Reakce tchýně na těhotenství?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
60
5.2.19 17:21

Myslím, že to to už částečně i zaznělo - je to problém tvého očekávání, tj. čekáš na nějakou akci nějakou reakci. Ale tak to nefunguje. Souhlasím s tebou, průměrná nastávající babička by asi byla u takové zprávy dojatá a vyjádřila by (alespoň ze slušnosti) zájem o to, jak se cítíš. Upřímně - když mi vrátný řekne, že ho bolí hlava, také mu neřeknu, ať se v jeho věku nediví, že… Základní slušnost. NICMÉNĚ: mám radu. mám taky tchánovce, kteří v X zásadních životních situacích reagovali jinak, než jsem čekala a já to vždy dlouze řešila. Pak jsme to jednou u vážnější věci probírali s manželem (ten za mnou vždy stál, ale spíš se mi snažil pomoct se tolik nerozčilovat) a ten mě nějak navedl na myšlenku nic neočekávat a předpokládat, že nás mají rádi a myslí to s náma dobře. Sama jsem se divila, kolik tohle udělalo. Chtělo to cvik, ale i naše vztahy se pomalu zlepšily. A doporučuji ti na tomhle zapracovat, protože s prckem bude takových situací čím dál víc. A pokud budeš pořád čekat, že se tchýně bude nějak chovat, tak to může skončit blbě - ale především nejhůř pro tebe. Protože jí je to zřejmě jedno, ona to neřeší. Já bych jí klidně občas řekla, jak mi je, nebo cokoli o vývoji těhotenství (přiměřeně), ale neřešila bych vůbec, jak na to zareaguje. Je to její věc, ať si s tou informací naloží jak chce. Nemusí to vůbec myslet zle, sama píšeš, že je taková. Nejspíš s tím má v životě sama dost problémů, resp. lidé si o ní pomyslí své. To je její boj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8038
5.2.19 17:41
@Russet píše:
Však ji tady furt chválím :mrgreen: Asi nějaká odměna za to, že s mámou to tak růžový nebylo.

Tak to je hezká odměna. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3581
5.2.19 17:49
@Anonymní píše:
@AnnaNuvoletta07 mne by stacilo kdyby rekla, ze to k tomu patri a ze to bude urcite zas lepsi a mam teda radeji zustat doma nez jezdit na navstevu. Konec, tecka. Ne rikat, ze tehotenstvi neni nemoc a ja jsem to zvladala skvele a bla bla bla.. To me fakt nezajima v tu chvili…

Tohle me taky v tehu vytacelo :lol: samozřejmě, že tehotenstvi není nemoc, ale rozhodne to je JINÝ stav. Čili ne normální stav, ne běžný stav, ale jiný. Jsou s tím spojené obtíže a kór v prvním tehu člověk občas potřebuje pochopení :nevim: s tchýní to neřeš, už si stejně prd pamatuje, jaké to bylo, oporou ti bude partner :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
5.2.19 18:07
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
156
5.2.19 22:51

U nás reakce tchyně super, ta už se těší jak malé bude háčkovat, plést, vařit jablečné přesnídávky, ale pratchyně, to je materiál :D
Prý proč se chceme brát, že už se to dnes nedělá a další věta, abychom se netěšili, že ona potratila v 6. měsíci am ůže se to stát i nám.
Super pozitivní babča 8)
Naštěstí ji tu nikdo nebere vážně, já si do svých věcí kecat nenechám, to zkoušela na začátku, ted už se srovnala, hodně pomohl manžel. Já se jí do života nepletu, ona nám taky ne, když uvaří, dá jídlo i nám, když vařím já, hodím jí dolů a jsme myslím všichni spokojení :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.2.19 12:05

@muffin98 nojo, pratchyne uz taky zkousela vety typu, ze dite bude chudak a ze jeji kamaradce zemrelo dite pri porodu a podobne perly co chce tehotna vylozene poslouchat.. :roll: Ale dala jsem ji jasne najevo, ze to poslouchat nebudu a ze jestli toho nenecha, nemusime komunikovat vubec.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.2.19 12:08

jinak moc dekuji vam vsem za pozitivni a povzbudive reakce.. :srdce: zkusim vyckat jak se situace vyvine behem tehotenstvi a nasledne po porodu..

• Citovat
  • Upravit
1044
9.2.19 17:39
@Anonymní píše:
jinak moc dekuji vam vsem za pozitivni a povzbudive reakce.. :srdce: zkusim vyckat jak se situace vyvine behem tehotenstvi a nasledne po porodu..

U prvního to bylo silene u druhé lepsi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová