Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Hele, viděli jste někdy čtyřleté dítě připravovat si samotné lupínky k snídani? Buď tedy jsem mimo já a mé dítě, které tam nasype plnou misku, páč nedokáže odhadnout, kdy má přestat sypat, o zalití mlékem a ohřátí ani nemluvím, nebo nikdo, kdo radí, dej mu to níž ať dosáhne nezažil malé dítě připravovat lupínky s mlékem. ![]()
@terinka4444 ja zase nechapu ze maminka s nima nemuze vstat…jako nekdy si chce clovek prispat, ale bezne s nima muze snad vstavat
@Kobliha51 píše:
Normální postup jako u většiny chlapů. Dělají jen to, z čeho mají nějaký užitek a co je případně baví. Starání se o děti je nuda a nic z toho není. A ještě jim někdo bude něco nařizovat, když za to nejsou prachy, tůdle.
@radkka píše:
A v šesti letech bude chtít, aby si kluk sám vařil oběd, ne?
A v sedmi už dělal snídani a sváču do práce i tatínkovi. Já osobně bych tohle potřela hned v začátku. A to tvrdě.
Každopádně pro příště, připravit vše večer synovi na dosah ruky a budete si moci poležet oba
![]()
A když ho taťka naučí chodit samotného do školky, tak to bude ještě větší bájo… Případně může ještě klukovi nadiktovat, co má nakoupit cestou zpět. Ale to by asi zase musela nadiktovat matka, protože taťka by to nezvládl, zrovna tak, jako ráno vstát.
@Lucie66 píše:
@terinka4444 ja zase nechapu ze maminka s nima nemuze vstat…jako nekdy si chce clovek prispat, ale bezne s nima muze snad vstavat
jako a proč? Protože tatínek je nesvéprávná lenora, co nedokáže udělat snídani? Já zase nechápu, proč by u vypravení jednoho dítěte do školky měli asistovat oba rodiče.
Chlap má správný přístup, jen ať se synáček učí starat o sebe. To já ty své rozmazluji snídaní každý den a v případě výpadku budou hlady, protože prostě neví a neumí. Neměla bys ho tak rozmazlovat a už vůbec do toho chlapovi kecat, jakou pak může mít u syna autoritu?
@terinka4444 píše:
A v sedmi už dělal snídani a sváču do práce i tatínkovi. Já osobně bych tohle potřela hned v začátku. A to tvrdě.
No, jak to tak vidím, tak moje rada dát to někam níž byla špatná. Spíš bych začala chlapa intenzivně cvičit v péči o dítě, tohle by pro mě bylo nerozdýchatelné ![]()
@terinka4444 píše:
Hele, viděli jste někdy čtyřleté dítě připravovat si samotné lupínky k snídani? Buď tedy jsem mimo já a mé dítě, které tam nasype plnou misku, páč nedokáže odhadnout, kdy má přestat sypat, o zalití mlékem a ohřátí ani nemluvím, nebo nikdo, kdo radí, dej mu to níž ať dosáhne nezažil malé dítě připravovat lupínky s mlékem.
Ano viděla
Má švagrová si ve 4 letech uměla nasypat lupínky, zalít mlékem a dokonce i ohřát. Ohřívání měla nacvičené z ohřívání kakaa.
Nikdo jí nenutil, je prostě taková. Ted jí je 9 a dokáže upéct koláč úplně bez problému ![]()
@terinka4444 píše:
Hele, viděli jste někdy čtyřleté dítě připravovat si samotné lupínky k snídani? Buď tedy jsem mimo já a mé dítě, které tam nasype plnou misku, páč nedokáže odhadnout, kdy má přestat sypat, o zalití mlékem a ohřátí ani nemluvím, nebo nikdo, kdo radí, dej mu to níž ať dosáhne nezažil malé dítě připravovat lupínky s mlékem.
tak ne každé čtyřleté dítě je naprosto závislé na rodičích
A jinak pokud by to zakladatelka chtěla ulehčit všem, tak večer připraví do misky porci lupínků, do hrnečku do ledničky adekvátní množství mléka a problém je vyřešen. A teda o ohřívání mléka do lupínků slyším prvně ![]()
Příspěvek upraven 19.08.15 v 10:05
Mozna jsem hystericka ale on stejnak vstava do prace kolem 8, dcera vstava az pozdeji.
Pokud to rekl vyslovene diteti, tak bych byla nastvana, detske zklamani snasim spatne.
Nicmene nechapu, proc mate veci bezne pouzivane ditetem vysoko, moje deti si muzou v klidu udelat cerealie s mlikem, stavu, zapnou si pohadku ci si kresli a ja nemusim z postele skakat sipku v hruze, ze si ublizi. U linky mame protiskluzovy stupinek, zidle muze podjet. Tim neomlouvam chlapa, jen je lepsi byt realista a nebezpecim predchazet.
@Anonymní píše:
Pardon ale musim si zanadavat. Vceramuj chlap rikal klukovi at ho prijde vzbudit ze si spolu daji snidani. Ja si rekla ze si aspon polezim. Dneska syn prisel a chtel snidani, tak mu chlap rekl, at si vezme jogurt. Ale syn chtel lupinky. No tak mu muz rekl at si je vezme. Mliko si z lednice vyndal, to nebyl problem. Ale lupinky a miska jsou vysoko v kuchynske lince. Tak sem priletela, sundala syna s kuchynske linky, a lupinky mu pripravila. Chlap se jeste divil co jsem nas.ana, ze si musi umet poradit. Za 14 dni spolu budou vstavat do skolky a on ma hlasky ze mu snidani chystat nebude.to je normalni? Jsou mu 4. Kdyby mu aspon misku a lupinky sundal tak si to nasype sam, ale pro lupinky musi syn jit tak ze si stoupne na linku. Na misku aspon dosahne ze zidle. To ma byt normalni?
pardon, musela sem si postezovat. N.
mě by vytočilo do běla jedině to, že chlap mu něco slíbil a pak se na to kvůli lenosti vyprdnul
Za to by dostal držkovou. Ať si příště radši kousne do jazyka.
Nevím sice proč mu nechce chystat snídaně, když půjdou do školky, to snad zvládne i totální mantinel, ale zařídila bych se podle toho a věci ke snídani jim chystala večer (třeba na jedno místo do lednice, nebo tak, aby měli po ruce, co bude potřeba) ![]()
@Lucie66 píše:
A proč by to měla dělat? Pokud chlap vstává do práce a má možnost dítě odvést do školky, tak nechápu, proč by u toho měla asistovat matka. Dítě si má udělat svačinu samo, ale otec může být neschopný a nesamostatný? Je to snad i jeho dítě.
@terinka4444 Hele chlap specha do prace zenska je doma na matersky…U nas to je taky tak tatka si hraje a stara se v me nepritomnosti, ale ja bych si lezela a on nestihal to by me dal…