Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nevím jak pomoci, snad jen zkusit promluvit s nějakým právnikem a soudni cestou dát do léčebny. Z vlastní zkušenosti vím že jí do léčebny bez toho aby ona chtěla nevezmou, nebo musí ohrožovat okolí. Jestli chceš můžem si popovídat v SZ.Tady se mi nic rozebírat nechce.
Přeji hodně štěstí
bohužel,s člověkem který chlastá se nedá nic dělat,musí podstoupit dobrovolnou léčbu a většina z nihc si myslí,že jí nepotřebují.zažila jsem situaci s otcem,byl 3krát na léčení až to třetí zabralo,ale mělo to zase dopad na mozek,je pravda ,že nepil ale měl valký deprese..trhalo mi to srdce se dívat,jak se utápí v chlastu a snášet jeho urážky amlácení a děsný stavy v opilosti,trvalo to dlouhých 15let,než jsem se odstěhovala a potom už jen vše odnášela moje máti…zemřel mladý,ale vypadal tak na 70…díky chlastu!!přrji ti hodně síly,budeš jí ještě potřebovat..
Ahoj, dost podobné to mám s otcem. Bohužel svéprávnosti může zbavit jen soud, na základě toho, že ohrožuje sebe nebo své okolí (taky jsme to chtěli takhle řešit), bohužel ani léčbu nikdo nenařídí kromě soudu, je dobrovolná. Bohužel pro nás ![]()
Je to velmi smutné, ale těmhle lidem opravdu nejde pomoct, až jsou na samém dně, tak záleží na nich, jestli se odrazí a nebo.....
V mém případě to probíhalo tak, že jsme ho dostali na psychiatrii jen tak, že až byl v nejhorším, tak jsme zavolali záchranku, ne kvůli opilosti, prostě už jen zvracel krev, všude padal, byl celej domlácenej a další zdravotní problémy, včetně epileptických záchvatů z absťáku…v nemocnici ho dali na JIP a po té, co v deliriu napadl sestřičku ho odvezli na psychiatrii. Tímto dostal soudně nařízenou léčbu myslím 14dní, pak pokračoval z protialkohol. na internu, ovšem stejně začal pít znovu, ale už ne v takové míře. Jsem smířená s tím, že nikdy nepřestane.
Nepomohla jsem, jen jsem Ti chtěla vyjádřit soucit s Tvou situací, zažívala a zažívám to stejné…Drž se a hlavně nikdy neber zodpovědnost a vinu na sebe!
Ewule, to je mi moc lito
Nastesti s nasi matkou to zatim takhle daleko nezaslo a to jsem si jeste pred chvilkou myslela, ze je matka uz opravdu na dne. Obcas jsem ji videla i zmlacenou, kdovi od koho…v opilosti napadala tatu a hazela po nem kamenama a ne malyma…mozna kdyby ji udal…ale to je asi malo
K doktorovi ji nikdo nedokope. Opravdu mozna jen cekat az bude vazne uplne nejhur ![]()
Anonymni, taky jsem s matkou zazila ten chlast, kdyz jsem s ni bydlela, jednou malem uskrtila moji sestru, policie a socialka s tim nic nedelala, nakonec jsem od ni musela v 15ti sama utect, kdovi jak bych dopadla…ale to uz je dlouho., ted nam jde o to aby se neuchlastala az dokonce a bohuzel u nas to dobrovolne nejde ![]()
Zakladatelka
bože vůbec ti to nezávidím,je to hnus,ale jsem ráda,že otec umřel,bylo to pro nás vysvobození!!já mu odpustila,brácha né,kvůli jeho stavům,ubližování…se nám oběsil nejstarší bratr…alkohol je svině!!!!ale měla jsem ho moc ráda a strašně mě to bolelo,jak ho ten chlast ničil…
osobně si myslím, že zbavit svéprávnosti lze na základě těch dluhů a psychické nemoci.
Ach ten alkohol, take s tim mam bohuzel zkusenosti. Muj tata, jinak velmi inteligentni clovek, se doslova upil k smrti, posledni mesice zil opravdu jako zvire, ja od nej utekla hned po skole, uz se to fakt nedalo. Preji pevne nervy a drzim pesti v tomto boji s vetrnymi mlyny
.
Alkohol je strašná svině a ničí rodiny
Kdo nezažil rodiče alkoholika, ten nikdy nepochopí
Nezávidím zakladatelce její rodinnou situaci, u nás je to podobné, jen ne matka, ale otec, ale mamka nevydržela jeho teror, který v něm ten alkohol vyvolával, a odstěhovaly jsme se do jiného města, otec než by se vzpamatoval a začal se sebou něco dělat, tak chlastal čím dál víc, neplatil ani alimenty, pak už byl kvůli neplacení i ve vězení, to byla jediná doba, kdy mamka dostávala peníze na nás (3holky) od „něj“. On teď bydlí na Slovensku u babičky, chlastá snad od chvíle, co ráno oči otevře až do chvíle, kdy je večer zase zavře, nestýkáme se s ním, ale bolí to. I po těch letech to pořád dost bolí, je to už skoro 17let, co jsme od něj odešly, ale to, že mu byl alkohol přednější než vlastní rodina, tak to mu nikdy nezapomenu ![]()
Nevím, jak bych poradila, snad jen tolik, že komu není rady, tomu není pomoci ![]()
Držte se
Je mi to lito uz kvuli tomu ze je to mama.
U nas drive chlastal otec a jakmile se napil, tak jsem byla hnusna blba krava, co nic nedokazala a nic nedokaze. Nastesti vazna srdecni choroba jeho piti vcas zastavila - zacal se o sebe bat.
Jinak on pil proto, ze sam od sebe se od svych 35 let, kdy zacal marodit se „zastavil“ a kdyz porovnaval se se svymi vrstevniky - zvlast po revoluci, kdy jeho vrstevnici zacali podnikat a mit se dobre, to bylo strasne…
Alkohol je hnus a u mamy to musi byt jeste horsi.
Poradila bych se s pravnikem hlavne kvuli tem nebankovnim pujckam, aby jste se sestrou nemusely platit propite prachy po mame. Jinak s matkou - pokud se lecit nechce - nic neudelas. Zavrit do lecebny jedine pokud by byla okoli nebezpecna. Jedine nejak osetrit tu svepravnost na podepisovani pujcek…
Ahoj,
pokud matka nevidí problém, tak prostě nemá problém a léčit se nebude. Musela by něco udělat, aby jste mi mohli třeba rychlou poslat na záchytku. Pokud uvidíte, že ohrožuje v opilosti sebe nebo své okolí, ihned bych volala 155 a nechala ji odvézt na psychiatrii. TO by mohl být první krok. V každém případě, máte bohužel smůlu a neuděláte s tím nic. Jen bych zkusila s právníkem řešit, jak se vyhnout splácení dluhů, co tu pak zůstanou.
A je mi to moc líto, vždy je to hrozné, pokud jde o blízkého člověka a jen sledovat, jak se pomalu upíjí.
Mám něco podobného s tchýní, ale není na tom ještě tak strašně. Jen čekám, kdy to přijde. Můj muž to ale nechce vidět a věčně se hádáme, protože nechci ani slyšet, aby nám hlídala děti. Její rodina s ní taky nehne, čekám, kdy se něco stane a doufám, že brzo, aby se to konečně začalo řešit.
Mockrat Vam dekuju za prispevky, kolikrat neni lehky o tom psat. Vidim, ze jeste neni tak hrozne, jak by mohlo byt a doufam, ze se nam to podari usmernit a matku dostat do lecebny at uz po dobrym nebo po zlym. Bohuzel, alkoholika nepresvedcite o tom, ze je nemocny ![]()
Hanko, jak pises, clovek se zacne bat, az kdyz jde o zivot, ale ja se bojim, ze nasi matce je i jeji zivot ukradenej. Kolikrat co jsem videla, s kym jsem ji videla - takovym lidem bych se vyhybala obloukem…jednou prisla s kusem skla z lahve zapichnutym ve spanku…asi se prala
Bojim se, ze ani kdyby byla nejak nemocna, alkoholu se dobrovolne nevzda. Je astmaticka, nekolikrat byla se zachvatem v nemocnici a i opilou ji tam vezli…Na policajtech je znama firma, kazdou chvili ji nekdo okrade ![]()
Jinak s temi pujckami, ja vim o jedne od providentu…byl to u me doma resit jeden pan od nich, matka tu prisla opila a bylo ji vse jedno. Navezla ji do toho nejaka zenska, zfalsovala pracovni smlouvu - je zivnostnice, takze zadny problem…pujcku dostala a penize z toho nevidela. Ta zenska ji podvedla, slibila ji byt a nakonec ji chtela nechat spat ve sklepe v panelaku
Jeste takovy lidi, kteri se nestydi podvist cloveka, ktery zada pomoc…ani ji nesla udat na policii, vi kde bydli, cely jmeno…ja ji taky videla, ale delat nic nemuzu. Kdyz ji ten pan od providentu rekl, ze za zfalsovani urednich listin si muze jit sednout na pekneou chvilku do chladku tak rekla, aspon budu mit kde bydlet…proste mozkem uz asi tezko mysli ![]()
Laaja píše:
Ahoj,
pokud matka nevidí problém, tak prostě nemá problém a léčit se nebude. Musela by něco udělat, aby jste mi mohli třeba rychlou poslat na záchytku. Pokud uvidíte, že ohrožuje v opilosti sebe nebo své okolí, ihned bych volala 155 a nechala ji odvézt na psychiatrii. TO by mohl být první krok. V každém případě, máte bohužel smůlu a neuděláte s tím nic. Jen bych zkusila s právníkem řešit, jak se vyhnout splácení dluhů, co tu pak zůstanou.
A je mi to moc líto, vždy je to hrozné, pokud jde o blízkého člověka a jen sledovat, jak se pomalu upíjí.
Mám něco podobného s tchýní, ale není na tom ještě tak strašně. Jen čekám, kdy to přijde. Můj muž to ale nechce vidět a věčně se hádáme, protože nechci ani slyšet, aby nám hlídala děti. Její rodina s ní taky nehne, čekám, kdy se něco stane a doufám, že brzo, aby se to konečně začalo řešit.
Jojo, vzdy se musi neco stat, aby se neco zaclo resit a dit…Takovych prilezitosti, kdy ohrozovala v opilosti okoli uz bylo nekolik, bohuzel jsem u toho nebyla, abych neco mohla udelat…vim jen z tatovo vypraveni, co se deje. Pravnika ohledne te pujcky nejspis vyhledam, opravdu nemame prostredky na to, vzit si to na krk. Takze se musi jen cekat az se neco stane a hned jednat ![]()
Vam preju, at se to u tchyne nerozjede a podchytite to driv, nez bude pozde…do chlastu se da spadnout opravdu rychle a dokud ma clovek jeste zdravej rozum, mohl by si to sam uvedomit, ze neni neco v poradku. Preju hodne stesti ![]()
Zakladatelko,
tady už je pozdě a bude jen hůř. Má poschovávané flašky po domě a celý den upíjí, trvá to už několik let. Někdy se drží v mezích a jindy to přepískne a pije víc tahem i několik dní. To potom všechny obvolává a stěžuje si a vyčítá. Já jsem hned první na seznamu, protože mě odjakživa nesnáší. Většinou to vyvrcholím nějakým průserem, kdy to přepískne a na nějakou dobu se zklidní. A takhle pořád dokola. Tchán už se to snažil řešit, i zbytek její rodiny s ní o tom mluvil, ale ona nemá problém, ona nic řešit nebude a za vše můžou ostatní. Takže asi tak.
Jo a nevím, jestli nebudu plácat. ALe myslím, že byste se mohli zříct dědictví, takže by jste nepodědili dluhy.
Laaja píše:
Zakladatelko,
tady už je pozdě a bude jen hůř. Má poschovávané flašky po domě a celý den upíjí, trvá to už několik let. Někdy se drží v mezích a jindy to přepískne a pije víc tahem i několik dní. To potom všechny obvolává a stěžuje si a vyčítá. Já jsem hned první na seznamu, protože mě odjakživa nesnáší. Většinou to vyvrcholím nějakým průserem, kdy to přepískne a na nějakou dobu se zklidní. A takhle pořád dokola. Tchán už se to snažil řešit, i zbytek její rodiny s ní o tom mluvil, ale ona nemá problém, ona nic řešit nebude a za vše můžou ostatní. Takže asi tak.Jo a nevím, jestli nebudu plácat. ALe myslím, že byste se mohli zříct dědictví, takže by jste nepodědili dluhy.
No, vzdat se dedictvi, to jsem nepremyslela, ale tky jsem slysela neco o promlceci lhute, ze kdyz se jedna o podnik ktery neni dotovany statem je lhuta asi 4 nebo 5 let…? Ja uz nevim, mozna placam nesmysly, ale s nekym jsem o tom mluvila, ze kdyz v ty dobe z tebe nedostanou ani korunu a nebudou nijak moct vymahat ten dluh (coz u matky nemuzou, pac snad nema ani obcanku, protoze ji vecne nekdo okrada
) tak jsi zbavena povinosti to splacet. A ze bych se na providet ani nevy*** za ty uroky…nejhorsi je, ze matka je v tom nevinne, proste nalitla ![]()
Ahoj,prosim o radu. Mame v rodine celkem velky problem, s moji sestrou uz si nevime dal rady. Nase matka je alkoholicka, pije uz nekolik let a uplne ji to vymyva mozek
Stykame se s ni velmi malo, nema praci, nema kde bydlet, nedostava zadne penize a kdovi cim si shani na piti. Se sestrou zkousime vse mozne, ale kdyz ji chceme pomoct, jsme my ty nejhorsi a dochazi i na velmi sprosta slova. Nikdo se ji nicim nezavdeci, vzpomene si jen kdyz potrebuje a jinak jsme ty nejvetsi kravy, ktery si mela nechat vzit
Je mi z toho hrozne. Jsou casy, kdy o ni mesic nic nevime, styka se s divnymi lidmi, brala si nebankovni pujcky podvodem a nic si z toho nedela…nakonec to budeme muset stejne zaplatit my - dcery. O leceni nechce nic slyset, pry neni nemocna, ale my vime, ze je…je to alkoholicka a navic je i psychicky na dne, kolikrat snad ani nevi co rika. Premysleli jsme, ze bychom ji zbavili svepravnosti a strcili ji do lecebny…je to kruty, ale mozna by ji to i zachranilo zivot…ani nevim, jestli to nejak jde. Kdyz se o ni par dni nevi, uz se tresu, kdy mi zavolaji, ze uz neni
Prosim Vas o radu, co mam delat…jak se zachovat a jestli se pokusit o zbaveni svepravnosti? Ja ji jinak pomoct nemuzu