Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
@Anonymní píše:.. i 500 je pro nás dost peněz......najít podnájem s dětmi a psem není sranda…
v první řadě - prodat čokla
- kolik vás ten čokl stojí měsíčně?
@Anonymní píše:
@Ivan PPZ při prodeji ne, mam ho 12 let a 12 let mam tam trvala k takže se na nás nevztahuje
Já psal 4% při prodeji a nákupu jiného…
Byt máš na to, abys ho mohla v případě potřeby prodat. Někdo to prodá v důchodě, někdo to musí prodat dřív, to je život.
Já bych to prodala, ale ještě předtím bych se rozvedla. Pokud máš peníze po pra/rodičích, tak mají být pro tebe pro případ nouze. Ne že prodáš byt, zaplatíš za chlapa exekuce a pak si koupíte něco do společného jmění manželů. On ti uteče a ty ho budeš muset ještě vyplácet.
Já bych se rozvedla, prodala byt a až by mi skončila rodičovská a já měla stálý příjem, podívala bych se po nějaké chatě k trvalému bydlení/bytu s hypotékou.
Dát byt do realitky bez exkluzivity neuškodí, uvidíš, jak to bude se zájemci.
Máš tři děti, ty musíš chránit v prní řadě sebe. ![]()
@Anonymní píše:
@vejilka tak ja krom hypo a preklenovaku nemam nic.. muzovo průšvihy jsou z dob „mladi“Zatím je to ve fázi úvah. Zítra se mam sejít s finančním poradcem. Chtěla jsem i názor nezávislých.
Oboje ma sve pro i proti. Ale deti jsou male jen jednou. A vy nemate ted ani na to, vzit je na vylet, dovolenou, zazitky. A mit na to muzete a pritom tvorit dalsi rezervy, vzit si hypo treba na 30 let na nejaky hezky byt, ktery by vam do budoucna vyhovoval. Snizite si tim vydaje, vyresite bytovou „rezervu“, budete bydlet v byte, ktery vam vyhovuje. A k tomu budete mit vice volnych prostredku.
Financnim poradcum bych obecne moc neverila, tech kvalitnich je VELMI MALO (kdyztak o jednom v Praze vim) a vetsina se snazi jen prodat produkty.
Jeste me napadl dalsi pohled: pokud byste zili prumerny zivot (sem tam hernicka, jednou rocne dovolena) a o tento zivot byste meli prijit a koupit misto toho ten byt, ktery ted mate, asi byste do toho nesli, ne?
@Anonymní píše:
@vejilka chaty právě celkem ok, je pravda, že jsem uplne nezkoumala. Byt 3+1 tady stoji kolem 3mil
Když jsou ceny bytů u vás okolo 3 mil.,tak se dá určitě pronajímat byt tak, že nějaké peníze zbydou. Nikdy by neměl být pronájem prodělečný, že daň bude vyšší než příjem.
Také mám názor jiný než většina. Neprodávala bych. Zašla bych do realitky, aby poradili a zajistili pronájem za tržní cenu. U nás jsou byty okolo milionu a nájem bez poplatků cca 4 tisíce.
Peníze se rozkutálejí velice rychle a potom už nebudete mít nic. Chata je hezká věc, ale musíte mít alespoň průměrné příjmy. Jinak budete její náklady v rozpočtu dosti pociťovat. A milion určitě nebude stačit na koupi chaty, kam se v případě nouze dá odstěhovat s rodinou a bydlet.
@Procházející ja se rozvádět nechci. Peníze jsem nedostala. Koupila jsem si ho na hypo, za dneska už směšnou cenu. Nemovitost chci napsat na sebe. Platit v ze svého účtu.
Ja rikam, že jsem papirovej milionář, co před výplatou nemá na rohlíky ![]()
Byty mam dva, v jednom by me mrsklo, a tam kde něj mužem i v našem Počtu byli rodiče, tak zas nic ![]()