Procházka v 8 ráno - tchýně přišla bez oznámení

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8558
9.4.22 01:20
@Jabblicko píše:
Jako, když si představím tchýni ráno u postele, tak mě celkem mrazí.
:D :D :D
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18659
9.4.22 07:26

Na me to v prvním bydlení rodiče zkusili. O víkendu sli na procházku se psem a stavili se bez ohlášení… my v devět ještě v posteli. Takže máme vlastni bydlení přes celou Prahu. Rezervní klíče od podnájmu měl jen můj bracha, který snad ani nevěděl kde bydlíme :lol: aktuálně klíče nemá nikdo. Když jedeme na dovolenou, nechávám u kamarádky v baráku, kterou znám přes 10 let a věřím ji. Někdo holt nemá soudnost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6445
9.4.22 07:53
@Betty MacDonald píše:
Taky bych asi nesnesla, kdyby mi tak někdo vlezl do baráku, když to nečekám. I když na dědině se to neřeší. Jednou mi vlezl soused do kuchyně pres lešení, dělaly se zrovna omítky. A sousedka mi vlezla do koupelny, když jsem byla naložená ve vaně a holila jsem si nohy, stoupla si mezi futra, založila ruky v bok a No, tak tady seš, kolik mi můžeš prodat vajec, zítra přijedou děcka :mrgreen: Od té doby se doma důsledně zamykám.

To je bozi stripek do Slamova filmu.

Na tech vsich se to fakt neresi, moje mama ma klice a zazvoni i na ohlasenou navstevu. Tchyne uz klice nema, pojem ohlasena navsteva je ji cizi byla schopna prijit kdykoliv, hlavne vecer, ale ted se realizuje u svagrovcu a my mame klid.

Proste bych ji to rekla normalne bez emoci, ze ji malou v kocaru rada dam, ale idealne, kdyz se domluvime predem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18659
9.4.22 08:00

@Ijen já hlavně nechapu proč nebo co je nutí si myslet, ze přijít bez domluvy do cizího bytu a ještě si drze otevřít klicema je naprosto normální. Jak by to akceptovali u sebe? Já k rodičům veškeré návštěvy hlásím a odemykam si jen když jsme domluvene, ze prijdu dříve než máma z práce, nebo ze přijdeme napr ve 2, ještě znova potvrzuju když vyrazime, ze čas platí.. pak si dovolím v ty dvě zarachotit klicema v zámku. Ale nikdy by me nenapadlo do rodného bytu proste přijít a odemknout si bez ohlášení natož takhle brzy ráno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2291
9.4.22 08:04
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6445
9.4.22 09:41

@hospodki ja to taky nechapu a v nasi rodine bylo zvykem navstevy ohlasovat, chodit vcas a taky vcas odejit. Rodice meho muze pochazi ze vsi, na navstevu se kdykoliv pozvou, neni jim trapne tam travit vic nez 6 hodin, me hlavne drti, ze od okamziku, kdy se rozhodnou odejit, uplynou klidne jeste 2 hodiny. Tchyne prohlasila, ze nevidi duvod ohlasovat navstevy u deti. Ja jsem ji to naucila, ale jsem cerna ovce rodiny. Podle me je to o vychove a prostredi, kde vyrustali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
9.4.22 10:04
@PetraMeli píše:
@Cimada :mrgreen:
😄
Já jsem si to hlavně představila. :D
U mě neexistuje.
Budím se i o půl desáté. Moji tchánovci to UŽ vědí. Bohužel taky patří k té skupině asociálů, kterým je celkem jedno, co jiný člověk chce, ale já už mám věk na to, abych se rázně uhájila. Takže jim např. telefon neberu a kdysi jsem se dohádala s partnerem, že nějaké brzké víkendové buzení znuděných důchodců nepřipadá v úvahu, pokud se mnou chce žít. :D A nevim sice, co jim řekl, ale už to respektují.
Nicméně tchánovi stojí za to stále na toto téma aspoň vtipkovat, že přijedou brzy ráno. Já si o něm myslím, že není normální, je typický histrion, a tu hloupou radost mu nechávám, táhne mu na 80, maximálně někdy kontruji oznámením, že v tom případě nebudu doma (a za partnerem samotným oni by kupodivu snad ani nepřijeli, tchán nutně potřebuje širší obecenstvo).
V každé rodině je něco, ale někdy je mi těch mladých holek hrozně líto. Že se někteří tchánovci chovají hrozně, není tím, že jsou tchánovci, ale psychicky narušení lidé. A člověk je s ohledem na jejich věk může omlouvat, ale měl by si uchránit svoje soukromí a svůj způsob života.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7643
9.4.22 10:16

Máme klíče od bytu mladých. I když se ohlásím, zvoním.
To spíš oni u nás se objeví jen tak, sice vždycky s ohlášením, ale nezvoní. To mi tak nevadí, vím, že přijdou a nemusím jít otevřít přes celou zahradu.
K nim ale fakt zvoním. Když nejsou doma a potřebují třeba zalít kytky či nakrmit kočku, udělám jen to. Rozhodně by mě nenapadlo prohlížet skříně nebo jim tam uklízet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová