Reakce tchýně na těhotenství?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
5.2.19 14:55

Holky, dekuju vsem za reakce. Ona je takova tvrda, kdyz nekdo ma nejakou bolistku, tak se to hned snazi prebit svymi problemy.. O sobe dokaze mluvit hodiny, ale problemy ostatnich ji nezajimaji a ty pak zlehcuje a nebo proste da jasne najevo, ze ji to nezajima. Vim to uz dlouho, ale nikdy se mi nepodarilo si na to zvyknout. Ted v tehotenstvi je mi to teda obzvlast neprijemne. A nejake litovani nepotrebuji, aspon trochu empatie a slusnosti… No jeji mama je uplne stejna, tak to ma asi po ni. Ta taky ze sebe dela strasneho chudaka a dokonce to o sobe i casto prohlasuje, pritom si nema na co stezovat..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.2.19 14:55

@Annabela11 myslis? A naco by zarlila? :think:

• Citovat
  • Upravit
6623
5.2.19 14:58
@Anonymní píše:

To by mě taky zajímalo. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1132
5.2.19 15:10

Souhlasím s @Annabela11 a @nostress

Když se mi těhotné kamarádky zmínily, že je jim blivno, neposlala jsem je k šípku, ale zeptala jsem se jak se cítí, co jim dělá zle atd. Ze slušnosti a protože mě to zajímalo. Nikomu ten svůj stav nevnucovaly, řekly to prostě v souvislosti s něčím co jim zrovna zvedlo žaludek. Co je na tom špatného, když se těhotná zmíní o tom, že je jí blbě? Copak se nemůže podělit o svoje pocity? Myslím, že čeká podporu, chce slyšet názory a zkušenosti jiných. Naopak když jsem byla těhotná já, v práci se mohly zkušenější ženský přetrhnout, když jsme zabrousily na téma „těhotenství“, aby mi sdělily co a jak, byla jsem docela ráda, cítila jsem podporu a že v tom nejsem sama.

Zakladatelko, kašli na to, každý jsme nějaký. Ty jsi zřejmě empatická, citlivá, naproti tomu Tvoje tchýně vypadá, že je psí čumák a nedivila bych se, že spolkla encyklopedii světa. A ne jen Tvá tchýně :) ať je Ti co nejdřív líp, po 1. trimestru by se ten žaludek měl zlepšit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30422
5.2.19 15:16
@Anonymní píše:
Holky, dekuju vsem za reakce. Ona je takova tvrda, kdyz nekdo ma nejakou bolistku, tak se to hned snazi prebit svymi problemy.. O sobe dokaze mluvit hodiny, ale problemy ostatnich ji nezajimaji a ty pak zlehcuje a nebo proste da jasne najevo, ze ji to nezajima.Vim to uz dlouho, ale nikdy se mi nepodarilo si na to zvyknout. Ted v tehotenstvi je mi to teda obzvlast neprijemne. A nejake litovani nepotrebuji, aspon trochu empatie a slusnosti… No jeji mama je uplne stejna, tak to ma asi po ni. Ta taky ze sebe dela strasneho chudaka a dokonce to o sobe i casto prohlasuje, pritom si nema na co stezovat..

Velmi dobře ji znáš a přesto tě udiví když se chová přesně tak, jako obvykle. Co jsi čekala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
5.2.19 15:23
@Anonymní píše:

A ty jsi nikdy neslyšela o tom že matka žárlí na svého syna? nic nového pod sluncem… Prostě nesnese po boku syna ženskou no…je to sice trapné ale někdy to tak je…

Příspěvek upraven 05.02.19 v 15:24

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
5.2.19 15:24
@Anonymní píše:
Holky, dekuju vsem za reakce. Ona je takova tvrda, kdyz nekdo ma nejakou bolistku, tak se to hned snazi prebit svymi problemy.. O sobe dokaze mluvit hodiny, ale problemy ostatnich ji nezajimaji a ty pak zlehcuje a nebo proste da jasne najevo, ze ji to nezajima. Vim to uz dlouho, ale nikdy se mi nepodarilo si na to zvyknout. Ted v tehotenstvi je mi to teda obzvlast neprijemne. A nejake litovani nepotrebuji, aspon trochu empatie a slusnosti… No jeji mama je uplne stejna, tak to ma asi po ni. Ta taky ze sebe dela strasneho chudaka a dokonce to o sobe i casto prohlasuje, pritom si nema na co stezovat..

Zde jsi to napsala.....ona se chová pořád naprosto stejně, jen tobě to teď přijde víc líto. Což je normální. V těhotenství jsme my ženské dost často přecitlivělé. Podívej se na to, co jsi napsala tady a jakým dotazem jsi oživila diskuzi - ona dává najevo tu vlídnost tím, že pro vás připraví pohoštění, má navařeno, cítíte se tam vítáni. Jinak to neumí. Nemluví o pocitech, sama je neprojevuje a tak jí pocity jiných prostě dokáží štvát. Nesdílej s ní své těhotenství, protože budeš jejími reakcemi akorát zklamaná. Nedělá to naschvál, je prostě taková. Když se zeptá, tak ji odpověz, ale asi bude lepší, když se nebudeš upínat k představám, že ji to začne viditelně zajímat. Určitě máš okruh lidí, se kterými tu radost budeš moci sdílet a vynahradit si to jinde. A tchýně je určitě hodný člověk, jen je prostě svá, tak ji zkus tak brát :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
5.2.19 15:30

@elena.78 Hezky napsáno souhlasím :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
5.2.19 15:34

@edding400 Přesně tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8040
5.2.19 15:50
@Anonymní píše:
Ahoj, obnovuji diskuzi. Myslim si, ze mam s tchanovci docela pekny vztah. S tchyni teda casto nesouhlasim, ona musi mit vzdy ve vsem pravdu a je to takova sekernice, vetsina rodiny se ji boji. Ja se s ni nikdy do zadnych ostrych debat nepoustim, proste si myslim sve a nic nehrotim. Ona ani nemluvi o svych pocitech, kdyz si nekdo na neco stezuje, hned to bere jako slabost a protaci oci.
Jinak jsou to oba vzdelani lide a chovaji se k nam hezky. Kdyz prijedeme, tak je navareno, clovek se citi vitany.. To tak pro info na zacatek.
Ja jsem ted v 9 tydnu tehotenstvi. Kdyz jsme jim tehotenstvi oznamovali, tak tchan byl nadseny, ale tchyne to prijala dost vlazne. Od te doby se na nic nezepta, ultrazvukovou fotku ani nekomentovala. Kdyz jsme se zminili, ze je mi dost spatne, tak prohlasila, ze tehotenstvi neni nemoc. Ze ona nezvracela a ani to neumi a neco ve stylu at to tak neprozivam. Zamrzelo me to… Nejak nevim jestli pred ni tema dite priste vubec otvirat a nebo cekat az se zepta sama.. Jestli se dockam, to uz je asi vec druha.. :nevim:

Třeba je prostě taková. Píšeš,že se tam cítíš dobře. Každý není prostě takový ťu ťu ňu ňu a přesto to může být fajn člověk. 9.týden je úplný začátek,třeba až ti začne růst pupík,tak se bude víc zajímat a třeba taky ne. Ale přesto z ní může být úžasná babička.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8040
5.2.19 15:55
@Russet píše:
Protože to trošku přeháníš. Tak ti je šoufl. Až zalehneš na rizikovce v nemocnici, budeš se hroutit? Tchýně je studený čumák, no…Já jsem oznámila těhotenství na běžné návštěvě, tchýňka si dala panáčka a uculovala se. Když jsme přinesli fotku z ultrazvuku, dala si ji na výstavku. Ale aby mě otravovala s tím, jak se cítím a jak blinkám, to teda ne. Jen mi poslala dobroty ze zahrádky a odtrhávala to od úst ostatním vnoučatům :P (nadsázka)

Máš supr tchýňku. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
5.2.19 16:06
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
5.2.19 16:14
@Natálka26 píše:
To by mě taky zajímalo. :think:

Hlásím se do řady :lol:

• Citovat
  • Upravit
Tunrida
5.2.19 16:17
@Anonymní píše:

Tak můžeš být ještě ráda, že to nezdědil i její syn :lol:
Já mám zase takovou mámu. Tý když řeknu, že mi není dobře, tak mi odpoví, že mám, co jsem chtěla. Ale vím, že to nemyslí špatně, jenom je prostě taková. A to moje třetí těhotenství prožívá víc, než tchýně. A to už je co říct.

• Citovat
  • Upravit
53518
5.2.19 17:21
@carola píše:
Máš supr tchýňku. :palec:

Však ji tady furt chválím :mrgreen: Asi nějaká odměna za to, že s mámou to tak růžový nebylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová