebuji,tak se mi do všeho motá.Začátkem těhu mi bylo hrozně,a ani se nepřišla zeptat jestli něco nepotřebuji,nevařila jsem přítelovi prostě nezájem,a když jedu do obchodu ja tak mi napíše seznam co mam ji koupit atd.A reakce na naše mimi?Žádná,obečala jsem to,že mi neřekla ani gratuluji.A pořád takové keci,že je mi zle s toho,že nechodím ven.No moje nervy,a už 2 měsíce chodím k psychiatrovi,trochu mi tam dopomohla,ale i práce a ostatní rodinné problémy.Iva
ha, tak ta moje se mě ještě s klidem zeptala, jestli to je fakt jejího syna..... ![]()
DianaAndílek píše:ivule18 píše:ha, tak ta moje se mě ještě s klidem zeptala, jestli to je fakt jejího syna.....
Tak to je mazec, to bych jí snad poslala někam a víc bych se s ní nebavila…fakt mazec!
Taky mi chování tchýně nepřipadá tak hrozné..znám horší situace, na štěstí né z vlastní zkušenosti. Já mám skorotchými fajn, ale např. její reakce na psa byla jak jsme nezodpovědní, jakto, že jsme jí to neřekli atd.skoro se rozbrečela..teď hafany má ráda, chodí i venčit. Když jsem jí oznámila těhotenství, tak mi řekla, že to snad ne, že je v důchodu teprve rok a ještě si ho neužila..včera přišla s tím, jak nějaké známé říkala, že JSME už ve 4měsíci, mě pobavila:-)Prostě vím, že prvotní reakce divné, ale vnitřně je ráda!
Ahoj, raději píšu anonymně,jistota je jistota.Otěhotněla jsem 2 měsíce po svatbě, dcera byla plánovaná tak jsme s manžou měli oba velkou radost, že se tak rychle zadařilo. No a naši radost nám tchýně pěkně rychle zkazila, protože poté co jsme ji sdělili že bude babičkou, tak se na nás podívala jak na vrahy a řekla že s tím nesouhlasí. A od té doby zcela ignorovala mé těhotenství, ani jednou se nezeptala zda je vše v pořádku, zda čekáme holku či kluka, ani se neptala na jména…prostě na nic, jako by se to dítě ani nemělo narodit. Po porodu mi přišla jen jednoslovná sms Gratuluji a nic dalšího. Na malou se nepřišla do porodnice ani podívat, dokonce ani nezavolala jestli jsme v pořádku…naprostá ignorace. Malou poprvé uviděla až po měsíci a půl. Najednou to pro ni byla její sladká vnučka a já nevím co ještě, ale je to z její strany jen přetvářka, vůbec ji to nevěřím, protože dcerku ani ted (dcera má už 1 rok) neoslovuje jménem, protože jméno které jsme vybrali ona neschvaluje. Já tchýni k životu nepotřebuji, ale její chování mě štve kvůli manželovi,kterého neskutečně mrzela její ignorace faktu, že bude poprvé otcem.
Peettrraa píše:DianaAndílek píše:Tak to je mazec, to bych jí snad poslala někam a víc bych se s ní nebavila…fakt mazec!ivule18 píše:ha, tak ta moje se mě ještě s klidem zeptala, jestli to je fakt jejího syna.....
však se s ní nebavím.....je to ![]()
No holky,mě naše babka tady teda začíná už lézt taky pomalu na nervy,pořád nějaký řeči,dřív byla trochu lepší,teď tj.jen horší,asi taky dlouho tady nezůstanu,tatíček si mě nechce vzít,o malýho se taky nestará,babka pořád po doktorech,jsem sama na celej barák,aspoň že neplatím elektriku atd,to platí tatíček,já zas pořád nakupuju sama,nejsou niokdo schopný nás dovézt na nákup tak musim jezdit většinou s kočárem busem,naštěstí tu jezdí nizkopodlažní,mějte se a pevný nervy všem,paa.
![]()
Anonymní píše:
Anonymně z osobních důvodů!
Buď ráda, že nijak nereagovala. Hlav ně pokud víš, jak se chová, tak jsi to mohla i čekat. Zkus to přejít, že ti za to nestojí, kor pokud dělá problémy. Snaž se na to nemysletMy když jsme řekli tchýni, že čekáme mimi, tak jsme dostali vynadáno. Že jsme se zbláznili a co budeme dělat atd. I když jsem to nemohla překousnout a reakce mě mrzela, tak jsem za ní šla s fotkou z UTZ, ani jsem nestihla dojít, byla otočená zády ke mě a jen mi řekla, že jí to nemám ani ukazovat, že na tom stejně nic nevidí. Bylo to jako kdyby dala facku
Když se moje tchyně podívala na fotku z UZV, tak se ani neusmála, nic hezkého neřekla a hned začala mluvit o sobě. Je to těžké s těmi tchyněmi. Někdy jsou fakt na zabití.
Reakce mojí tchýně byla: „A co jste dělali?“ a řekla to stylem co jste to strašnýho provedli. Naštvala mě a tak jsem jí (puritánce) na to řekla: „A ty nevíš, jak se to dělá“ a hned byla zticha. Ale mrzí mě, že nedala najevo radost
.
No to je opravdu smutné, člověka to strašně bolí,můžu říct z vlastní zkušenosti. Taky neřekla nic pozitivního.Je to proto, že už se syn tolik nebude věnovat jenom jí, ale přibude kromě snachy i někdo třetí a její vliv se oslabí.
ME OPRAVDU FASCINUJE,jak se neustale dokola jen omilaji tchyne,a co snachy?muzete si laskave uvedomit ze nejste bezchybne,a pokud se vam nelibi bydlet s nima,co vam brani si najit sve bydleni? ![]()
Tak mě to taky zamrzelo.Ani nepogratulovala,když věděla,že mimi chceme a jednou to bylo mimoděložní.A ted 17 se budeme s mojim brát,řekla sem ji to včera,protože včera sem byla na matrice.Zjebala mě,že u nich v rodině se to říká o měsíc dřív.Jsme se chytli aj s tchánem,a řekli,že se ožerou doma,tak jsem jim to odkývla,a řekla jim at teda nechodí,pochopila jsem to tak,že o naší svatbu nestojí,moje nervy.
marra píše:
ME OPRAVDU FASCINUJE,jak se neustale dokola jen omilaji tchyne,a co snachy?muzete si laskave uvedomit ze nejste bezchybne,a pokud se vam nelibi bydlet s nima,co vam brani si najit sve bydleni?
Ony zase ty tchyně pomlouvají nás, tak co? Člověk se z toho potřebuje vypovídat. Já jen nechápu, že jdeš na tuhle diskusi, když tě to tak obtěžuje! ![]()
levma - no u nás první těhotenství radost, druhé kolik to bude peněz a jak dlouho budu doma a její syn nás bude živit a třetí - proboha to snad ne, to dáte snad pryč......tak si nevybereš
ja uz se tomu jen směji, protože co bych měla více čekat..už to beru jedním uchem sem a druhým tam .......
hlavne bud v klidu a nenech se rozhazet, potřebuješ odpočívat na miminko a ne se stresovat