Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, máte tu někdo začínajícího chodce?
Můj syn má 13 měsíců a chodí cca měsíc a půl. už chodíme ven bez kočárku. Ale vždy to končí stejně. Vysmátej ťape, občas se nechá nést, pohoda. A pak z ničeho nic totální hysterickej řev. Chce na ruku, na zem, na ruku, na zem a při všem řve. Nic to nevyvolá. Lidi, věci, nějaký zákaz. Ne. Je to jen tak. No a končí to vždy tak, že běžím domů s uječeným děckem. Někdy ho to doma přejde, někdy ne. Jsem z toho špatná, připravuju ho na ven do zimy, těším se a každý den jsem akorát nas….
Zažil to někdo? Nevíte čím to může být?
Chodíme ven dopoledne, před spánkem, ale nevím, zda je to únavou. Občas to dělal i odpoledne, ale to jsme spíš doma. Tak nevím.
Ještě dodám, že v kočárku je celkem rád, ale taky rád chodí, proto ho neberu.
Příčinu neznám, ale já bych normálně brala i kočár. A až malý začne řvát, tak ho dala do kočáru, než ho tahat nahoru dolů..třeba v kočáru řvát prestane
a když ne, tak se alespoň rychleji dostanete domu… ![]()
@Silvianna píše: Více
@Silvianna děkuji za radu. Asi to tak budu dělat. I když když už je venku v pohodě a jdeme domů kočárem, tak to ječí vždy
ale tohle nechápu a pravda, že aspoň budu doma dřív ![]()
Já v tomto věku vždy jezdila s kočárkem.. ušla jen malinko a zase do kočárku a tak. Nemůžou ho třeba už prostě i bolet nožky? kolik ujde takto najednou.,
Podle mě to může být i únava, že ho začnou bolet nožky. Vždyť se chodit teprve učí, snadno se přetíží. Přetížení může být i psychické - moc vjemů, nebo se už mu může chtít spát nebo má hlad… Bez kočárku bych nechodila a zkusila bych to zkrátit. Ono se nám to často nezdá, co už je pro ně dost.
Si myslím, že únava. Několik měsíců jsme tahle chodili domu z hřiště běžně. Čím unavenějšii tím aktivnější a vzdorovitějši je.
Občas pomohlo dát něco do ruky. Klíče, vodu, křídy.
Únava třeba. Ale náš se třeba teď bojí vlastního vlastního stínu
takže hezky jde a jakmile jde stín před ním, tak je zle a chce do náruče
nejde mu to vysvětlit ![]()
@anavi13 píše: Více
My měli problém se sněhem. Nedej bože do něj šlápnout.
@Karinka323 zatím chodí chvíli, taky jsem to u starší zkoušela a divila se, proč nedojde tam či tam…nic ji neuteklo, jezdili jsme s vozejkem a chodila jen někde, před druhými narozeninami ujela i 5km na firstbiku a ve 2,5letech ušla i 8 až 9km.na horách a je to velký sportovec…a druhé už to neřeším, vše bude dělat, až bude chtít…motivuju ji k pohybu…chodíme plavat, ale v ničem na ni netlačím