Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Klopotkova Já bych řekla, že paní by si pomohla tím, kdyby ho vykopla, že by neměla na stará kolena dědka, co už nemůže, jiná žena už o něj vcelku nestojí, tak je mu dobrá, aby ho obskakovala. Mohla by mít někoho, kdo si jí váží a je pro něj jedinečná.
Víceméně souhlasím, ale když to někde říkám, tak na mě lidi koukají, jako že jsem teda automaticky nevěrnice a omlouvám si to… ![]()
Nesnesla bych nevěru, kdy by se partner zamiloval do jiné a ze mě dělal blbečka. Ale přesně, pokud jsem ta, ke které se vrací a má ujasněno, že jsem ta, se kterou chce být, tak bych to taky neřešila.
Přijde mi naprosto normální, že člověk za život potká sem tam člověka, který ho může přitahovat a ne jen toho jednoho, se kterým žije…
Já jsem v tomhle zřejmě staromódní. Nejsem ta, co řeší Je jedno kam kdo chodí, důležité je, kam se vrací. Když mám někoho rád a funguje to, tak nemám potřebu chodit jinam ![]()
Protože sem lakomá. Že není důležité kam komu co strčí, nebo si nechá strčit je sice fajn, když se pak vrátí domů, ale kdo ví s čím se vrátí. Pro mě prostě nepřijatelné. Když chce někdo podvádět, tak atˇ, ale ne mě.
Je to podvod, jako kazdý jiný. Vizitka křivého člověka, podlé, sobecké jednání. Na to se potom nabalují lži. Nic z toho nemá v solidním vztahu místo.
Je to podvod, jako kazdý jiný. Vizitka křivého člověka, podlé, sobecké jednání. Na to se potom nabalují lži. Nic z toho nemá v solidním vztahu místo.
Ne každému je jedno, kdo kde kam komu co strká. Každý má právo vyřešit si to po svém.
Emoce a zdroje, co složitého tam hledáš? Odjakživa to vládne světu.
@boball píše: Více
A třeba ho neobskakuje. A čím si pomohla? Třeba že není na důchod sama s jedním důchodem, ze kterého musí zaplatit všechno, nemusí snižovat životní standard, že si má doma s kým popovídat, s kým trávit čas. Že můžou bydlet v bytě/domě, ve kterém žili celou dobu. Že děti a vnoučata nemusí navštěvovat dvě rodiny, ale jen jednu.
V tom případě proč být s někým ve vztahu, když má člověk potřebu spát s kdekým? Když si někoho vyberu pro život, tak to má nějaký důvod? Nevěra je naprostá neúcta k partnerovi a za mě hnus.
@Klopotkova Tobe prece taky vadila nevera - Urednice ti lezela v zaludku. Tak se zeptej sama sebe, proc.
@Klopotkova Ne každý k tomu dokáže přistupovat tak pragmaticky, že je to pouze strčení něčeho někam. Vlastně málo kdo a myslím, že to tak má být. Je to sdílení intimity, je to nejbližší způsob propojení, je to takové tajemství jen pro ty 2, je zraňující zjistit, že se takto manžel propojuje i s nějakou jinou ženou. Kromě toho je to i určité ohrožení, například pohlavní nemoci, riziko odchodu manžela, taky pak může zanedbávat čas se svou ženou, nemanželské dítě…
Nedělím se a vyžaduji exkluzivitu. Stejně tak ji nyní nabízím.
Historicky jsem byla podváděná, i jsem podváděla, ale vždy pouze člověka, kterého jsem měla tou dobou už na párku. Stejně tak jsem byla podvedená člověkem, který si mě už nevážil.
Oba jsme se vraceli domů a dělali jsme vola jeden z druhého. Následně jsme to rozpustili. Bylo to úplně o ničem. Vztah nebyl vztahem, nenaplňoval podstatu vztahu. Vztah má být záležitostí dvou lidí, nikoliv trojúhelníku, čtverce, či mnohoúhelníku.
Aktuálně nulová tolerance. Zahneš a jdeš.
Takže odpověď je jednoduchá… vzájemná úcta a respekt milá zlatá, to je to, co u chlapa udrží ptáka v kalhotách a u ženské suché kalhotky.
A upřímně, vědomí toho, že nejsem jednička a můj vyvolený obšťastňuje jinou, je ke zblití. Jsem sobecká, sebestředná a je mi to tak nějak jedno. ![]()
Zdravím.
Téma jen tak házím do placu.
Mnoha lidem nevěra strašně ubližuje, kvůli ní se trápí, rozcházejí, rozvádějí.
Já se ptám proč? Člověk není monogamní tvor, aby byl věrný jak slovo Boží jednomu člověku několik let, natož několik desítek let.
Vždyť je důležité to, ke komu se ten nevěrník/nevěrnice vrací.
Není důležité to, zda někomu někdy, někde, někdo, něco strčil nebo si nechal strčit.
Nedovedu si představit, že bych od svého muže odešla jen kvůli tomu, že mi byl nevěrný. Čím bych si pomohla?
Znám jeden starší pár, manželé, krátce v důchodu, známí mých rodičů, věk 60+, kde byl muž svoji ženě, když byli ve středních letech opakovaně nevěrný, milenky doslova vyhledával.
Našel si svoji cestu. Začal prodávat kosmetiku a jezdil po zákaznicích ještě v době, kdy na trhu těch kosmetických značek moc nebylo a ženy jeho zboží zajímalo.
Dnes jsou oba v důchodu. Ta paní se údajně za ty jeho nevěry na něj velmi zlobila, přesto s ním zůstala.
Před časem jsem je viděla ruku v ruce spolu a nespokojeně rozhodně nevypadali. Čím by si ta paní pomohla, že by ho tenkrát vykopla?
Myslím, že dnes už nevěrný není, že mu došel tzv. kyslík a že je za svoji ženu velmi rád.
Ano, on se nejspíš změnil, protože zestárnul a už na ty ženy zřejmě nemá energii, což se o každém nevěrníkovi samozřejmě říct nedá. Říká se, že lidé se nemění a když, tak jen k horšímu s výjimkou chronických sukničkářů, kteří toho zahýbání s věkem někdy nechají.
Jak to máte vy? Ubližuje, ubližovala by vám nevěra vašeho protějšku?