Tchýně a každodenní návštěvy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7346
4.3.15 20:39

@kvaček Měla jsi/máš štěstí…no, já takhle žila pouhopouhé 2 roky v jednou baráku se skorotchýní…musela jsem odejít, nedalo se to…chodila k nám do bytu jako domů, bez klepání, kdykoliv, i do ložnice chodila, neklepala! 8o Její barák, její byt… :nevim:
Několikrát jsme s ní o tom mluvili, já i tehdejší přítel…nic, byla splachovací…2, 3 dny byl klid, urazila se…pak znovu, pořád dokola. Nic nepomohlo…až se odstěhovat. Bohužel. Po letech jsem potkala sestřenici ex přítele, tak se ptám, co Vašek? No, prý má přítelkyni, ale u maminky nebydlí, nejde to…Proč asi? No, tenkrát jsem si myslela, že chyba byla ve mě, že mě třeba neměla ráda, nevěřila mi, chodila mě kontrolovat atd…až pak jsem pochopila, že je to v ní…že by to dělala každé snaše. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
4.3.15 21:06
@SIMONA1234 píše:
@brumdinka Hranice…to samé co komunikace…pro mnoho lidí strašně těžké. :nevim:

možná jistě je to mnohem těžší než čpít prach a síru na to, jak je ta tchýně děsná :mrgreen:

jinak nevím, jestli si četla celou diskuzi, ale již jsem tu psala, že při narození prvního syna jsem měla podobnou zkušenost jako zakladatelka, nastavili se tehdy jasný pravidla, který dodnes fungujou…už tu takhle společně bydlíme 16.rok …neexistuje, aby mi prostě chodila do bytu bez klepání a to samé já k ní…ale to je přesně to co sem psala komunikace a jasný nastavení hranic, pokud to někomu dělá problém, že se dotyčný třeba urazí nebo já nevim co pak je mi líto…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anro
4.3.15 21:47
@SIMONA1234 píše:
@kvaček Měla jsi/máš štěstí…no, já takhle žila pouhopouhé 2 roky v jednou baráku se skorotchýní…musela jsem odejít, nedalo se to…chodila k nám do bytu jako domů, bez klepání, kdykoliv, i do ložnice chodila, neklepala! 8o Její barák, její byt… :nevim:
Několikrát jsme s ní o tom mluvili, já i tehdejší přítel…nic, byla splachovací…2, 3 dny byl klid, urazila se…pak znovu, pořád dokola. Nic nepomohlo…až se odstěhovat. Bohužel. Po letech jsem potkala sestřenici ex přítele, tak se ptám, co Vašek? No, prý má přítelkyni, ale u maminky nebydlí, nejde to…Proč asi? No, tenkrát jsem si myslela, že chyba byla ve mě, že mě třeba neměla ráda, nevěřila mi, chodila mě kontrolovat atd…až pak jsem pochopila, že je to v ní…že by to dělala každé snaše. :zed:

A to jsi kvuli tomu se rozesla i s pritelem? On to nepochopil? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
7346
4.3.15 21:50
@Anro píše:
A to jsi kvuli tomu se rozesla i s pritelem? On to nepochopil? :nevim:

Pochopil, on se fakt snažil…mluvil s ní, po dobrém i rázně…na nic, bohužel. Rozchod byl, ale ne kvůli tchýni…a byl později, po odstěhování. Byl to moc fajn chlap.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
126
4.3.15 21:54

Jako problém vidím jednoduše to, že bydlis ve dvou generačním domě s tchýní, kde ti nepatří ani klika od dveří. U toho bych začala. Je třeba se vystěhovat a budovat vlastní střechu nad hlavou. Kde budeš majitelkou nemovitosti ( hypotéka ), protože problém, který máš, nevyresis. Nikdo te nebude respektovat. Vycouvej tohle je milionkrát odskouseny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anro
4.3.15 22:00
@SIMONA1234 píše:
Pochopil, on se fakt snažil…mluvil s ní, po dobrém i rázně…na nic, bohužel. Rozchod byl, ale ne kvůli tchýni…a byl později, po odstěhování. Byl to moc fajn chlap.

Aha, tak to jo, Je smutne, ze nektere tchyne jsou takove :( Ja si nastesti nemuzu stezovat, ma sve mouchy, taky me presvedcovala, abych malemu ve 2m zacala davat stavicky, atd. a uz mu dala i pribinaka v 5m, ale neresim to az tak, kdyz to da jen ona obcas. A kdyby mohla, tak maleho hlida furt.Je z neho uplne hotova :D

• Citovat
  • Upravit
1927
4.3.15 22:09

Tohle by se přesně bývalo stalo i mě. Jenže nějak ze začátku, po tom, co tchýně měla svoje záchvaty vzteku a pohádali se, s teď už manželem, dal žádost na obec na parcelu a bydlíme jinde. Sice není tchýně v domě, ale je přes hřiště. Kolikrát chodí a říká, že se měl odstěhovat dál.

Ono to má své výhody - to hlídání, nebo když něco potřebuješ. ale nejde to do nekonečna. Mě to tchýně taky dělá - úplně to samý - teď aby malýmu nebyla zima..ale jak píšeš ty, taky tu máme teplo. ALe teď už jí argumentujeme tím, že nám přežilo jedno dítě, tak to druhý zvládne taky :) jo a chodím a zpátky ho odkrývám :oops:

nejlepší je, když k nám jde neohlášeně a někdo u nás je..to kolikrát odchází se slzičkami v očích :roll: já za to ale nemůžu - návštěva je většinou domluvená :roll: třeba máma mi volá jestli jsme doma a to bydlí „jen“ o 2 km jinde. Páč chápe, že máme nějaký plány.

Síla taky bývá to, když jsme nahoře v patře v koupelně a tchýně na mě ťuká na dveře - ty bývají věčně zamčené, protože když někam jdem, chodíme vratama a to máme ovládání. No a tuhle tady byla a pak manželovi vyčítala, že jsme jí ani neotevřeli. A já mu řekla, že měla zazvonit, že ťukání není nahoře slyšet..A nebo zaťukají a obcházejí barák. Já když vylezu, tak nikde nikdo a nářky se opakují :cert: a já znovu, že nahoře to není slyšet a nebo že než sejdu ze schodů, tak tam nikdo není :cert:

a takových „drobností“ je mraky :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.3.15 02:14

@2121978 uz sem to tu psala. Pritel se neodstehuje a nebude se zadluzovat nebo platit vysoky najem, kdyz ma „svuj“ byt tady.. me sice nepatri ale jemu ano.

• Citovat
  • Upravit
2216
5.3.15 02:38
@hanka.br. píše:
Takže dům je prostě její. Asi je to poměrně výhodné bydlení, že?

No, jak asi čteš, tak není. Ale nemohla jsi si zkrátka pomoct, co? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2216
5.3.15 02:44
@Anonymní píše:
@2121978 uz sem to tu psala. Pritel se neodstehuje a nebude se zadluzovat nebo platit vysoky najem, kdyz ma „svuj“ byt tady.. me sice nepatri ale jemu ano.

Tak to budeš mít hodně těžké. Když tedy s přítelem nehneš a on se nebude chtít odstěhovat, tak, nechceš ho aspoń přemluvit k tomu, abyste si udělali svůj vchod? Prostě, vnitřek byste zazdili a pokud by k vám chtěla přijít na návštěvu tchýně, tak by musela venkem. Udělali byste zvenku schodiště do druhého patra a bydleli byste, jako v bytovce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
126
5.3.15 04:31
@Anonymní píše:
@2121978 uz sem to tu psala. Pritel se neodstehuje a nebude se zadluzovat nebo platit vysoky najem, kdyz ma „svuj“ byt tady.. me sice nepatri ale jemu ano.

Je to tvůj život. Jestli se chceš objetovat tomu, co chce a nechce tvůj muž, tvoje volba. Ale trpět budeš ty. A bude to čím dal horší to mi věr. A divim se ti, ze takhle Žiješ s vědomím, ze kdyby jste šli od sebe, nemáš na baráků žádný podíl. Děláš ze sebe dobrovolně oběť. Jsi mladá, mela bys dat základ vlastnímu bydlení. Opravdu se ti divim. Jsi v těžké nevýhodě. Jeho barák. Hmm…a co ty? Budeš mu tam dělat podrztasku a nechat na sebe prudit tchyni. Protože prý on to tak chce. Divim se ti. Mas říct co chceš ty. A jednat. Pokud by mi neprepsal půlku domu, když se tedy nechce stěhovat do společného, odešla bych. Nebuď hloupa. Vaši te tak nechají? V takový nejistotě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
5.3.15 05:40

Ja se vzdycky divim, jak se lidi do takoveho souziti hrnou. Ja bych teda s rodici nebo tchany nebydlela ani zadarmo a to jsou vsichni fajn a mame se radi. Ale vseho moc skodi. Chapu, ze to zakladatelku stve jenze bydlite v necem co neni vase a hlidani mas za zadkem takze budes muset najit nejaky kompromis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140243
5.3.15 05:52

Každý svého štěstí strůjce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
126
5.3.15 05:57

Přesně tak. To je základ všeho. Tchyně pristavela patro pro synacka a tebe bere jako podnajemnika. No já bych tam v takové pozici nebyla ani den. Neexistuje. Budeš do baraku investovat at chceš nebo ne a manzilek to bude mít hezky ve svém vlastnictví. Nevím, jestli rodiče pro tebe mají vlastní nemovitost ale pokud ne a vy se nedej bože rozejdete, s tím je třeba počítat, zůstane s s dětmi a nebudeš mít kam jít. Uvazuj. Ty ted neres problém ze tchyně je drzá, ale ze zijet u manžela a jeho matky s nulovým pozitivním výhledem do budoucna. Musíš začít v jádru, ne řešit důsledky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
5.3.15 07:14
@karinka píše:
No, jak asi čteš, tak není. Ale nemohla jsi si zkrátka pomoct, co? ;)

Každý by chtěl bydlet nejlépe zadarmo a ještě aby mu dům říkal pane. Holt člověk nemůže mít všechno. Jestli je to až tak k nesnesení, tak ať jdou bydlet do svého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová