Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@lucenka píše:
tak ale hřiště, procházka s kočárkem je něco jiného, než dítěti ráno chystat sníédani, když pospíchám do práce a druhý partner si leží v posteli
jj, vždyť já jsem reagovala na Koblihu, ne na situaci u zakladatelky. Jsme si trochu odskočily, no ![]()
Nicméně, budu se opakovat, ona v té posteli neležela z lenosti. Ale proto, že on něco slíbil. A když už to nedodržel, protože nestíhal, měl to říct. Slušně a jednoduše.
A proto jsem děti odmala učila samostatnosti… otevřít ledničku a vzít si jogurt, aniž by vzbudily rodiče a sousedy, zvládaly docela brzo. Pochopily, že je lepší nechat rodiče 10 minut přispat, než je budit kvůli něčemu, co zvládnou samy.
A pokud chtějí k snídani něco, co samy nezvládnou, tak počkají nebo si nechají zajít chuť.
@lucenka píše:
ale vždyť zakladatelka nemusela lízt z posteleto byl její problém. Chlap dítěti řekl, kde to je, kluk tam evidentně zvládl vylízt. Ale zakaldatelka byla iniciativní a z té postele vylezla sama.
Aby jí dítě nespadlo z linky? To celkem chápu. Chlap to mohl dítěti podat, zabralo by mu to stejně času, jako mu říct, aby si to vzal sám.
@neila píše:
jj, vždyť já jsem reagovala na Koblihu, ne na situaci u zakladatelky. Jsme si trochu odskočily, no
Nicméně, budu se opakovat, ona v té posteli neležela z lenosti. Ale proto, že on něco slíbil. A když už to nedodržel, protože nestíhal, měl to říct. Slušně a jednoduše.
Tak on ji nechtěl budit. Takže tu snídani vyřešil po svým. Jenom zakladatelka byla iniciativní a z té postele vylezla. Ale to po ní chlap nechtěl.
@radkka píše:
Aby jí dítě nespadlo z linky? To celkem chápu. Chlap to mohl dítěti podat, zabralo by mu to stejně času, jako mu říct, aby si to vzal sám.
Tak zavolat na něj, kde jsou lupínky může i ze záchodu. Ale ze záchodu mu těžko podá lupínky ![]()
@neila píše:
@Kobliha51 manžel tohle dělá od narození syna, nejdřív to byly procházky s kočárkem, teď už hřiště a podobně. A já si opravdu neumím představit, že by to bylo jinak, mě to přijde naprosto normální. Stejně tak, že jeden den o víkendu s ním klidně v 6 vstane, abych se já mohla vyspat
To jsou ti opravdoví chlapi. Máš kliku.
Když to tady člověk čte, co mají holky za kousky doma, chce se mi občas brečet. Často to dopředu jde i poznat, ale láska oči zavírá a vše omlouvá a pak se ukáže, že ten chlap není vhodný ani do vitríny pro okrasu, natož pro rodinu.
@lucenka píše:
Tak zavolat na něj, kde jsou lupínky může i ze záchodu. Ale ze záchodu mu těžko podá lupínky
Tatínek k pohledání.
@radkka píše:
Je mi líto každé ženy, která svému chlapovi nestojí za 10 vteřin námahy.
Náhodou, jsou chlapi, kteří vydrží i dvě minuty ![]()
@lucenka tak pokud v lezení po lince není dítě pravidelně trénované, taky by mě to asi zvedlo z postele. On si odfičí do práce a já budu lítat po nemocnici s děckem s rozbitou tlamou ![]()
Učit samostatnosti, budiž. Ale když mám čas to děcko sledovat, ne když přemýšlím, co všechno jsem zapomněl, protože jsem zaspal…
@zoidberg píše:
Náhodou, jsou chlapi, kteří vydrží i dvě minuty
Na co ty myslíš ![]()
@Kobliha51 paradox je, že o tom, že mám kliku, se dozvídám až tady
Já to vždy považovala za normální ![]()
@radkka píše:
A na hřišti budeš taky s tím dítětem nonstop aby třeba nespadlo z prolízačky? Nebo mu budeš všechno podávat? Jak dlouho?
Zakladatelčín problém je ten, že ráda vytváří problémy. V tuto chvíli už na deset stránek.
@Krrysa píše:
@Ondrášovka.N 1. nikde nepíšu o slibu a nesplnění, reaguju čistě na fakt, že zakl. je na MD, a le dítě by měl chystat chlap, keterj spěchá do práce..2. pokud do té práce zaspal a spěchal, tak i tak to chápu..
chlap dítěti slíbil že si na něj udělá čas a nasnídají se spolu.. čili to je o tom nedodržení slibu hlavně!
chlap dítě nikam nechystá protože do škoky ještě echodí - pokud jsem dobře pochopila, jde o tu společně strávenou chvilku a slib… no a pak je zatěžko sundat děcku lupínky k ruce.. toto já nepobírám
@zoidberg píše:
A na hřišti budeš taky s tím dítětem nonstop aby třeba nespadlo z prolízačky? Nebo mu budeš všechno podávat? Jak dlouho?
Zakladatelčín problém je ten, že ráda vytváří problémy. V tuto chvíli už na deset stránek.
Promiň, ale na hřišti budu dítě hlídat. Důvod k tomu, aby šplhalo po lince nevidím a radši mu věc podám, pokud není možné jí mít v jeho dosahu.
Neříkám, že mu to má naservírovat a krmit ho, ale pokud to prostě je vysoko, tak mu to podám a nevidím v tom problém.
@zoidberg píše:
Myslim ze prolizacka je neco uplne jinyho nez sotva 20cm na balancovani
znam svyho syna a toto kaskaderstvi mu zakazuju. N.