Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Na me to v prvním bydlení rodiče zkusili. O víkendu sli na procházku se psem a stavili se bez ohlášení… my v devět ještě v posteli. Takže máme vlastni bydlení přes celou Prahu. Rezervní klíče od podnájmu měl jen můj bracha, který snad ani nevěděl kde bydlíme
aktuálně klíče nemá nikdo. Když jedeme na dovolenou, nechávám u kamarádky v baráku, kterou znám přes 10 let a věřím ji. Někdo holt nemá soudnost
@Betty MacDonald píše:
Taky bych asi nesnesla, kdyby mi tak někdo vlezl do baráku, když to nečekám. I když na dědině se to neřeší. Jednou mi vlezl soused do kuchyně pres lešení, dělaly se zrovna omítky. A sousedka mi vlezla do koupelny, když jsem byla naložená ve vaně a holila jsem si nohy, stoupla si mezi futra, založila ruky v bok a No, tak tady seš, kolik mi můžeš prodat vajec, zítra přijedou děckaOd té doby se doma důsledně zamykám.
To je bozi stripek do Slamova filmu.
Na tech vsich se to fakt neresi, moje mama ma klice a zazvoni i na ohlasenou navstevu. Tchyne uz klice nema, pojem ohlasena navsteva je ji cizi byla schopna prijit kdykoliv, hlavne vecer, ale ted se realizuje u svagrovcu a my mame klid.
Proste bych ji to rekla normalne bez emoci, ze ji malou v kocaru rada dam, ale idealne, kdyz se domluvime predem.
@Ijen já hlavně nechapu proč nebo co je nutí si myslet, ze přijít bez domluvy do cizího bytu a ještě si drze otevřít klicema je naprosto normální. Jak by to akceptovali u sebe? Já k rodičům veškeré návštěvy hlásím a odemykam si jen když jsme domluvene, ze prijdu dříve než máma z práce, nebo ze přijdeme napr ve 2, ještě znova potvrzuju když vyrazime, ze čas platí.. pak si dovolím v ty dvě zarachotit klicema v zámku. Ale nikdy by me nenapadlo do rodného bytu proste přijít a odemknout si bez ohlášení natož takhle brzy ráno.
@hospodki ja to taky nechapu a v nasi rodine bylo zvykem navstevy ohlasovat, chodit vcas a taky vcas odejit. Rodice meho muze pochazi ze vsi, na navstevu se kdykoliv pozvou, neni jim trapne tam travit vic nez 6 hodin, me hlavne drti, ze od okamziku, kdy se rozhodnou odejit, uplynou klidne jeste 2 hodiny. Tchyne prohlasila, ze nevidi duvod ohlasovat navstevy u deti. Ja jsem ji to naucila, ale jsem cerna ovce rodiny. Podle me je to o vychove a prostredi, kde vyrustali.
@PetraMeli píše:😄
@Cimada
Máme klíče od bytu mladých. I když se ohlásím, zvoním.
To spíš oni u nás se objeví jen tak, sice vždycky s ohlášením, ale nezvoní. To mi tak nevadí, vím, že přijdou a nemusím jít otevřít přes celou zahradu.
K nim ale fakt zvoním. Když nejsou doma a potřebují třeba zalít kytky či nakrmit kočku, udělám jen to. Rozhodně by mě nenapadlo prohlížet skříně nebo jim tam uklízet.