Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Kaliopa píše:
No a co, ze tu budeme mit 10 Elisek? Mne by to bylo jedno. Ja totiz cetnost jmen, ktere jsem dala, vubec nezkoumala.
Tobě by to bylo jedno, mě ne. Každému vadí něco jiného ![]()
@Jar Jar píše:
Budeš se divit, ale čekají. Češi se zpravidla v cizině uchytí velice slušně, zvlášť třeba v UK a ještě lépe v USA, kde lidi nebazírují tolik na jazyku a původu. Možná jde o výběrový efekt, že do ciziny odejdou jen ti co si víc věří, ale není potřeba o nich předem pochybovat
Ale je to každého věc, jestli se rozhodne do zahraničí jít nebo ne. Netřeba hned dělat z těch, co zahraničí odešli, dělat ty schopnější
. Myslím, že i u nás žije spousta úspěšných a potřebných lidí. Jsou povolání, která lze dobře dělat i u nás, např. to mé
.
@terien píše:
Naprosto. Nelíbí se mi když je jméno často dávane.
Pokud jde o cetnost jmen, tak se musis divat na rocniky narozeni. Ona ta Sofie, Natalka a Nikolka ma celkove nizsi cetnost. Jenze je to tim, ze drive se tato jmena nedavala. Za poslednich ca. 10 let maji naopak cetnost vysokou, takze se stavaji naopak tuctovymi. Snaha o odliseni se stala kontraproduktivni, a naopak jsou vyjimecne deti s temi obycejnymi jmeny, kterymi opovrhujete. Kolik je dnes malych Evicek, Hanicek, Janicek? U nas ve skolce a ve skole nebyla ani jedna.
Příspěvek upraven 06.12.16 v 21:46
@terien píše:že se to nelíbí tobě ještě nic neznamená…Sousedce se to třeba líbit může, nebo má to jméno shodou okolností prostě ráda. A vzdá se ho jenom kvůli tomu, aby tys nebyla napruzená? To určitě!
Naprosto. Nelíbí se mi když je jméno často dávane.
@Kaliopa píše:
Pokud jde o cetnost jmen, tak se musis divat na rocniky narozeni. Ona ta Sofie, Natalka a Nikolka ma celkove nizsi cetnost. Jenze je to tim, ze drive se tato jmena nedavala. Za poslednich ca. 10 let maji naopak cetnost vysokou, takze se stavaji naopak tuctovymi. Snaha o odliseni se stala kontraproduktivni, a naopak jsou vyjimecne deti s temi obycejnymi jmeny, kterymi opovrhujete. Kolik je dnes malych Evicej, Hanicek, Janicek? U nas ve skolce a ve skole nebyka ani jedna.
Jojo, to je pravda, představ si, že u dcery ve škole není kromě naší ani jedna Lucinka, a to vlastně ani v jiných třídách co si tak vybavuju. Michal je taky jediný ve třídě, Andrea taky a Šárek celkově moc neznám. Ale těch Sofinek, Natálek a Nikolek je plná škola, tak od té první do šesté třídy.
@Kaliopa píše:
Pokud jde o cetnost jmen, tak se musis divat na rocniky narozeni. Ona ta Sofie, Natalka a Nikolka ma celkove nizsi cetnost. Jenze je to tim, ze drive se tati jmena nedavala. Za poslednich ca. 10 let maji naopak cetnost vysokou, takze se stavaji naopak tuctovymi. Snaha o odliseni se stala kontraproduktivni, a naopak jsou vyjimecne deti s temi obycejnymi jmeny, kterymi opovrhujete. Kolik je dnes malych Evicej, Hanicek, Janicek? U nas ve skolce a ve skole nebyka ani jedna.
Dívala jsem se na ročník narození své dcery. Kolik bylo Natalek před 20 lety mě nezajímá, ty s ní do třídy chodit nebudou. Nechápu kde jsi vzala, že obyčejnými jmény opovrhuju! Moje dcera má naprosto obyčejné, klasické jméno, které ovšem není ani v první 20. Ve školce je jediná a v jejím věku je jediná i u nás ve městě. Přitom to není žádný výstřelek ani vykopávka.
@bramburka81 píše:
Ale je to každého věc, jestli se rozhodne do zahraničí jít nebo ne. Netřeba hned dělat z těch, co zahraničí odešli, dělat ty schopnější. Myslím, že i u nás žije spousta úspěšných a potřebných lidí. Jsou povolání, která lze dobře dělat i u nás, např. to mé
.
To ti blahopřeju k dobré práci
Ale fakt je ten, že když je někdo dobrý a vydělává hodně, tak často v Německu, UK nebo USA stejnou prací vydělá mnohem víc ![]()
Znami take nechteli pro dceru dle nich tuctove jmeno a maji René. Ano, je to zvlastni, ale nikdo ji Rene samozrejme nerika, protoze sklonovani, tedy spise nesklonovani tohoto jmena pusobi v cestine divne. Tak se ji rika Renka nebo Renecka. To mohla byt taky Renata. Proste lidi daji jmeno, ktere je ve svem tvaru skoro nepouzitelne.
@terien píše:
Dívala jsem se na ročník narození své dcery. Kolik bylo Natalek před 20 lety mě nezajímá, ty s ní do třídy chodit nebudou. Nechápu kde jsi vzala, že obyčejnými jmény opovrhuju! Moje dcera má naprosto obyčejné, klasické jméno, které ovšem není ani v první 20. Ve školce je jediná a v jejím věku je jediná i u nás ve městě. Přitom to není žádný výstřelek ani vykopávka.
Asi jste z maleho mesta, kdyz mas prehled, ze dcera je tam se svym jmenem jedina. Me nikdy nenapadlo po necem takovem patrat.
@pe-terka píše: že se to nelíbí tobě ještě nic neznamená…Sousedce se to třeba líbit může, nebo má to jméno shodou okolností prostě ráda. A vzdá se ho jenom kvůli tomu, aby tys nebyla napruzená? To určitě!
Btw. vůbec nemusí jít o jméno četné, náhoda je blbec. Můžeš mít vysněnou třeba Alexandru a sousedka ji zrovna dá půlrok před tebou. Pokud se jí kvůli ní vzdáš, je to problém tvůj, ne sousedky.
Já myslela že do diskuze mám psát své názory, ne to co si myslí sousedka
taky jsem myslela že na svůj názor mám přirozeně právo, a ne že tu budu obhajovat co a proč mi vadí.
@Kaliopa píše:
Pokud jde o cetnost jmen, tak se musis divat na rocniky narozeni. Ona ta Sofie, Natalka a Nikolka ma celkove nizsi cetnost. Jenze je to tim, ze drive se tato jmena nedavala. Za poslednich ca. 10 let maji naopak cetnost vysokou, takze se stavaji naopak tuctovymi. Snaha o odliseni se stala kontraproduktivni, a naopak jsou vyjimecne deti s temi obycejnymi jmeny, kterymi opovrhujete. Kolik je dnes malych Evicej, Hanicek, Janicek? U nas ve skolce a ve skole nebyla ani jedna.
Kamarádka má malou Alenku.Je jediná malá holčina s tímto jménem široko daleko a vyčnívá ve třídě plné Adélek, Nikolek a Emiček…pravda.
@Zabatko píše:
Nečetla jsem diskusi, ale tak za mě se jménem ten člověk bude žít třeba 80 let, zatímco trendy boty si může koupit klidně za půl roku nové. Tak asi tak nějak. Já jsem spíš pro klasická jména, ony taky ty kombinace „trendy“ jmen s českými příjmeními vypadají přinejmenším komicky. Ale tak proti gustu… mám doma Andreu, Michala, Lucii a Šárku.
Ale ty první tři jména jsou trendová - osmdesátková.
Jinak děkuji některým přispívajícím za osvětu. Nevěděla jsem, že by někomu mohlo vadit, že nějaké dítě má stejné křestní jméno jako jiné dítě. Kdysi jsme debatovali nad jmény a mě by ani nevadilo, kdyby se třeba švagrové dítě jmenovalo křestním jménem stejně. Protože moje dítě by to nebylo, tak by mi nevadilo říkat třeba malá a velká (cojávím) Růženka, kdyby byly pohromadě.
Příspěvek upraven 06.12.16 v 21:43
Mne se treba nelibi dlouha jmena. V okoli napr. Melanie a Maxian. Rika se jim stejne Meli, Melca, Max, Maxik.
@Kaliopa píše:
Asi jste z maleho mesta, kdyz mas prehled, ze dcera je tam se svym jmenem jedina. Me nikdy nenapadlo po necem takovem patrat.
Jsme, děti se tu víceméně znají. O to víc jsem nechtěla davovku.
@Anna766 píše:
Kamarádka má malou Alenku.Je jediná malá holčina s tímto jménem široko daleko a vyčnívá ve třídě plné Adélek, Nikolek a Emiček…pravda.
Presne, to same plati pro jmena Olga, Jitka, Vera apod.