Tchýně a každodenní návštěvy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24798
4.3.15 11:40

Promluv v první řadě s chlapem… např. to jídlo - vsadím se, že ho vůbec nenapadlo, že to máš i na další den a prostě chtěl dám své mamce zkusit, jak mu dobře vaříš.
Takže rovnou říct - Zlato a zbytek máme na zítra.

My taky bydlíme v dvougeneračním a tchýně je tu každý den - když přijede z práce, staví se na minutku za dětma, děti většinou hulákají a sápou se za babi a dědou, tak si je na chvíli vezme k sobě.
Když byli miminka, tak na ně mrkla, když náhodou nespali, tak udělala pár cukrbliků a zas šla… Když jsem náhodou kojila, tak jen strčila hlavu do dveří a třeba ukázala gestem, ať pak přijdeme nahoru na kafe…

Prostě o tom mluvit, mluvit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
293
4.3.15 11:41

Ja mela naprosto to same. Zasla jsem za tchyni a vysvetlila ji, ze denni navstevy opravdu nejdou a stanovila razna pravidla a na navstevy chodim ja k ni. Nenech se omezovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
4.3.15 11:41
@soleile píše:
@brumdinka tchýně u nás taky tak lítala, asi ve 4 ráno přišla co se tomu dítěti děje (nic se jí nedělo, prostě jako novorozenec řvala), vzala mi jí a chtěla si jí vzít dolů :mrgreen: Tak to jsem teda hleděla jak péro, manžel samozřejmě rázně zakročil a už se to nikdy neopakovalo, ale v tu chvíli to byl teda šok :mrgreen:

jo to nám jednou udělala taky… ve dvě v noci tu bouchala na dveře co tomu dítěti děláme, že řve :mrgreen:…malej jako mimčo nemohl usnout..mužskej rázně zakročil, at´maže zpátky do postele..už je to deset let zpátky, ale na tenhle její exces fakt nezapomenu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80147
4.3.15 11:44
@brumdinka píše:
jo to nám jednou udělala taky… ve dvě v noci tu bouchala na dveře co tomu dítěti děláme, že řve :mrgreen:…malej jako mimčo nemohl usnout..mužskej rázně zakročil, at´maže zpátky do postele..už je to deset let zpátky, ale na tenhle její exces fakt nezapomenu :mrgreen:

A jak to máte ted, domluvily jste se? Podle Tvých příspěvků soudím, že snad ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
4.3.15 11:46

@inkakřivák jo však mě z diskuzí znáš, to už je dlouho…to bylo po narození staršího syna (už je mu 11 let) kdy se cpala naprosto do všeho a ty pravidla se museli nastavit…a funguje to…to jen občas se zapomene :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
4.3.15 11:49

To jídlo si myslím, chlap, zle nemysle, spíš je vidět, že tě pochválil.. to bych mu normálně řekla.. Manžel to někdy dělá sám, že třeba mám na dva dny a on by ještě za dvě hodiny večeřel, a tka mu řeknu, nech si namaže chleba, že to mám na zítřetk :mrgreen: to tě naprosto chápu.. To si myslím že vyřešíte v klidu, horší by bylo, kdyby tchýně chodila a pokaždé by mu nosila oběd. to myslím že by tě štvalo víc…
My máme taky dole v přízemí jenom tátu, a když jsem měl normální přístup, tak prostě přišel zatukla a prostě vešel, což se fakt nedalo- někdy člověk chodil jenom v prádle a tak.. Nakonec jsme to vyřešily tak, že zazvoni a nebo zavolá telefonem, jestli třeba děti nespí a tak- ale mám e oddělěné vchody, takže to je trochu jiné… Když máte jakoby jeden dům, tak to by bylo asi blbé..
A taky si mylsím, že by se tě chlap mě zeptat, jestli má zavolat nahoru mámu.. toto mě štvalo u manžela, že si domluvil návštěvu a mě to třeba oznámil až když pomalu přijeli a pokud jsem fakt něco měla, tak jsem byla jenom naštvaná, že mi to neřekl a nebo že jsme spolu si neřekli, tak jo, v neděli je čas pozvem je k nám..
Taky to beru z pohledu opačného, jak manžela štve, že pořád zvu tátu- zvala na kávu a chtěl být chvilku i sám se mnou…

Příspěvek upraven 04.03.15 v 11:55

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1429
4.3.15 11:52

@brumdinka u nás to taky funguje a to je jenom 2 roky.
Sice občas bojujeme s tím, že u babičky malá absolutně neposlouchá (bez nás) a taky s tím, že jí chce pořád dělat dobře kokinama :zed: Malá má docela problém s normálním jídlem (má 10 kg) a tak to občas bojujeme, ale takové scény už se nekonají a jako babička i tchýně je dobrá, jde vidět že se o nás zajímá a sama už usoudí, co nám vadí a kdy má ubrzdit. To samé platí samozřejmě naopak :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
299
4.3.15 11:55

Bez podpory přítele to nezvládneš. Nejprve si promluv s ním a pak se uvidí. Za sebe ale řeknu jen to, že takhle bych žít nechtěla a jsme rádi, že bydlíme ve svém. Musíš být v hrozným napětí, protože čekat, kdy tam zas vtrhne a začne remcat je fakt na nervy a ty v prvý řadě potřebuješ klid na výchovu svý dcery. Já bych to nesnesla a zvažovala možnost jít bydlet do svého i za cenu zadlužení se :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80147
4.3.15 11:55
@brumdinka píše:
@inkakřivák jo však mě z diskuzí znáš, to už je dlouho…to bylo po narození staršího syna (už je mu 11 let) kdy se cpala naprosto do všeho a ty pravidla se museli nastavit…a funguje to…to jen občas se zapomene :mrgreen:

Ony asi roky a snaha se domluvit jsou nejlepší lék na potíže v rodině. Člověk se věkem tak nějak odradikalizuje, vidí, že spousta věcí je lepší hodit za hlavu. Ona má čeština jedno přísloví - čím víc se v h..nu drápeš, tím víc smrdí. A tak je to se vším. Proto mám už takhle smířlivé postoje a zlobí mě naprostá zaťatost a příspěvky typu já chci a ona at srazí krovky. Tak to v životě nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
4.3.15 11:56

@soleile jj s tím také občas bojujeme… i s jídlem, oni si totiž kluci navykli, že když jim nechutná co uvařim, tak se jdou zeptat, co má babička :mrgreen: ale to jsou jen takový dětaily, celkově je to v pohodě i teda díky dědovi, že když jí ohčas popadnou ty tendence, tak jí drží na uzdě :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.3.15 11:56

Připadá mi, jako bych tuhle diskuzi zakládala já, mám úplně stejnej problém a to jsem ještě neporodila, myslim že až porodim tak nastane peklo. K nám ještě tchyně vodí návštěvy, když jsme udělali kuchyň nebo novou koupelnu, vodila k nám nahoru sousedky ať se podivaj. Teď jsme vymalovali dětský pokoj a už tu zase někoho měla i když jsem nebyla doma, poznala jsem to podle otevřených dveří. Když jí něco řekneme, nejde sem třeba 3 dny a pak to začne zase nanovo :zed:

• Citovat
  • Upravit
14335
4.3.15 11:57

Anonymní zamykat… co mám kolo tak je to běžné, prostě soukromí, myslím své pokoje - vstup

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
4.3.15 11:58

@inkakřivák jo přesně, taky nemám tyhle příspěvky ráda…ono jde o to najít ten komprosmi právě kvůli těm dětem…a je fakt, že to kvůli čemu bych před deseti lety běsnila, mě dnes nechává naprosto klidnou 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1429
4.3.15 12:06
@brumdinka píše:
@inkakřivák jo přesně, taky nemám tyhle příspěvky ráda…ono jde o to najít ten komprosmi právě kvůli těm dětem…a je fakt, že to kvůli čemu bych před deseti lety běsnila, mě dnes nechává naprosto klidnou 8)

i mě..
a taky když se malá narodila, tak jsem si jí chtěla užívat, měla jsem pocit že si prdne a já u toho nebudu, tak to nemůžu přežít :mrgreen:, postupem času to odeznělo a teď jsem ráda za pohlídání :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26716
4.3.15 12:11

Nechápu, kde jste vzaly, že přítel je sobec a že ji nepodpoří 8o vždyť on chudák o ničem neví, když mu zakladatelka nic neřekne a dusí to v sobě. Zakladatelko komunikace je základ ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová