Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Chlap je docela lenivý, nato, že slíbil, že s klukem bude snídat a pak mu řekne, ať si udělá sám, mi příjde hnusné. Nedivím se ti.
On je jeho táta?
@Anonymní píše:
Pardon ale musim si zanadavat. Vceramuj chlap rikal klukovi at ho prijde vzbudit ze si spolu daji snidani. Ja si rekla ze si aspon polezim. Dneska syn prisel a chtel snidani, tak mu chlap rekl, at si vezme jogurt. Ale syn chtel lupinky. No tak mu muz rekl at si je vezme. Mliko si z lednice vyndal, to nebyl problem. Ale lupinky a miska jsou vysoko v kuchynske lince. Tak sem priletela, sundala syna s kuchynske linky, a lupinky mu pripravila. Chlap se jeste divil co jsem nas.ana, ze si musi umet poradit. Za 14 dni spolu budou vstavat do skolky a on ma hlasky ze mu snidani chystat nebude.to je normalni? Jsou mu 4. Kdyby mu aspon misku a lupinky sundal tak si to nasype sam, ale pro lupinky musi syn jit tak ze si stoupne na linku. Na misku aspon dosahne ze zidle. To ma byt normalni?
pardon, musela sem si postezovat. N.
Zkus to dat tam kam si dosahne sam jojo chlap ![]()
@Anonymní píše:
Pardon ale musim si zanadavat. Vceramuj chlap rikal klukovi at ho prijde vzbudit ze si spolu daji snidani. Ja si rekla ze si aspon polezim. Dneska syn prisel a chtel snidani, tak mu chlap rekl, at si vezme jogurt. Ale syn chtel lupinky. No tak mu muz rekl at si je vezme. Mliko si z lednice vyndal, to nebyl problem. Ale lupinky a miska jsou vysoko v kuchynske lince. Tak sem priletela, sundala syna s kuchynske linky, a lupinky mu pripravila. Chlap se jeste divil co jsem nas.ana, ze si musi umet poradit. Za 14 dni spolu budou vstavat do skolky a on ma hlasky ze mu snidani chystat nebude.to je normalni? Jsou mu 4. Kdyby mu aspon misku a lupinky sundal tak si to nasype sam, ale pro lupinky musi syn jit tak ze si stoupne na linku. Na misku aspon dosahne ze zidle. To ma byt normalni?
Chápu, že jsi naštvaná…chlapovi se prostě nechtělo vstávat no. Snažil se dítě odbít, ale ty jsi musela vstát (taky se ti nechtělo, těšila jsi se, že se prospíš)… Do toho nesplněný chlapův slib, že spolu posnídají. Ono se toho sešlo víc.
To je život no. Těžko říct nakolik je linka vysoko, zda-li by si syn skutečně neporadil a nejsi moc velká pečovatelka. Hele tady by se dalo diskutovat až do aleluja ![]()
Každopádně pro příště, připravit vše večer synovi na dosah ruky a budete si moci poležet oba
![]()
Ty jo, to bych řádila, ne, že by si syn nemohl nasypat, naše tříletá si sype, je to její milá činnost, ale pod dozorem ne? Podám mu misku a lupínky a koukám, ať tam nenasype celou krabici a pomáhám s mlékem. Já tohle lemrácký chování nesnáším.
A co to synovi večer připravit na linku, aby si to vzal sám? Chápu naštvání a když se vrátím do svých dětských let, tak by mě zamrzelo, že táta slíbí, že se mnou bude snídat a pak se vyvaluje a já musim pro jídlo šplhat.
Tak pro příště víš, že lupínky a miska patří někam, kde budou v dosahu. Ty kecy by mě nenafraly tolik, jako že bych musela z postele. Až budou společně vstávat do školky, tak se to utřepe - jen jim to zjednoduš.
Jako uz mel skluz do prace, ale lupinky na to mela nachystany asi za 10 vterin. Asi budu muset vstavat do skolky s nima kdyz mu odmita chystat snidani.
@Blekota ano je to jeho tatinek
N.
@AdLa12
Vidím to úplně stejně jako ty. Chápu, že chlap jí naštval, ale nějakou hysterii bych z toho nechytala. Večer připrav tak, aby kluk nemusel lézt nějak vysoko a budete všichni spokojení.
A admini se pak diví, že vznikají OT v diskuzích ![]()
Hele v neděli jsme šli na Laser Game. Já jela z domu a chlapa jsem vyzvedávala v práci. Oblečení měl doma nachystané a já mu měla vzít jen boty. Ještě mi to připomínal ráno. Jasně, že já stará skleróza jsem na to zapomněla, takže to odehrál ve společenských botách do práce. Byl taky naštvanej, ale jsem vážně ráda, že nikde kvůli tomu nemá potřebu zakládat diskuzi. ![]()
Buď v klidu, co má kluk rád na snídani bych dala prostě níž, aby si to mohl připravit sám
Byla bych ráda, že mám tak šikovnýho kluka ![]()
Normální postup jako u většiny chlapů. Dělají jen to, z čeho mají nějaký užitek a co je případně baví. Starání se o děti je nuda a nic z toho není. A ještě jim někdo bude něco nařizovat, když za to nejsou prachy, tůdle. ![]()
@Anonymní píše:
Jako uz mel skluz do prace, ale lupinky na to mela nachystany asi za 10 vterin. Asi budu muset vstavat do skolky s nima kdyz mu odmita chystat snidani.N.
tak jestli budeš doma, když oni budou vstávat do školky, tak je jasné, že budou čekat, že to nějak zařídíš. Jiné by bylo, kdyby museli opravdu sami.
Budu muset presunout lupinky dolu, ale to po nich pujde rocni dcera zase ![]()
N.
Jak mu odmítá chystat snídani? Promiň, já tohle nepobírám, je to jeho čtyřleté dítě a on jako táta řekne, že mu nedá snídani? Stále to nepobírám. No tk mu řekni, ať tedy pošle své dítě do školky hladové a nech ho to udělat. Nevěřím, že by mu nedal najíst. Jen e. bilně pindá.
@Anonymní píše:
Jako uz mel skluz do prace, ale lupinky na to mela nachystany asi za 10 vterin. Asi budu muset vstavat do skolky s nima kdyz mu odmita chystat snidani.
@Blekota ano je to jeho tatinek
N.
A v šesti letech bude chtít, aby si kluk sám vařil oběd, ne? ![]()
Pardon ale musim si zanadavat. Vceramuj chlap rikal klukovi at ho prijde vzbudit ze si spolu daji snidani. Ja si rekla ze si aspon polezim. Dneska syn prisel a chtel snidani, tak mu chlap rekl, at si vezme jogurt. Ale syn chtel lupinky. No tak mu muz rekl at si je vezme. Mliko si z lednice vyndal, to nebyl problem. Ale lupinky a miska jsou vysoko v kuchynske lince. Tak sem priletela, sundala syna s kuchynske linky, a lupinky mu pripravila. Chlap se jeste divil co jsem nas.ana, ze si musi umet poradit. Za 14 dni spolu budou vstavat do skolky a on ma hlasky ze mu snidani chystat nebude.
to je normalni? Jsou mu 4. Kdyby mu aspon misku a lupinky sundal tak si to nasype sam, ale pro lupinky musi syn jit tak ze si stoupne na linku. Na misku aspon dosahne ze zidle. To ma byt normalni?
EDIT: Vzhledem k vyvoji diskuze a odhaleni citlivych osobnich informaci prosim o zachovani anonymity.