Tchýně a každodenní návštěvy

Anonymní
4.3.15 11:17

Tchýně a každodenní návštěvy

Ahoj holky,

chtěla bych znát Váš názor, jestli jsem já ta špatná, zlá, nebo jestli je to co mi vadí normální a jak z toho ven.. na začátek bych se chtěla přiznat, že závidím přítelovi, že tady má rodinu a já mám celou svoji rodinu na Moravě, takže se vídám s rodiči 1× za měsíc a se sestrou a ostatními členy co 2-3 měsíce.. takže i proto bych chtěla znát Váš názor vzhledem k téhle skutečnosti.

Teď k věci. S přítelem bydlíme ve dvougeneračním domě jeho rodičů. Oni bydlí ve spod a my máme patro. Jsou to 2 oddělené byty. K nám nahoru se dá jít po schodech z jejich předsíně. Narodila se nám holčička a od té doby co ji máme tak je u nás tchýně každičký den. Má necelých 6 týdnů. Třeba i hodinu.. Začíná mi to vadit, protože jí není trapné přijít ani v dobu kdy zrovna kojím v posteli a není ji blbé mi sondovat u druhého prsa a koukat jak maličká papká… Dále mi vadí, že ví všechno líp než já. Například přijdeme z venku, abych malou nevzbudila tak ji položím na gauč, sundám ji čepičku rozepnu ji z kombinézky a nechávám ji dospávat, dokud se neprobudí. A ona hned začne „a já bych ji přikryla, aby ji nebyla zima“ tak jí říkám že jí není zima, měla bodyčko s dlouhým rukávem, dupačky, ponožky a ještě ležela na plyšové kombinézce a ona stejně de a přikryje ji.. a to máme doma 24 stupňů.. a to sou samé takové blbosti, které se nasbírají a, a pak mi prostě její každodenní návštěvy začínaj vadit.

Jako jo je to príma, když něco potřebujem, zajet do obchodu (jelikož bydlíme na vesnici a pokud chceme na větší nákup tak tam strávíme i 3 hodiny), něco vyřídit, tak ji pohlídá, za to jsem ráda.. ale co je moc to je moc.. Přítelovi jsem nic neřekla. A ten mě taky štve, protože na moji mámu nadává, když se chceme navětěvovat častěji, tak má blbé keci jako že ji nemusí vidět co druhý víkend a já mám jeho mamku vídat každičký den? To on si vůbec neuvědomuje.. Nebo třeba je večer, jsem ráda že jsem uspala malou, že budu mít chvíli klid u televize, nebo nějakého filmu, a přítel mamce napíše ať se za námi staví na pokec.. A klid a pohodička je v tahu. Taky mě štve, že uvařím oběd, třeba francouzáky.. a když tchýně večer příjde, tak ji hned můj přítel nabírá na talíř ať to zkusí jak je to dobré a vůbec ho třeba nenapadne že jsem to uvařila na 2 dny, abych zas nemusela trčet u plnotny..

Tak se Vás ptám, zda by vám takový způsob života s tchýní vadil, nebo jestli jsem ta špatná já a přeháním??

Nejradši bych si s tchýni promluvila a domluvila, kdy a v kolik by k nám mohla chodit, a s přítelem aby ji knám nezval když chci mít klid a nerozdával jídlo které máme na další den.. Zatím mlčím, protože chci znát Vaše názory a ani nevím, jak to mám udělat.. :( Nikdy jsem podobnou situaci nemusela řešit…

Moc děkuji za Vaše názory a pokud někomu přijdu divná, tak se omlouvám…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
33155
4.3.15 11:21

V první řadě si promluv -domluv se s přítelem.. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8237
4.3.15 11:26

Tvuj přítel je trochu sobec když nadává na tvojí mamku a svojí vzívá. Promluv si s ním to hlavne..řeknu co ti všechno vadí, jako ted tady jsi psala nám. Já vím že je to težký ček nechce delat zle v rodine, ale nejaký pravidla být musí pokud chce žit takto vedle sebe to jinak nejde, budeto asi ne moc příjemná debata ale fakt mu to řekni, me by to taky vadilo aby furt nekdo doma oxidoval. držím paalce at to vyřešíte ke spkojenosti všech

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anro
4.3.15 11:26

Ahoj, tak me by to taky teda vadilo. A tvuj pritel mi pripada jak mamanek, ale nevim, co tam vse je, jestli bez ni nemuze byt, a jak casto ji k vam zve, a dava vase jidlo. Kazdopadne si promluv s obema, treba to pochopi ;)

• Citovat
  • Upravit
1429
4.3.15 11:29
@Anonymní píše:
Ahoj holky,

chtěla bych znát Váš názor, jestli jsem já ta špatná, zlá, nebo jestli je to co mi vadí normální a jak z toho ven.. na začátek bych se chtěla přiznat, že závidím přítelovi, že tady má rodinu a já mám celou svoji rodinu na Moravě, takže se vídám s rodiči 1× za měsíc a se sestrou a ostatními členy co 2-3 měsíce.. takže i proto bych chtěla znát Váš názor vzhledem k téhle skutečnosti.

Teď k věci. S přítelem bydlíme ve dvougeneračním domě jeho rodičů. Oni bydlí ve spod a my máme patro. Jsou to 2 oddělené byty. K nám nahoru se dá jít po schodech z jejich předsíně. Narodila se nám holčička a od té doby co ji máme tak je u nás tchýně každičký den. Má necelých 6 týdnů. Třeba i hodinu.. Začíná mi to vadit, protože jí není trapné přijít ani v dobu kdy zrovna kojím v posteli a není ji blbé mi sondovat u druhého prsa a koukat jak maličká papká… Dále mi vadí, že ví všechno líp než já. Například přijdeme z venku, abych malou nevzbudila tak ji položím na gauč, sundám ji čepičku rozepnu ji z kombinézky a nechávám ji dospávat, dokud se neprobudí. A ona hned začne „a já bych ji přikryla, aby ji nebyla zima“ tak jí říkám že jí není zima, měla bodyčko s dlouhým rukávem, dupačky, ponožky a ještě ležela na plyšové kombinézce a ona stejně de a přikryje ji.. a to máme doma 24 stupňů.. a to sou samé takové blbosti, které se nasbírají a, a pak mi prostě její každodenní návštěvy začínaj vadit.

Jako jo je to príma, když něco potřebujem, zajet do obchodu (jelikož bydlíme na vesnici a pokud chceme na větší nákup tak tam strávíme i 3 hodiny), něco vyřídit, tak ji pohlídá, za to jsem ráda.. ale co je moc to je moc.. Přítelovi jsem nic neřekla. A ten mě taky štve, protože na moji mámu nadává, když se chceme navětěvovat častěji, tak má blbé keci jako že ji nemusí vidět co druhý víkend a já mám jeho mamku vídat každičký den? To on si vůbec neuvědomuje.. Nebo třeba je večer, jsem ráda že jsem uspala malou, že budu mít chvíli klid u televize, nebo nějakého filmu, a přítel mamce napíše ať se za námi staví na pokec.. A klid a pohodička je v tahu. Taky mě štve, že uvařím oběd, třeba francouzáky.. a když tchýně večer příjde, tak ji hned můj přítel nabírá na talíř ať to zkusí jak je to dobré a vůbec ho třeba nenapadne že jsem to uvařila na 2 dny, abych zas nemusela trčet u plnotny..

Tak se Vás ptám, zda by vám takový způsob života s tchýní vadil, nebo jestli jsem ta špatná já a přeháním??

Nejradši bych si s tchýni promluvila a domluvila, kdy a v kolik by k nám mohla chodit, a s přítelem aby ji knám nezval když chci mít klid a nerozdával jídlo které máme na další den.. Zatím mlčím, protože chci znát Vaše názory a ani nevím, jak to mám udělat.. :( Nikdy jsem podobnou situaci nemusela řešit…

Moc děkuji za Vaše názory a pokud někomu přijdu divná, tak se omlouvám…

Tak my jsme měli doma dost podobnou situaci, i v bydlení, chování tchýně a tak, ale s manželem jsme měli společný názor a museli jsme se sice s tchýní několikrát pohádat, ale teď je to v pohodě :kytka: Malá má 2 roky.
Ono ju to přejde časem, třeba jí to nějak taktně řekni, že ti to není příjemný když kojíš (nebo teda hlavně manželovi bych to řekla.
Co se týče jídla, chápu to že se ti pak nechce vařit, ale to já bych nikdy neřešila, ale to je asi povahou..
Já jsem byla na tchýni taky napruzená, že je tady pořád a pořád se nám stará do výchovy, ale jasně jsme jí dali na jevo, že je to naše dítě a i kdyby jsme chtěli po tom dítěti já nevím co, tak nemá právo to dělat jinak. (nelíbilo se jí třeba že malé nedáváme sušenky, že spí sama od půl roku v pokojíčku, že když nechce oběd, dostane až svačinku a tak..)
Ale fakt hlavní je domluva s manželem, mě by asi trefilo, kdyby malá konečně usnula a přišla tchýně na pokec (pravidelně) :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4190

Odpověděla sis sama. Promluv si s ní. V dobrém, že jsi ráda, zpe vám malou pohlídá, že se o ní zajímá…ale že ti je nepříjemné, že tě někdo pozoruje při kojení. Že si ráda poslechneš její rady, ale byla bys ráda kdyby respektovala tvojí domácnost a tvoje pravidla…řekneš že nemá přikrývat…
S přítelem si taky promluv, nevidím problém v tom jezdit za tvojí rodinou častěji -pokud nemáte fin. problém. Klidně argumentuj tím, že chceš aby prcek znal i druhé prarodiče… Jídlo a pozvání na pokec je taky o domluvě… Ono 100 nic umořilo vola, takže začni řešit dřív a v klidu než s nervama v p…a v afektu. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3096

Tak divná mi rozdodně nepřijdeš…já bych se už dávno ozvala…promluv s přítelem a vysvětli mu to :palec: měl by to mámě nějak naznačit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3451
4.3.15 11:30

No, pokud ti vadí, že tchýni máš každý den doma, tak se s ní domluv :nevim: jestli ti vadí, že přítel zve svou mámu a dá jí jídlo, tak mu to řekni :nevim: ale podle mě to přeháníš-teda s tím jídlem… To s tím přikrýváním by mi vadilo taky (moje tchýně je něco podobnýho-připomínky na všechno-od jména, přes oblíkání, jídlo, výchovu… ale s manželem jsme si v tomhle udělali pořádek :nevim: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1163
4.3.15 11:30

Osobně Nejsem zastáncem určování času, kdy chodit. Problém je u tebe… Musíš to říct! Jak příteli/manželovi, tak i tchýni. Za mě u něčeho moc vyšiluješ, třeba u toho jîdla. Já bych byla ráda za to, že ti to partner vynachválí… Ake každý jsme jiný. Taky mám s tchánovci spoečné bydlenî a moje rodina je 80 km dál, ale až bude prcek větší, budeš ráda za pomoc. Já jsem teď po odběru plodové vody a kdyby mamky nebylo, tak jsem v háji a s nějakým klidovým režimem by byl konec. Takže za mě si s nimi promluv…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
4.3.15 11:31

Tak v první řadě nemlč a domluv se přítelem, pokud to nepomůže, tak jednej :kytka:

jinak já podobně žiju s tchánovcema v jednom domě už skoro 16 let a řeknu ti jedno jediné, chce to nastavit jasný pravidla, jinak se z toho zblázníš…

my máme byt dole, oni nahoře…moje podmínka když sem do toho domu šla byla, že bude komplet byt zvlášt´včetně energií, že se nehodlám s nikým hádat o peníze, což máme…mno dokud se nenarodil pvní kluk před 11 lety ani nevěděla, že existujeme :lol:…po jeho narození to bylo něco podobného co popisuješ, kolikrát i horší, dokud sem se nepostavila na zadní a řekla dost…jo bylo kvůli tomu v baráku dusno, ale nastavili se jasný pravidla, který fungujou…

a i když ona občas má i dnes tendence se cpát do toho do čeho jí nic není, my už si jí usměrníme :) i s pomocí tchána, ten jí x-krát říkal at´se do toho či onoho neplete, můj muž jí také nemá problém poslat nahoru a to i v době, kdy sme se hádali a ona běhala dolů co se u nás děje…na férovku jí řek, že neví vo co jde a at´ jde zpátky nahoru…jinak je to ale vcelku fajn ženská a mám jí ráda :andel:

Příspěvek upraven 04.03.15 v 11:33

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15422
4.3.15 11:32

Na rovinu přiznám, že mě by vadilo. Jste rodina, na návštěvu by měla chodit po domluvě. Ale bojim se, že u vás bude základní problém to, že přítel tě evidentně nepodpoří. Umím si představit, jak mě by vadilo, kdyby místo klidného večere přišla na pokec tchýně. A docela sprosté mi přijde od přítele, že držkuje na vaše návštěvy u tvých rodičů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1429
4.3.15 11:34

@brumdinka tchýně u nás taky tak lítala, asi ve 4 ráno přišla co se tomu dítěti děje (nic se jí nedělo, prostě jako novorozenec řvala), vzala mi jí a chtěla si jí vzít dolů :mrgreen: Tak to jsem teda hleděla jak péro, manžel samozřejmě rázně zakročil a už se to nikdy neopakovalo, ale v tu chvíli to byl teda šok :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80102
4.3.15 11:35

Nečekej na nic a s tchyní si promluv. Než se to vyhrotí do extrému a nadávek. Ber to takhle, ona je jasně nadšená z miminka, a vůbec si nemusí uvědomovat, že Ti to vadí. Takže ji pozvi na kafe s tím, že si taky chceš popovídat. A řekni jí, že jsi ráda, že je tak nadšená babička a že si toho vážíš, ale že - a tady jí navrhni, jak by sis to představovala. Třeba že ted je malá ještě malinká, tak kdyby omezila návštěvy, ale že jí za to malou někdy dáš vozit, at se pochlubí po dědině.
A to jídlo - to bych se domluvila jinak. Musíš manželovi říct, že to máš na dva dny, on se fakt nemusí dovtípit. A babičce dej ochutnat jen tak ze lžíce. Zkus to, prostě nebídnout něco, co babičce polichotí a k tomu vyřešit to, co se hodí tobě. Věř že slušnost se ti vyplatí.
Jo, a líbí se mi, že se Tvůj muž chlubí Tvým vařením! A jestli si je pochvaluje i babička, tak máš obrvýhodu a bezva postavení k jednání. Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27263
4.3.15 11:36
@Anonymní píše:
Nejradši bych si s tchýni promluvila a domluvila, kdy a v kolik by k nám mohla chodit, a s přítelem aby ji knám nezval když chci mít klid a nerozdával jídlo které máme na další den.. Zatím mlčím, protože chci znát Vaše názory a ani nevím, jak to mám udělat.. :( Nikdy jsem podobnou situaci nemusela řešit…

Tak se s ní domluv. Začala bych tím, že se začneš doma zamykat.
Jak to máš udělat? Nejdřív po dobrým. Rozumně, v klidu, nad kafíčkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16210
4.3.15 11:36

Dokud nebudete mít ujasněný přístup s přítelem, nemá cenu s tchýní mluvit. V první řadě musíte táhnout za jeden provaz vy dva, a pak to společnými silami vysvětlit jí.
Ona taky jinak vezme, když jí její vlastní syn požádá, jestli by vám dopřála trochu soukromí, než když jí to naservíruje „snacha“ a syn žádný problém vidět nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová