Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@radkka píše:
Asi jo, tamta diskuze ale prý byla nehodnotná celá a to tam pár rad padlo
Moment, která tamta? Smazali mé hodnotné rady u off-topic tématu?
![]()
@radkka
Přečti si, co tady holky psaly. Shrnout to tak, že se stále přenáší model žena=služka, je přinejmenším trapné.
@Knihomyš píše:
U nás teda není problém ve vločkách, to celkem dává, mlíko taky, ale v kakau. Bez dozoru by to měla zhruba 1:1
Plus bychom jí na ohřev museli pořídit žebříček, MV je vysoko, ale to by se jí asi líbilo.
To bych na sebe potřebovala taky dohled… miluju kakako, kde je kakaa tak nějak stejně jako mlíka
![]()
@Krrysa píše:
@zoidberg má, ale spěchá do práce a já ne, v tom je zásadní problém. pokud bychom šli do práce oba, situace je jiná, ale já nepotřebuju stihnout hygienu,. převlékání atd., on jo, já se můžu postarat o sebe a nasnídat se kdykoliv potom… takže ne, nejsem služka, a le enpřijde mi fér se válet v posteli, pak se v klidu nasnídat, umý, převléknout atd. a muž aby vstývla dřív kvůli tomu, a by vypravil ještě dítko… ještě neřeknu, když by bylo doma čerstvé miminko, ke ketrému se stokrát v noci vstává, a le roční prcek
Souhlas. A nebo kdyby to vstávání probíhalo v půl 6.
@radkka píše:
Mě také překvapuje, jak se stále přenáší model žena=služka.
Tak model „muž=služka“ zní prostě divně ![]()
@neumisa píše:
@terinka4444´tak já se hlásím do klubu studených lupínků, teplé jsou pro mě nepoživatelné.
Lupínky jak lupínky, já bych nikdy nepozřela teplé mléko
, čímž mě také těší, pijem studené a ještě k tomu nekravské.
@L92 píše:
@radkka
Přečti si, co tady holky psaly. Shrnout to tak, že se stále přenáší model žena=služka, je přinejmenším trapné.
Četla jsem, trapné mi přijde skákat kolem všeho, aby se chlap nezdržel 10 vteřin podáváním snídaně dítěti.
@radkka píše:
Ne, zítra vstane o 10 minut dřívA na sundání lupínků do vhodné vzdálenosti od dítěte stačí opravdu pár vteřin.
Jde o to ze to dnes byla vyjimecna situace. Obvykle na starosti nic nema.
@radkka píše:
**Ne, zítra vstane o 10 minut dřívA na sundání lupínků do vhodné vzdálenosti od dítěte stačí opravdu pár vteřin.
No ale jako „rada“ v momentě kdy nestíhám do práce je to akorát tak na na*rání ![]()
@Knihomyš píše:
Moment, která tamta? Smazali mé hodnotné rady u off-topic tématu?![]()
Ále, ten růžový výtok
Co slovo to perla, to se fakt nedalo.
@radkka píše: Četla jsem, trapné mi přijde skákat kolem všeho, aby se chlap nezdržel 10 vteřin podáváním snídaně dítěti.
No jo, ale před svatbou tak skáčete a pak po svatbě vám to přijde trapné ![]()
@WontTell píše:
No ale jako „rada“ v momentě kdy nestíhám do práce je to akorát tak na na*rání
To ano ![]()
Doporucuju vyhledat pojem „pripravene prostredi“. Ja se snazim nechat deti co zvladnou, i za cenu rozliteho mleka a vysypanych cereal. kulicek. Ony totiz ty pripadne kulicky posbiraji, mliko utrou, priste si daji bacha a uz treba jen ukapnou. Cviceni dela mistra. I tak mam pocit, ze kolem nich skacu azaz. Lepsi, kdyz se to nauci, dokud to povazuji za privilegium nez aby to za par let pro ne byla neprijemna povinnost, kdyz jim maminka najednou utne fulservis.
Cerealie jedine se studenym mlikem, z teplyho bych blinkala ![]()
@zoidberg píše:
No jo, ale před svatbou tak skáčete a pak po svatbě vám to přijde trapné
Zase tvůj omezený pohled na svět? Já neskáču ani před svatbou a stejně mě o ruku požádal
Spíš doma skáče on, protože já při škole, práci a brigádách moc nestíhám.
Na chlapa bych byla naštvaná za to že mele pantem slibuje a pak ajni není schopnej vstát včas aby s dítětem posnídal kór jestli s klidným svědomím sledoval jak dítě šplhá po lince…
Jinak mě tady dostává názor že chlap nemusí protože vydělává takže mu ženská musí všechno připravit pod čumák aby to stihnul. No nevím ale Ty co to píšou maj asi velmi neschopné chlapy. Můj chlap pracuje, já chodím při md na brigádu a ten co jde ráno do práce vždy obstará staršího (snídaně, hygiena, oblečení, odvoz do školky) + mladšímu udělá mléko (ten to pak ještě na chvílu zataví ) aby si ten druhej mohl v klidu přispat…