Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Rekneme, že to vidím u svých vrstevníku. Deti z domu, oba solidní práci, život se tak nejak zklidnil a ten pár spolu už dál nevydrží. Dokud byli oba v tahu a pečovali o děti a rodina fungovala, tak se to vždycky nejak přehouplo a zustávali spolu dál, ale zátěž zmizela, motor se rozběhnul naprázdno a co ted? Americani tomu ríkají empty nesters.
Já si myslím, že se mnou žena zůstane, protože jí umím rozesmát. Nebo ze zvyku, jak je to v Oněginovi? Zvyk nám shůry seslán byl, aby nám štěstí nahradil.
Ale proč si myslíte, že s vámi partner určitě zůstane, to by mne zajímalo ![]()
Protože máme společné vzpomínky, protože jsme si slíbili v dobrém i zlém, protože je nám spolu fajn a protože jsme kamarádi a kamarádi se neopouštějí jenom proto, že už mají vrásky, bílé vlasy nebo holou hlavu a pupík. A taky máme společné děti, majetek, vnoučata.
Myslíš, že se najde někdo, kdo si tím bude fakt jistý? Být si vztahem jistý, to je cesta do jeho konce. Já doufám, že se mnou partner zůstane, protože se máme prostě rádi, jsme spolu rádi a patříme k sobě. Zvyk to není, je to láska.
Třeba někde je to komplet service. Chlap má doma takový zázemí, že ani není schopnej zdrhnout.
Nebo by mu to žena nedovolila. ![]()
Případně ekonomický důvody, prostě rozdělit se by bylo moc drahý, počítám že takovejch je taky pěknejch pár.
Není to cesta koncem.Po tolika letech jsem si jistá. A ano, jsme na sebe zvyklí. To taky.
Nikdy bych netvrdila, že semnou partner určitězůstane a to jsme spolu už mnoho let a i na stáří se může cokoli zvrtnout ![]()
My se tesime, co vsecko spolu zase budeme podnikat, az budeme moct.
s detma to nejde, neni kam je dat…
ale bojim se, ze nez vyrostou, tak my zapomeneme, co jsme vlastne chteli a kazdy pujde svou cestou.
deti nas vlastne rozdeluji, jen si je predavame a stridame se, nemuzeme spolu…
No protože se milujeme a až dětičky odejdou musíme dohnat tolik věcí.
@inkakřivák píše:
Není to cesta koncem.Po tolika letech jsem si jistá. A ano, jsme na sebe zvyklí. To taky.
V životě je jen jedna jistota. Všechno ostatní je nejisté. Zvlášť v mezilidských vztazích.
Jistota není nikdy. Ale až mladá vyletí z hnízda, tak nějaký změny na těch pár let nebudou stát za to
Krom toho se oba dokážeme slušně zatížit i bez dítěte, v tom bych problém neviděla.
Pred par lety bych odpovedela: z pohodlnosti…manzel, 20let manzelstvi
Nyni rikam: protoze se o vztah i nej staram, miluju ho, neflakam sex, vymyslim a i se ucastnim jim vymyslenych aktivit…a pojistila jsem to jeste malym ditetem
…pritel, 3lety vztah. A moc bych si prala, abych s nim mohla zestarnout…a on to vi.
Vidíš, a já ano. Může se zvrtnout, ale já myslím, že když člověk chce, tak se to nezvrtne. A my chceme. Protože jsme si něco slíbili. A sliby tohoto druhu se musí plnit. Proto snad máme i rozum, abychom to věděli, a abychom byli schopní hloupé myšlenky ukočírovat. Nebo si myslíš, že za těch 35 let to bylo jen samé alelujá a hopsá a juchchu? Ne, ale když chceš, tak zvládneš.
Jistá je jen smrt. Znám tolik žen, které si myslely, že po 15 letech vidí svému drahému do hlavy a ejhle, jaké zklamání.
U nás není jisté, jestli jednou budeme sami ![]()
Jistotu že spolu, nemám, jen v to doufám.
Proč se mnou chce zestárnout můj muž by asi musel říct on.
Já vím, proč chci zůstat s ním. I když máme hodně dětí a hodně práce, hledáme čas jen pro sebe, hledáme, co má druhý rád, je nám spolu i po hodně letech dobře. Taky vše v životě nešlo jednoduše a některé věci byly těžké, ale náš vztah to posílilo, prostě toto je muž mého života ![]()
@inkakřivák píše:
Vidíš, a já ano. Může se zvrtnout, ale já myslím, že když člověk chce, tak se to nezvrtne. A my chceme. Protože jsme si něco slíbili. A sliby tohoto druhu se musí plnit. Proto snad máme i rozum, abychom to věděli, a abychom byli schopní hloupé myšlenky ukočírovat. Nebo si myslíš, že za těch 35 let to bylo jen samé alelujá a hopsá a juchchu? Ne, ale když chceš, tak zvládneš.
Respekt! Cítím to stejně.