Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Takyjedna píše:
4 Jany a 4 Adély??? V jedné třídě? Že ty jsi návštěvnice z minulého století?
Jan jako Honza. Neznáš? Ano, v jedné třídě.
@Takyjedna píše:
4 Jany a 4 Adély??? V jedné třídě? Že ty jsi návštěvnice z minulého století?
Dcera mají 3× Petr ve třídě.
Michaela je hezké jméno.
Je mi celkem jedno, jak kdo své děti pojmenuje, protože to je jejich věc. Jen někdy nechápu zdejší diskuze, jaké jméno je nej a poraďte jméno pro… Když jsem čekala miminko, prostě jsme probírali jména a říkali si, jaká se nám líbí. Je mi jedno, kolik stejně pojmenovaných dětí bude ve školce nebo škole. Ale při jménu Stanislav jich zas tolik nebude
Prostě jsme chtěli mít Staníka, tak ho máme. Jestli je nějaké jméno moderní nebo nemoderní, to mi je celkem fuk.
Herečka Martha Issová jednou říkala, že dostala jméno podle písničky Beatles, která se jejími tatínkovi líbila. Tak to může být ráda, že není „Ponorka“
(Yellow Submarine)
Příspěvek upraven 06.12.16 v 18:47
@Kelsey píše:
Dcera mají 3× Petr ve třídě.
Nevěřím
Takový hnusný jméno. Tak jsem se měl jmenovat, kdybych byl býval kluk. ![]()
@Samantha9 píše:
Na mě je to moc dlouhý, tak jsem nečetla celé, ale Stella a Alex jsou za mě super.
To asi moc nejsi zvyklá číst, že? ![]()
@Takyjedna píše:
NevěřímTakový hnusný jméno. Tak jsem se měl jmenovat, kdybych byl býval kluk.
Fakt, ještě prý seděli nějak u sebe, ale už je rozesadila byli stejně nedobri ![]()
@Anonymní píše:
My mame Adolfa. A opravdu neverim, ze by jich na pisku bylo 5
Prosim o anonym nebo smazat, soukromy udaj o jmene syna.
Tak tohle zrovna trend neni a asi zrejme nikdy nebude. Verim, ze vam chlapecek jednou podekuje ![]()
@Takyjedna píše:
NevěřímTakový hnusný jméno. Tak jsem se měl jmenovat, kdybych byl býval kluk.
Proč hned hnusný?
normální jméno, pěkný, český, normální jméno
přijdou mi ty český podstatně lepší než Esmeraldy a Anabely, ale taky to nikomu nehnusím…
@Anonymní píše:
To asi moc nejsi zvyklá číst, že?
Dlouhý diskuze o jménech ne no.. je to takový nezáživný
. Stačilo to shrnout do jednoho odstavce a obsah by zůstal stejný ![]()
@Anonymní píše:
To asi moc nejsi zvyklá číst, že?
No tak mě to taky moc nebavilo, taková rozebírka až do mrtě a vlastně o prdu. Ale chápu, že když si nevěříš, tak si to musíš sama před sebou obhájit od A až do Z.
@hanka.br. To zřejmě můj příspěvek špatně vyzněl. Nemyslím to tak, že jsem vybírala podle trendu. Ale myslela jsem to tak, že se nám jména líbí a naopak to, že jsou moderní, mi připadá jako bonus. ![]()
@Šarlota4 píše:
Tak tohle zrovna trend neni a asi zrejme nikdy nebude. Verim, ze vam chlapecek jednou podekuje
Dassler, Born, Loos… známí nositelé nejsou jenom dva ![]()
@Nowuka2 píše:
Proč hned hnusný?normální jméno, pěkný, český, normální jméno
přijdou mi ty český podstatně lepší než Esmeraldy a Anabely, ale taky to nikomu nehnusím…
Můj názor. Připadá mi to hnusný. Petrrrrrrrrrr. Jak když se vrtá do kamene. Nomen Omen. Ale jak jsem psala, člověk si zvykne na všecko. Když to hezky vysloví milý člověk…
Při vybírání jména pro dceru jsme se neřídili trendy, ale vybírali jsme jméno takové, které se nám líbí. Shodou okolností se nám žádná jména z min. top 20 nelíbí, takže jsme je prostě nedali. Měli jsme problém vůbec něco vybrat, ještě tak sledovat nějakou módní vlnu
Teď budeme vybírat jméno pro druhou dceru a zas to bude jen čistě o tom, abychom se shodli. Já mám problém vybrat jméno z kalendáře, 90% jmen se mi tam nelíbí. Pro holku to bude peklo, tam moc favoritů nemáme. Já bych brala Stelu, dcera touží po Elišce (ze mlejna
) a manželovi se nelíbí nic. Bude to opět jistě zajímavé.