Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Takyjedna píše:
Můj názor. Připadá mi to hnusný. Petrrrrrrrrrr. Jak když se vrtá do kamene. Nomen Omen. Ale jak jsem psala, člověk si zvykne na všecko. Když to hezky vysloví milý člověk…
Jasný, každého názor
jsou hezčí, uznávám, ale nositelé mohli dopadnout i hůř ![]()
@Anonymní píše:
@hanka.br. To zřejmě můj příspěvek špatně vyzněl. Nemyslím to tak, že jsem vybírala podle trendu. Ale myslela jsem to tak, že se nám jména líbí a naopak to, že jsou moderní, mi připadá jako bonus.
A komu to vadí? Neznám nikoho, kdo by dal jméno jen proto, že je zrovna moderní. Zřejmě se prostě líbí. A neznám nikoho, komu by vadilo, že jméno je hezké, ale moderní. Ty ano? Pochybuju.
@kacka52 Tak přeju šťastný výběr, ono určitě nakonec něco vyberete, musíte
. Jinak mě docela baví, že tady v x-diskuzích lidi píšou, jak je trendy iritují, ale v téhle diskuzi najednou nikomu trendy u jmen nevadí
. To je fuk, ptala jsem se stejně čistě ze zvědavosti.
@hanka.br. Já ano. A hned několik! Myslím tedy tu variantu, že někdo nedal jméno, protože je zrovna v móděm a těm lidem to vadilo. Hodněkrát jsem slyšela (nebo i četla v diskuzích), jak je to hrozné, dát jméno, co je v módě. Nebo jak mají lidi na jména Sofie, Nela, Vanesa… vysloveně alergii, protože jsou hrozně moderní. Řekla to například i jedna moje kamarádka, ještě než věděla, že to jméno chceme dát. Častokrát se někdo vyjádří, jak mu vadí, že se dávají chlapečkům jména jako Samuel a Sebastian, protože je to zrovna moderní atd. Právě mě překvapuje, že sem zatím píšou všichni, jak jim trendy u jmen nevadí, k tomu slyším/čtu spíš opak. Proto se ptám, zajímá mě to, nic víc.
@Anonymní píše:
@kacka52 Tak přeju šťastný výběr, ono určitě nakonec něco vyberete, musíte. Jinak mě docela baví, že tady v x-diskuzích lidi píšou, jak je trendy iritují, ale v téhle diskuzi najednou nikomu trendy u jmen nevadí
. To je fuk, ptala jsem se stejně čistě ze zvědavosti.
Vybereme, ale bude to opět hodně ‚bolet‘. Většina lidí dává jména taková, která se mu prostě líbí. Kamarádka měla dlouho vysněnou holčičku Elišku. A má ji doma, i když je to teď tuším jméno číslo 1. Já bych ho třeba nikdy nedala, ale ne kvůli četnosti. Nedala bych ho proto, že se mi nikdy nelíbilo a pod Eliškou si představím lišku ryšavou
Sofie se mi taky nelíbí, nedá se příliš dobře skloňovat. Ale kdyby se mi líbila, nebudu hledět na to, na kolikátém místě je v žebříčku. Se jmény pro holky mám obecně více problémů, než s klučičími jmény. Tam bych měla vybráno hned a na několik kluků dohromady.
Příspěvek upraven 06.12.16 v 19:03
Pro syna jsem vzdy chtela Samuel.. Semi.. jenze tady je kolem tolik samuelku ze me to otravilo ![]()
@Malike My bydlíme v divném městě, protože tady se naopak dává taková ta klasika. U kluků Lukáš, Tomáš, Honza, Filip, Martin, Michal, momentálně nejvíc trendy Dominik, Adam. Matyáše znám 2, Sebastiána 1, Samuel ani jeden. U holek je to hodně podle žebříčku top 10.
Tak já se klidně hlásím, že bych trendy jméno nedala. Ale nebudu psát, že je to hrozné, protože u cizích lidí je mi srdečně jedno, co dávají nebo nedávají za jména. ![]()
Já u prvního vybírala navzdory trendům, protože už jsem těch Klárek a Karolínek měla plné zuby. Měla jsem představu jména, které by v kombinaci s příjmení tvořilo silnou, nezávislou osobnost. Zřejmě se mi to podařilo, neboť dcera nemá pět let a silná a nezávislá je až moc ![]()
U druhé jsem naopak chtěla módní Emu, hrozně se mi to jméno líbilo, jak zní, jak by vypadala, no zasnívala jsem se dost. Nakonec na přání muže je to Anna, čtvrtá toho jména v žijící linii naší rodiny.
Jo a u starší ve školce jsou v její třídě čtyři Karolínky, takže já jsem maximálně spokojená
Jinak si myslím, že každému, co se mu líbí.
I když ten Adolf, to chce hodně odvahy, myslím, že stále neuplynulo dost času.
@Malike A proč to tedy vadí, že jich je hodně? Není to právě proto, že je to prostě hezké jméno? Na to se přesně ptám, vzdáš se tedy jména jenom kvůli četnosti?
Nesnáším, když se lidi jmenují stejně, já jsem Tamara a jinou neznám, vyhovuje mi to.. i u synů jsem vybírala jména tak, aby se jich nesešlo víc v jedné třídě.. Viktor je u nás ve městě z dětí jediný, Robin se bohužel zalíbil mé sousedce, takže teď máme dva v jedné ulici a já bych střílela ![]()
Mne tedy současný trend vadí, protože nemám rada cize znějící jména. Ale kdyby bylo trendy dávat třeba staročeská, tak je mi to fuk. Takže mi nevadí to, ze jsou teď v trendu, ale ta jména jako taková
snad je to srozumitelné
@Anonymní píše:
@Malike A proč to tedy vadí, že jich je hodně? Není to právě proto, že je to prostě hezké jméno? Na to se přesně ptám, vzdáš se tedy jména jenom kvůli četnosti?
je jich hodně, protože je to tuctové a obyčejné jméno
tím nechci nikoho urazit ![]()
@Sofie2013 My přesně taky tak, kdyby byly 2 holky, tak Sofie a Stella. Uvidíme jenou nám řekli, že to bude kluk, teď zase, že holka, tak jsem zvědavá
. Každopádně Sofie nebo Max.