Reakce tchýně na těhotenství?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5misa6
30.7.11 14:07

A super bylo,jak jsme ze začátku neměli pračku tak jsem prala dole u ní.A jak pračka doprala tchýně vzala prádlo a pověsila.Já jsem se cítila blbě,hlavně když mi věsila tanga a spodní prádlo,byla rychlejší jak já.

• Citovat
  • Upravit
13119
30.7.11 14:21
ivule18 píše:
Ahojte maminky,chci se zeptat jaká byla reakce vaší tchýně,když se dozvěděly že čekáte mimi?Byly rády nebo naopak?Žijeme v jednom domě,ale každý zvlášt.Mám to tady strašné.Když ji potřebuji sere na mě,a když ji nepotřebuji,tak se mi do všeho motá.Začátkem těhu mi bylo hrozně,a ani se nepřišla zeptat jestli něco nepotřebuji,nevařila jsem přítelovi prostě nezájem,a když jedu do obchodu ja tak mi napíše seznam co mam ji koupit atd.A reakce na naše mimi?Žádná,obečala jsem to,že mi neřekla ani gratuluji.A pořád takové keci,že je mi zle s toho,že nechodím ven.No moje nervy,a už 2 měsíce chodím k psychiatrovi,trochu mi tam dopomohla,ale i práce a ostatní rodinné problémy.Iva

Ruku na srdce - kdyby se na začátku těhotenství chodila zeptat jak ti je a jestli něco nepotřebuješ, nepsala bys tady jak tě tchýně štve, že se ti pořád cpe do života, nesnášíš jak se o tebe pořád stará..... Asi se to chce nadechnout vydechnout a trochu se zklidnit. Začni se chovat jako dospělá a třeba se k tobě jako dospělé bude chovat - i když z toho co tu píšeš mi nepřijde jako hrozná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.7.11 14:29

Anonymně z osobních důvodů!
Buď ráda, že nijak nereagovala. Hlav ně pokud víš, jak se chová, tak jsi to mohla i čekat. Zkus to přejít, že ti za to nestojí, kor pokud dělá problémy. Snaž se na to nemyslet :kytka:

My když jsme řekli tchýni, že čekáme mimi, tak jsme dostali vynadáno. Že jsme se zbláznili a co budeme dělat atd. I když jsem to nemohla překousnout a reakce mě mrzela, tak jsem za ní šla s fotkou z UTZ, ani jsem nestihla dojít, byla otočená zády ke mě a jen mi řekla, že jí to nemám ani ukazovat, že na tom stejně nic nevidí. Bylo to jako kdyby dala facku :-(

• Citovat
  • Upravit
5misa6
30.7.11 14:34

ynax:Podle tebe je takový přístup k nevěstě normálni?Hm . . . .každý má svůj názor. . . .já ho nikomu neberu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.7.11 14:40
ivule18 píše:
ynax:Podle tebe je takový přístup k nevěstě normálni?Hm . . . .každý má svůj názor. . . .já ho nikomu neberu.

Ivule tohle je fakt ještě krásný přístup, to mi věř :kytka:
Kdybych ti měla vypisovat co jsem si zažila a zažívám, tak by to bylo na hodně dlouho. A můžu tě ujistit, že jsou tady holky, které mají ještě horší tchýni než já.
Nikdy nečekej moc, protože bude zbytečně zklamaná :kytka:
an. 14:29

• Citovat
  • Upravit
13119
30.7.11 14:44
ivule18 píše:

svůj přístup ke tchýni jsem si musela budovat taky. Zpočátku jsem byla ráda, když k nám nechodila, nechtěla jsem jí půjčovat mimčo, dávala podle mě špatné a nevyžádáné rady. Ale postupem doby jsem zjistila, že jsem to zbytečně hrotila, že ona to nemyslela vůbec špatně, že to mimčo mi nechtěla sebrat jen se s ním pochlubit v kočárku… Prostě z toho, co tu píše zakladatelka na mě působí spíš to, že je asi ještě hodně mladá a věci zbytečně hrotí. To, že tchýně o ni zpočátku neměla zájem - a co měla jako dělat? Každý den ráno naběhnout se snídaní? Vést ji diář a upozorňovat kdy má jít k lékaři? Snažit se dostat na UTZ?
Prostě doporučuji zachovat klid a hlavně si představit, že zhruba za 20 let bude dotyčná tchýní :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5misa6
30.7.11 14:46

Ano,jenže jsou to male věci,ale když je těch malých věcí moc,tak prostě teču.To je každou chvíli něco.

• Citovat
  • Upravit
6545
30.7.11 14:46

no řekla bych, že některé z nás máme s tchýněmi dost zkušeností a věř mi, že dost z nás by dalo nevim co za to, aby jim tchýně nezasahovala do života tak, jak zasahují

Jako mě by zajímalo, jak se má chovat k nevěstě (dobrá, těhotné nevěstě)…fakt, mě by zajímalo, jakou máš představu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.7.11 14:47

To u nás tchýně nijak nereagovala.. ale vůbec nijak.. čekala jsem od ní scénu, protože už jsem jí jejího syna přeci přebrala a teď bych si ho dítětem i uvázala(žila s ním sama celý život) Takže reakce byla taková, že řekla gratuluju a pak byla zbytek návštěvy zaražená a ani nemluvila.. Jsem ve 22 týdnu a za celou dobu se mě na nic co se týká těhotenství nezeptala, nic neřekla.. Ale nevadí, lepší než kdyby se moc starala :-)

• Citovat
  • Upravit
6545
30.7.11 14:48
ivule18 píše:
Ano,jenže jsou to male věci,ale když je těch malých věcí moc,tak prostě teču.To je každou chvíli něco.

myslím si, že všechno má jen jedno řešení (a to ať se jedná o to, že se stará málo nebo moc) - nebydlet s nima a bydlet nejlépe o slušnej kus dál

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.7.11 15:00

Gabi já ji mám 300km a stejně to není dostatečná vzdálenost. Ale to je tak, když matce vezmeš syna. Více se mi to rozvádět nechce, to by bylo hodně OT.
anon. 14:29

• Citovat
  • Upravit
5misa6
30.7.11 15:01

Možná lidi co mají nemoc jako já tak by to brali stejně.Nechci lítost,ale tak s mojima osobníma problémama se dost potýkám,a ted do toho tchyně která mi absolutně nerozumí.Takže ty její bláboly mě pěkne s. .ou.A nepřidává mi to po zdravotní stránce.Takže nevím jestli po ní zařvat nebo držet hubu.

• Citovat
  • Upravit
6545
30.7.11 15:09

já nevim, ale mam pocit, ž ať napíšem co napíšem, tak přidáš další důvod, proč ona je ta špatná a ty chudák, nemůžu si pomoct…

Upřímně řečeno nic ti nedělá, do života ti vypadá nekecá (počti si pár diskusí na téma tchýně, a´t víš, co to obnáší)…

a zařvat? Jako důvod? Že kolem tebe nelítá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5misa6
30.7.11 15:23

Toho chudáka bych si asi odpustila.Je to smutné,že se pořád zajímáš o tu větu,že se o mě nestara.Já jsem se o ni starala,když nemohla,a já jsem nemohla vztanou z postele,a ona se mě ani nepříjde ani zeptat jak se mi daři.1000× to psát nebudu.

• Citovat
  • Upravit
5misa6
30.7.11 15:26

Takže mi to přišlo líto,že se nezachovala tak jak asi měla.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová