Prodat byt nebo nechat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11559
5.2.18 20:06
@Anonymní píše:… Mám v něm te nájemníky. byt se poplatí, ale na daních budu nejspíš ještě doplácet, zisk žádný.

Co znamená, že byt se poplatí? Poplatky- energie a tak jdou snad za nájemníky a ještě mají platit nájem- to je pro vás. Pak mi není jasné, jak můžete ještě „doplácet“ na daních. Jako že vyděláte na nájmu 50.000 a daň zaplatíte 51.000? To nedává smysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10135
5.2.18 20:14
:mavam:

Příspěvek upraven 05.02.18 v 20:19

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10135
5.2.18 20:17

"@Ivan

Příspěvek upraven 05.02.18 v 20:18

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Verun83
5.2.18 20:18

Zvednout najem nemuzete? Ted sly najmy o neco vys.

• Citovat
  • Upravit
31672
5.2.18 20:18

A pronajímat ten byt za víc nejde? Nebo prodat, a koupit jiný byt, který by nebyl průchozí..nebo co ti v tom starém bytě tak vadí? Moc si totiž neumím představit, sypat peníze do pronájmu, nemít peníze ani na výlet, když bych měla vlastní byt, ve kterém ybch mohla bydlet..i kdybych ho měla přestavět. jak už tu padlo, rekreační barák spolkne hodně peněz :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.2.18 20:19

@Verun83 máme nájem tak jak je obvyklé

• Citovat
  • Upravit
36504
5.2.18 20:20

Tak tomu říkám charita :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Verun83
5.2.18 20:21
@Anonymní píše:
@Verun83 máme nájem tak jak je obvyklé

A jak dlouho? Vis jak, jestli jste treba za posledni roky najem nezvedli. Tak bych ho klidne o 1500,– navysila.
Pronajimame byt, a ted jsme zvedali o 2t.

• Citovat
  • Upravit
8506
5.2.18 20:22

Ve vasi situaci urcite prodat.
Nez dale zivorit, toto vam velmi zvedne zivotni uroven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

@slavuska1 nejde pronajímat za vic. prodat a koupit je navíšení hypotéky, což by nám ted ani neprošlo, navíšit bych jí musela tak kolem 1 000 000
já tam bydlet můžu, ale bud mě tam mrskne, nebo mě zavřou, páč někoho zabiju

• Citovat
  • Upravit
Anonymní

@Verun83 pronajímám od března

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.2.18 20:23

@Limi123 tak já to nechci utratit… max bychom jeli na nějakou levnější dovolenou…
a chci za to něco pořídit

• Citovat
  • Upravit
Verun83
5.2.18 20:25
@Anonymní píše:
@slavuska1 nejde pronajímat za vic. prodat a koupit je navíšení hypotéky, což by nám ted ani neprošlo, navíšit bych jí musela tak kolem 1 000 000
já tam bydlet můžu, ale bud mě tam mrskne, nebo mě zavřou, páč někoho zabiju

Tak na co se vlastne ptas? Jsi rozhodnuta a vidis to, jako nejlepsi reseni. Tak ho prodej.

My byt drzime jako investici pro deti nebo na nase stari. Protoze kdyz ho prodame, tak uz nikdy zadnej nekoupime. Ted by se nam ulevilo, ale ve finale to nestoji za to.

• Citovat
  • Upravit
11559
5.2.18 20:25
@slavuska1 píše:
A pronajímat ten byt za víc nejde? Nebo prodat, a koupit jiný byt, který by nebyl průchozí..
Prodej a koupě znamená jednak platit 4% z nového na dani z příjmu. A mají EXE, takže opravdu asi raději prodat, poplatit dluhy a začít s čistým štítem. Co by se dělo, kdyby nastal problém s nájemníky? Měli by prázdný byt, poplatky nějaké pořád jsou, takže by vysloveně mohli jít do mínusu. A prodávat, když jsou ceny takhle pěkné se dá i horší byt.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8506
5.2.18 20:26
@Anonymní píše:
@Limi123 tak já to nechci utratit… max bychom jeli na nějakou levnější dovolenou…
a chci za to něco pořídit

Ano, ale v nove situaci budete mit chatu + vam bude zbyvat cela vyplata, pokud jsem to spravne pochopila.

Takze byt bych prodala, jezdila na chatu na dovolenou.

A z provoznich penez, ktere budete mit kazdy mesic navic, muzete cast setrit (a casem treba koupit byt, ktery vam bude lepe vyhovovat) a za druhou si doprat treba alespon nejake vylety.

Nebo to chapu spatne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel