Návštěva a žádost o výpomoc

Anonymní
27.3.22 03:27

Návštěva a žádost o výpomoc

Omlouvám se, že se sem vypisuju, ale asi potřebuju vyhodnotit, jak moc jsem mimo a sobecká. Jeli jsme navštívit manželovy rodiče po cca čtvrt roce - bydlí daleko, toto je klasická frekvence. Jeli jsme na otočku, důvodem návštěvy bylo především to, že švagrová potřebovala dovoz materiálu od manžela. Dorazili jsme s malými dětmi, chvíli pokonverzovali a pak nám švagrová zavolala, že potřebuje mou pomoc s umýváním oken (je těhotná). Takže jsem se převlekla do tepláků, šla umývat okna, manžel byl s dětmi a když jsme skončili, jelo se domů, nikdo nic nekomentoval, jen švagrová poděkovala za pomoc.
Vím, že to zní sobecky, ale představovala jsem si návštěvu trochu jinak. Zatímco děti švagrové jsou u babičky a dědy neustále, naše je vidí opravdu velice sporadicky. Nikdy nenastala situace, že by je hlídali déle než cca 15 minut. Sama v místě bydliště nemám hlídání a ani jedno dítě ještě nechodí do školky, připadám si (možná neprávem) docela unavená a nějak jsem asi podvědomě čekala, že někdo řekne - vždyť se vidíme párkrát do roka, je to návštěva… Přitom má švagrová široký okruh kamarádek, známých a sourozence. Nevím, jestli je to běžné a jen já jsem tak sobecká :nevim:
Vídáme se opravdu vzácně, třeba třikrát do roka a já si nedokážu představit, že bych ji o něco podobného žádala, ale třeba je to tím, že jsem vyrostla v jiném prostředí. Budu ráda i za odsuzující názory, ať se nad sebou zamyslím

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2218
27.3.22 03:41

Tak teď fakt nevím, zda je to troll nebo ne. :nevim: Vždyť je úplně v pořádku být v některých věcech sobecká. Mě by ani nehlo jít té švagrové umývat okna - když si na to někoho najme, finančně ji to nepoloží. Běžné její jednání není a vy se spíš zamyslete, proč nad tím, zda to bylo ok, vůbec váháte (ne, nebylo) a proč berete sobectví jako ryze negativní věc. Protože zdravá dávka sobectví vás akorát uchrání před takovýmhle zneužíváním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.3.22 03:44

Troll nejsem, potřebuju si to urovnat v hlavě a nemám to s kým probrat. Děkuji za názor

• Citovat
  • Upravit
749
27.3.22 03:48

Ne, nezni to sobecky, proc jsi ji to nerekla ty? je tak tezke rict “ to myslis vazne? jsem tu na navsteve na otocku a jsem unavena, pozadej nekoho jineho” a vyreseno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
27.3.22 05:25

Zbytečně to hrotíš. Většina mojí rodiny je 100 km. Taky jezdíme někdy i na pracovní návštěvu. Jedeme buď na otočku nebo na víkend. Že se jede pomoct cokoli i mamce umýt okna nebo babi pomoct řezat dřevo atd. Obě jsou nemocné. Je to automatické. Když my něco potřebujeme, tak přijede zas otec a pomůže nám něco na našem domě.
Děcka buď lítají s kamarády, sousedy po zahradě nebo se baví s prarodiči nebo prababi. Takže při takové návštěvě nejde říct, že si návštěvu neužijí, protože se něco dělá. Děcka jsou blechy. Hned si najdou program. A jindy je návštěva, že se prostě sedí a pouze kecá nebo máme plánovanou oslavu. Já třeba automaticky vařím, když jedeme k našim.
Přece nenechám nemocnou mamku, aby vařila pro tolik lidí. Že bych přijela jak kontesa a starej se o nás, Lítej kolem nás. Ať si raději sedne s děckama na zahradě a povídají si a já uvařm. Když přijede sestra s rodinou, tak je to stejné. Přijde mi normální, že si rodina pomáhá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
27.3.22 05:41

Kdyby ti chlap pomohl, tak by to bylo rychleji. Můj muž vezme druhý kýbl a propriety a myjeme okna společně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26872
27.3.22 05:57
@Anonymní píše:
Omlouvám se, že se sem vypisuju, ale asi potřebuju vyhodnotit, jak moc jsem mimo a sobecká. Jeli jsme navštívit manželovy rodiče po cca čtvrt roce - bydlí daleko, toto je klasická frekvence. Jeli jsme na otočku, důvodem návštěvy bylo především to, že švagrová potřebovala dovoz materiálu od manžela. Dorazili jsme s malými dětmi, chvíli pokonverzovali a pak nám švagrová zavolala, že potřebuje mou pomoc s umýváním oken (je těhotná). Takže jsem se převlekla do tepláků, šla umývat okna, manžel byl s dětmi a když jsme skončili, jelo se domů, nikdo nic nekomentoval, jen švagrová poděkovala za pomoc.
Vím, že to zní sobecky, ale představovala jsem si návštěvu trochu jinak. Zatímco děti švagrové jsou u babičky a dědy neustále, naše je vidí opravdu velice sporadicky. Nikdy nenastala situace, že by je hlídali déle než cca 15 minut. Sama v místě bydliště nemám hlídání a ani jedno dítě ještě nechodí do školky, připadám si (možná neprávem) docela unavená a nějak jsem asi podvědomě čekala, že někdo řekne - vždyť se vidíme párkrát do roka, je to návštěva… Přitom má švagrová široký okruh kamarádek, známých a sourozence. Nevím, jestli je to běžné a jen já jsem tak sobecká :nevim:
Vídáme se opravdu vzácně, třeba třikrát do roka a já si nedokážu představit, že bych ji o něco podobného žádala, ale třeba je to tím, že jsem vyrostla v jiném prostředí. Budu ráda i za odsuzující názory, ať se nad sebou zamyslím

Nene… tohle nemyslis vazne, ze ne?
Takove prosbe bych se zasmala a jejiho manzela se zeptala, proc ta okna misto sve zeny neumyje on :mrgreen: [V tehotenstvi je zakazano umyvat okna? Pokud ano, muze je umyt chlap, anebo zena az po porodu. :think: ]

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958
27.3.22 06:19

@cecetka Zakázáno není v těhotenství nic, ale já těhotná tedy taky okna nemyla. Měla jsem nízký tlak a riskovat, že se mi zamotá hlava a spadnu dolů, jsem opravdu nechtěla.

Zakladatelko, pomáhat v rodině je sice normální, ale v tebou popisovaném případě se tě měla švagrová předem (před vaším příjezdem) zeptat a poprosit, zda bys jí mohla umýt okna, až přijedete. A měla by odůvodnit, proč to chce zrovna po tobě a nepomůže jí s tím třeba manžel. A ty máš samozřejmě právo to odmítnout. Já mám taky dvě malé děti a kdyby mě švagrová teď požádala o mytí oken, slušně bych jí řekla, že bych ráda, ale že doma nestíhám umýt ani svoje okna a jsem ráda, že žiju :lol: A doporučila bych jí, ať si zaplatí paní na úklid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3792
27.3.22 06:22

No, tak když už, tak je to primárně manželova sestra. Takže by mi nepřišlo divné, kdyby jí ty okna omýval manžel. Proč si to dělala ty opravdu nechápu. Klidně bych mu pomohla, ale sama nic fakt nemyla. Btw proč ty okna neumyl otec nenarozeného dítěte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
27.3.22 07:25

Okna nemam umyty ani doma, natoz abych je drhla na navsteve. Na navsteve ocekavam chlebicek a kavu, rozhodne nikde negruntuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
27.3.22 07:29
@Anonymní píše:

Tak příště řekni ne, jsme tu na skok. Co já se naumývala před porodem oken a nic. Mladý pan si počkal na vyvolávačku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
27.3.22 07:31
@Sisika9 píše:
No, tak když už, tak je to primárně manželova sestra. Takže by mi nepřišlo divné, kdyby jí ty okna omýval manžel. Proč si to dělala ty opravdu nechápu. Klidně bych mu pomohla, ale sama nic fakt nemyla. Btw proč ty okna neumyl otec nenarozeného dítěte?

Asi je u nich v rodině mytí oken „ženská práce“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3792
27.3.22 07:36
@Russet píše:
Asi je u nich v rodině mytí oken „ženská práce“.

Tak je zase hezký, že v manželově rodině je to ženská práce a našel si ženu, která to tak automaticky taky bere. Zase mi přijde normální pomoct sestře, když něco potřebuje, ale my se teda vídáme každý týden a pomáháme si normálně a pokud jsou všichni dospělí a automaticky to berou tak že by pánům tvorstva upadly ručičky tak ano, měla pomoct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1928
27.3.22 07:39

Záleží, či si pomáhate navzájom. Ak niekedy u vás zas niekto z nich s dacim pomôže, neprišlo by mi na tom nič tak hrozné. Ak to bola jednorazovka neriešila by som, hranice by som nastavovala až keď by to vyzeralo že oni vás chcú len vysavat a sami nič nevrátit.

To kdo ma aké hlidani by som v tomto kontexte neriešila vôbec, to že ja bývam ďaleko od dedkov a tudiz hlidani nejde nijak nesúvisí s tým ako to má zvyšok rodiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
27.3.22 07:43
@Sisika9 píše:
Tak je zase hezký, že v manželově rodině je to ženská práce a našel si ženu, která to tak automaticky taky bere. Zase mi přijde normální pomoct sestře, když něco potřebuje, ale my se teda vídáme každý týden a pomáháme si normálně a pokud jsou všichni dospělí a automaticky to berou tak že by pánům tvorstva upadly ručičky tak ano, měla pomoct.

Já bych asi těhuli pomoc taky neodmítla, u mytí oken se dá vypít kafe a popovídat si. Pustit hudbu. Vlastně tak mohla hezky pobýt chvilku s dalším členem rodiny :nevim:
Mohli se všichni přesunout tam…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová