Proč ty nervy s tchýni?

Siome
5.3.15 21:36

Proč ty nervy s tchýni?

Ahoj holky, dnes u nás byla tchýně a mě tak napadlo proč se ty tchýně tak chovají. Přemýšleli jste o tom? Mě napadla jedna věc :D Co když na nás koukají a pozorují nás a zároveň si třeba vyčítají, že se o děti takhle nestaral nebo nebylo tolik možnosti jako je dnes a tak někde v hloubi duše jsou vlastně smutné až to přeroste v závist a tudíž nám raději vše kritizují, všude nás pomlouvají? Víte jak to myslím? Třeba si jednou za pár let, jako matky budeme říkat, kdybych tohle dělala tak a tak, dostudoval by, nechodil za školu, byl více pečlivý. A nám snachám mají možnost koukat pod ruce a vlastně si uvědomovat, že třeba někde ve výchově dělali chybu? :roll: Já nevím, jak lépe popsat své pochodové myšlenky :D Jen mi je líto, že jsem se k ní chovala vždy hezky a ona se přetvařuje i na mého syna a mě úplně nesnáší. Dnes jsem malému dělala na večeři krůtí s fazolkami a bulgurem, na to se mě zeptala, co v tom je. A jen otočila oči a řekla, donesla jsem vám jablka a když je nechceš, tak si je tedy vemu? Já je nechala v tom pytlíku a neměla čas je ještě umýt a uklidit. Tak si vařím a slyším jak v místnosti, kde mám zaplou chůvičku, jak říká mému muži… Tedy, povím Ti sem chodit to je teda radost, ona se ani neusměje, jablka tak nechá válet :( Tohle je prkotina ze všeho co kdy o mě a synovi řekla, ale myslela jsem, že po druhé hádce upřímné se uklidní. Neee! :( Tak si říkám, jak to hodit za hlavu a kašlat na to! Nemyslet na to! Tak jsem si to její chování odůvodnila větou, kterou jsem napsala v hned na začátku tématu :) Snad bude mezi vámi, alespoň jedna, která napíše, ano ono se to změní až děti vyrostou :think:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
25123
5.3.15 21:40

Sorry ale řešíš pytloviny :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3549
5.3.15 21:43

Neřeš to, chyby bývají mnohdy na obou stranách a vznikají tím, že jsme odlišné generace, které mají odlišné názory, způsoby chování, priority, apod.

Podívej mě naposledy tchýně vyhrožovala sociálkou, protože manžel řekl synovi:jdi se umýt hnusáku a syn po umytí jde z koupelny a povídá tatínkovi: už jsem hotový hnusáku. Takže máme rozmazleného, nevychovaného, sprostého spratka a přeje nám, aby to řekl ve škole, alespoň na nás pošlou sociálku. :nevim:

Co naděláš. Je to moje rodina (manžel a děti) a můj život, no pokud se tchýni nelíbí je to její věc, mě se na jejím životě taky spousta věcí nelíbí a nekritizuji je. Každopádně jsem vychovávaná k úctě a slušnému chování a tak se k ní i chovám, ráda ji mít nemusím :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
5.3.15 21:45

U mě se docela potvrdilo to, co píšeš v závěru - jak starší děti vyrostly, postupem času, uklidily se veškeré podobné hlášky a dnes je babička v pohodě. Nemyslím si, že to v jejím případě byla závist, to by mě snad ani nenapadlo, prostě si myslela, že jsem příliš mladá na to, abych všechno zvládla tak dobře, jako ona a že ona své děti jistě vychovávala nejlépe.

Mmch - udělat z myšlenkových pochodů pochodové myšlenky je opravdu roztomilé. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4620
5.3.15 21:46

@brumdinka souhlasím, navíc, nemyslím si, že je to závist, spíš nepochopení a nesouhlas s dnešními trendy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3030
5.3.15 21:46

No tak jde o to, jak se chováš ty k ní. On člověk někdy nemusí mluvit, ale svých chováním dává najevo povýšenost, nepřátelství, lhostejnost atd. No rozhodně jako matka syna si snachu pravděpodobně taky užiješ, tak si pak možná vzpomeneš. A rozhodně si myslím, že to není o nějaké závisti vůči snaše, jen bohužel má pocit, že si její synáček špatně vybral.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
5.3.15 21:48

Ne, naopak si myslim, ze zenska, co ma deti uz dospele, tak ma pocit, ze ona to zvladla, jeji postupy byly nej a ty nezvladas a tve postupy jsou spatne. Si precti tady diskuze, budoucimi tchynemi se to tu hemzi a jak jsou schopne se ostre vymezit proti dle jejich nazoru spatnemu postupu :lol:

Navic cim je clovek starsi, tim mene vnima, ze potrebujes treba dovarit jidlo, nakrmit dite, vidi spis sebe, sve zajmy, proto je schopen se urazit, ze nevybalis jablka, co prinesla a misto toho krmis dite.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
726
5.3.15 21:49

Znám tolik matek, které se nesnášejí s vlastními dcerami a naopak tolik tchýni, které své snachy mají moc rády a dělají pro ně první a poslední… tchýně neznamená pomlouvačná žárlivá bestie… mám pocit, že snachy velice často dělají ze svých maminek bohyně a z tchýni trapky, které se nesmějí ani přiblížit k vnoučatům :nevim: :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Siome
5.3.15 21:55

Tak já vím, že je to blbost tohle řešit. Ale já jsem jí zvala na obědy, na večeře, na společné procházky. A najednou, když byli malému 4 měsíce se vše změnilo. Jedna pomluva za druhou se ke mě dostávala. Ale takové ošklivé pomluvy. Její syn u mě nemá co jíst, s malým nechodí ven, dávám mu jen párek. Vždy opak toho co dělám. Když peču, pak slyším, že malému doma neupeču, že kupuji raději kinder vajíčko, vše si dělám lehčí. Podnikám a ona tvrdí, že se jen válím. Proto mě napadla ta…závist??? Je to taková ta pani, které je 56let a příjde mi, že jsem jí naštvala, že jsem jí vůbec udělala babičkou. Její první reakce na mé těhotenství byla, ježiš až na mě jednou bude volat babičko, lidi si budou říkat, tahle žena a babičkou, ooooo to snad neeee 8o Nooo, tak jen mě trápí, že nikoho nemám, tak jsem chtěla mít kamarádku v ní, ale asi to nepůjde :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Siome
5.3.15 22:05
@Bibi239 píše:
Ne, naopak si myslim, ze zenska, co ma deti uz dospele, tak ma pocit, ze ona to zvladla, jeji postupy byly nej a ty nezvladas a tve postupy jsou spatne. Si precti tady diskuze, budoucimi tchynemi se to tu hemzi a jak jsou schopne se ostre vymezit proti dle jejich nazoru spatnemu postupu :lol:Navic cim je clovek starsi, tim mene vnima, ze potrebujes treba dovarit jidlo, nakrmit dite, vidi spis sebe, sve zajmy, proto je schopen se urazit, ze nevybalis jablka, co prinesla a misto toho krmis dite.

To máš asi pravdu… Jen nechápu to její uvažování a její oblíbená věta… to já už nevím, jsem 30let od dětí. A pak její přítel má vnučku. A ona vypráví, jak nic nepapá, že co se jí vždy navaří, dokonce je schopná deset minut vyprávět, jak s ní chodí na záchod. Když třeba můj syn jí veme za ruku a chce čůrat, odpoví jejda, raději ne, to řekni mamince, já už bych to nezvládla, já bych mu někdy uvařila, ale bála bych si, že to nebude jíst, já ho koupat raději nebudu, bude se dívat. A u toho dívání vám vypráví, jak z vnučky jeho přítele udělala pěnového sněhuláka ve vaně, když jí koupala. Je to hraní na nervy? Nebo si to fakt neuvědomuje? Jsem hodně tolerantní člověk, chápu opravdu babičky, které se o děti nestarali dlouho, že se ted bojí, chápu nepřehnané rady, které pomohou. Chápu i babičky, které na to prdí a chtějí si žít svůj život.

• Citovat
  • Upravit
7009
5.3.15 22:15

@Siome neuvedomuje. Ono zalezi i na diteti, s nekterym to jde samo, nektere je pro cloveka, ktery s nim neni zabehany, narocnejsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
5.3.15 22:17

Zavist bych v tom urcite nehledala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25180
5.3.15 22:17

Mě se zdá, že se tady mnohdy na tchýně nadává, protože to jsou prostě tchýně… Každá připomínka se rozmázne a pak to vypadá, jak kdoví co.
Manželova mamka je super, sem tam se na něco zeptá, něco řekne, ale nikdy jsem to nebrala jako napadání a věřím, že jiná by to tak vzala… Jsou jiná generace, za nich to bylo jinak. A ne všechny rady jsou špatné. Nejednou jsem jí a samozřejmě i mojí mamce volala, když jsem nevěděla co a jak s miminkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14396
5.3.15 22:29

Ufff, dokonalá matka vs tchýně. Tvoje myšlenkové pochody mě pobavily.

PS
A to mám fakt nestandardní tchýni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Siome
5.3.15 22:37
@Capelucita píše:
Ufff, dokonalá matka vs tchýně. Tvoje myšlenkové pochody mě pobavily.PS
A to mám fakt nestandardní tchýni.

Já jsem neřekla, že jsem dokonalá matka a ani ošklivě jsem svou tchýni nenazvala. Jen jsem napsala málo z toho, co mi kdy řekla, pač to by byla slohovka. Jen jsem se snažím najít důvod jejího pomlouvání, když se k ní chovám slušně.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová