Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Me nevadi diskuse o mleku. Souvisi to s tematem
Já jsem si dělala srandu, ale možné tu je vše, to je pravda ![]()
@Krrysa píše:
Musím osobně říct, že by mě krapet hanba fackovala, ležet si v pelechu a nechat chlapa, co spěchá do práce, vypravovat ještě dítě.. bu´d mi přijde hezká varianta posnídat dohromady a nebo vypravit dítě sama a před tatínkovi u dveří, ať ho odvede do školky… jelikož pokud jsem doma na MD, můžu se nasnídat, upravit atd. kdykoliv potom a ne v těch 10ti minutách, co na to mám…
Copak jsi služka? Copak chlap nemá ruce aby to nezvládl? ![]()
Tož jsem si ještě početla a mám dojem, že to není v lenosti chlapa - zřejmě v té kuchyni taky byl, ale v tom, co nechá dítě udělat sám.
To mi přijde celkem typické, že chlap děti míň šetří
Jsem poměrně protektivní matka, muž naopak, ale musím uznat, že mladé se s tatínkem zatím nic nestalo a je vcelku šikovná a samostatná. Já často vyju, že tohle ne, že těch dětí zas nemám tolik (mám jedno, on tři).
Co se týká šplhu po lince, prostě bych vločky večer (až usne mimino) postavila s miskou na linku.
@Krrysa píše:
Musím osobně říct, že by mě krapet hanba fackovala, ležet si v pelechu a nechat chlapa, co spěchá do práce, vypravovat ještě dítě.. bu´d mi přijde hezká varianta posnídat dohromady a nebo vypravit dítě sama a před tatínkovi u dveří, ať ho odvede do školky… jelikož pokud jsem doma na MD, můžu se nasnídat, upravit atd. kdykoliv potom a ne v těch 10ti minutách, co na to mám…
Jsem ráda, že aspoň někdo to má stejně jako já ![]()
Jinak me prekvapuje kolik z vas tady tvrdi, ze se ma starat matka a nema se co vyvalovat
N.
@terinka4444 píše:
ty já skutečně nevím, jestli je takhle malé dítě schopné udělat si samo lupínky. Moje tedy fakt není. Zkuste to doma, dát jim do ruky cokoliv sypacího, aby to odhadly. Naše malá krom lupínků krmí kočky, je to její důležitá práce, takže dostane misku, žrádlo a musí nasypat do misky žrádlo, a sama těžko, protože dobře z 80% by to přesypala. Takže ano dělá to, ale já u toho stojím a včas říkám dost, jinak máme misku zasypanou hromadou. U lupínků, které se musí zalít mlékem a ještě ohřát…nevím nevím.
My máme v lupínkách lopatku, dává si tři lopatky. U babičku má misku s kašpárkem a po okrajích jsou tři barevné čáry. Ví, že když nasype nad poslední čáru už je to moc, musí se trefit mezi ně. Čtyři roky. Ve třech to sypala ještě krom do misky i mimo misku.
@radkka píše:
Ježíš holky, přestaňte tu řešit mlíko nebo to zamknou a smažou, jako tu pěknou diskuzi o gramatice![]()
Počkej, já to chápala tak, že nehodnotné příspěvky admini vymažou a hodnotné jádro diskuse zůstane ![]()
No, budu sledovat vývoj, možná jsme zadělaly na první vlaštovku.
@terinka4444 píše:
jo děvče, tak na to se ti dá jen napsat, že jaký si to uděláš takový to máš. Pro mě opravdu nepochopitelný, čučím na to.Jako jak nestíhá do práce? Tak panebože vstanu o 10 minut dřív, ne?
Nebo ty když vstáváš s dítětem a manžel spí, páč ještě nemusí, tak on taky musí vstát a jít ti asistovat, abys ty lépe stíhala?A hláška to by mi chlap dal, tak to mě dostalo úplně. Chlap není schopný vypravit sebe a své dítě ráno do práce a do školky a tobě by dal? Evidentně každý žijeme v jiném rodinném modelu.
JAkože když nestihá do práce, tak se vrátí v čase a vstane o 10 minut dřív?
@Knihomyš píše:
Počkej, já to chápala tak, že nehodnotné příspěvky admini vymažou a hodnotné jádro diskuse zůstane
No, budu sledovat vývoj, možná jsme zadělaly na první vlaštovku.
Asi jo, tamta diskuze ale prý byla nehodnotná celá a to tam pár rad padlo ![]()
@Anonymní píše:
Jinak me prekvapuje kolik z vas tady tvrdi, ze se ma starat matka a nema se co vyvalovatN.
Mě také překvapuje, jak se stále přenáší model žena=služka.
@zoidberg má, ale spěchá do práce a já ne, v tom je zásadní problém. pokud bychom šli do práce oba, situace je jiná, ale já nepotřebuju stihnout hygienu,. převlékání atd., on jo, já se můžu postarat o sebe a nasnídat se kdykoliv potom… takže ne, nejsem služka, a le enpřijde mi fér se válet v posteli, pak se v klidu nasnídat, umý, převléknout atd. a muž aby vstývla dřív kvůli tomu, a by vypravil ještě dítko… ještě neřeknu, když by bylo doma čerstvé miminko, ke ketrému se stokrát v noci vstává, a le roční prcek ![]()
U nás teda není problém ve vločkách, to celkem dává, mlíko taky, ale v kakau. Bez dozoru by to měla zhruba 1:1 ![]()
Plus bychom jí na ohřev museli pořídit žebříček, MV je vysoko, ale to by se jí asi líbilo.
@WontTell píše:
JAkože když nestihá do práce, tak se vrátí v čase a vstane o 10 minut dřív?
Ne, zítra vstane o 10 minut dřív
A na sundání lupínků do vhodné vzdálenosti od dítěte stačí opravdu pár vteřin.
Me nevadi diskuse o mleku. Souvisi to s tematem