Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@hanyny píše:
Ještě s tou sousedkou a stejným jménem. Jestli se jedná o Terezu, Elišku nebo Annu, tak bych to neřešila, tam se musí počítat s tím, že jich bude hromada.
Ale pokud by sousedka dala půl roku po mně např. Lilianu (mimochodem -také jméno, které je na vzestupu), tak bych to jako opičení brala.
A jde hlavně o to, že člověk, co má rád originalitu a hledá nějaké opravdu netradiční jméno to prostě neudělá. Ten, co neřeší četnost a dávanost, tomu to bude šumák. A i té sousedce by to mělo být jedno, pokud dá nějaké hodně dávané jméno, musí počítat s tím, že se v sousedství vyskytne také.
Liliana je taky pripad. Mala holcicka je Lili, Lilinka trochu jako dilinka, ale u dospele zeny to zni infantilne a Liliana je zase moc dlouhe. Je to takove jmebo do cirkusu nebo kabaretu.
Příspěvek upraven 06.12.16 v 22:14
@terien píše:
![]()
jestli to zvládneš tak si najdi příspěvek na který jsem reagovala, pak ti možná dojdou souvislosti.
promiň, ale nemám sílu ani potřebu hledat logiku ve tvé argumentaci ![]()
Příspěvek upraven 06.12.16 v 22:14
@SlecnaSally píše:
Můžu se zeptat co vás vedlo k tomuto víme proč neoblíbenému jménu?
Aby jich na písku nebylo 5, ne? ![]()
@terien píše:
Sousedce bych narovinu řekla, že mi to vadítohle může udělat jenom omezenec bez špetky fantazie. Sousedi maji dcerku s krásným jménem, taky bych o něm přemýšlela kdyby ji však neměli oni. Hanba by mě fackovala.
taky jsem jí to řekla, jen pokrčila rameny, že na jiném jméně se s přítelem neshodli ![]()
@Tamtama píše:
taky jsem jí to řekla, jen pokrčila rameny, že na jiném jméně se s přítelem neshodli
A cos cekala, ze se bude onlouvat nebo dite prejmenuje? Pekne vam vypalila rybnik, co ![]()
Příspěvek upraven 06.12.16 v 22:17
@Zabatko píše:
Nějak nechápu, za co bojuješ. I kdyby se jmenovala Esmeralda, tak je to fuk, protože Ti povím, že na jménu fakt záleží pramálo, v životě bude lepší, když se dítě odliší raději tím, co umí a jaké je, než jménem. Proto by mi opravdu nevadilo, kdyby se každý druhý jmenoval stejně jako moje dítě, protože patent na jména nemám a co dělají ostatní je mi vcelku jedno.
Já nebojuju za nic, jenom jsem reagovala a napsala že by mi to vadilo. A je z toho diskuse na 2 stránky že to nikomu nemůžu zakázat, a každý si může dát jméno jaký chce, a chudáci naší sousedi, a bla bla… Jedna moje odpověď se celá prekroutila.
Tohle já přece vím, ale mám na to jiny názor a někdo to tu nedokáže pochopit. To je vše.
@Zabatko píše:
Aby jich na písku nebylo 5, ne?
taky tady bych jisté garance viděla
![]()
@Kaliopa píše:
Liliana je taky pripad. Mala holcicka je Lili, Lilinka trochu jako dilinka, ale u dospele zeny to zni infantilne a Liliana je zase moc dlouhe. Je to takove jmebo do cirkusu nebo kabaretu.Příspěvek upraven 06.12.16 v 22:14
Jo, já znám asi 3, ve věku 3 - 10 let. Třeba moje máma mi to jméno hodně nutila, ať dám dceři, líbilo se jí. Mně to jméno až tak nevadí, já jsem už zas třeba alergická na Amálky. To mi připadá horší, říkat dospělé ženské Amálko, než Lili. Amálie jí stejně nikdo říkat nebude.
@pe-terka píše:
promiň, ale nemám sílu ani potřebu hledat logiku ve tvé argumentaciPříspěvek upraven 06.12.16 v 22:14
Protože bys našla jenom to, že tu placas totální nesmysly. Já o voze a ty o koze.
@hanyny píše:
Jo, já znám asi 3, ve věku 3 - 10 let. Třeba moje máma mi to jméno hodně nutila, ať dám dceři, líbilo se jí. Mně to jméno až tak nevadí, já jsem už zas třeba alergická na Amálky. To mi připadá horší, říkat dospělé ženské Amálko, než Lili. Amálie jí stejně nikdo říkat nebude.
Amalie je presne, jak rikas. Amalka jak vila z pohadky a Amalie zase jak na babicku. A potom nekdo dava Amelie, to je jeste horsi.
@hanyny píše:
Mně se vždycky hrozně líbílo jméno Linda, ale že ho měla moje oblíbená kobyla, tak jsem nějak neměla tu sílu pojmenovat dítě po kobyle, tak Lindu nemáme. ![]()
@Zabatko Já znám jednu hodně tlustou holčičku, jmenuje se Linda a říkají jí Linduška. Brrrr…
Co jmeno Justina? To jsem take zaznamenala. Prijde mi dlouhe. Nedovedu si predstavit oslovovat nekoho Justino, snad Justo nebo Tino?
@Kaliopa píše:
Kdyz porad resite tu cetnost jmen, tak vy ted jajo dospele nejak resite sve jmeno a skedujete, jestli je caste nebo ne a radujete se z toho nebo je vam ro lito? Me deri nikdy nerikali, jeslu je to dobre nebo spatne, pokud se jejich jmeno nekde vyskytovalo nebo ne. Nezajima je to. Ani ja neresim, jestli se nekdo v praci jnenuje stejne nebo ne.Příspěvek upraven 06.12.16 v 22:00
já teda sleduju i svoje jméno
je nás 2,5 tisíce v republice a jsem ráda, že je mje jméno stále tak originální jako na škole ![]()
@terien píše:
Protože bys našla jenom to, že tu placas totální nesmysly. Já o voze a ty o koze.
nebudu ti tvůj názor vyvracet ![]()