Prodat byt nebo nechat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Verun83
5.2.18 20:26
@Anonymní píše:
@Verun83 pronajímám od března

Tak to je kratka doba na zvedani najmu. Chapu.

• Citovat
  • Upravit
6901
5.2.18 20:30

Určitě prodala, pokud vám to pomůže a tím se oddlužíte. My tenkrát byt taky prodali.Ne kvůli dluhům, ale pronajímat byty znamená i dost starostí, takže pro nás bylo nejlepší se toho zbavit. Zbavíte se úplně všech dluhů? Já bych spíš za zbytek peněz koupila vlastní byt, když vám ten váš nevyhovoval. Není nic horšího, než bydlet v nájmu a platit tak zbytečně peníze navíc. Teď když koupíte chatu, tak abyste se nezadlužili znovu. Barák, nebo chalupa spolkne spoustu peněz, vráží se do toho stále, troufnu si říct celoživotně. Když už, tak třeba nějakou malou zahrádku na jaro, léto i ten podzim.Ale otázka kolik vám zbyde. V první řadě určitě zatáhnout všechny dluhy, ať můžete začít s čistým štítem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Verun83
5.2.18 20:32

@vejilka souhlasim. Cerna dira na penize, dum/chata

• Citovat
  • Upravit
6901
5.2.18 20:38
@Verun83 píše:
@vejilka souhlasim. Cerna dira na penize, dum/chata

Přesně tak. Spousta lidí to nevidí. Já mám možnost porovnávat s bytem. V bytě nám udělali plastová okna za menší poplatek, pokud se něco rozbilo, nějak hrozně jsme ro fin. nepociťovali. V baráku musíme vše platit ze svého a lítají statisíce. Kdybysme bydleli v bytě, nevěděli bychom ani, co s těmi penězi dělat. Ale nelitujeme.Je to fajn, ale přesto bych do baráku nešla, kdybysme měli malé, nebo podprůměrné příjmy. My si hlavně žádné půjčky na opravy nebereme.Na vše šetříme a děláme postupně. Při zakladatelce, kdy mají zkušenost bohatou na půjčky, si tím nejsem jistá, že by v baráku vydrželi být čistý, bez dluhů. Hodně to k tomu svádí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.2.18 20:41

@Ivan PPZ při prodeji ne, mam ho 12 let a 12 let mam tam trvala k takže se na nás nevztahuje :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.2.18 20:42

@Limi123 chápeš dobře

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.2.18 20:47

@vejilka ja to chci hlavně jako jistotu aby bylo vzdy kam jít.. Kdyby cokoliv. Nerada bych skončila s dětmi na dlažbě, že jsme nesehnali podnájem.
Ano zbavili bychom se komplet všech. No koupit jiný, by bylo uvázat se zas ba dva miliony cca. A me na rodicaku.. Muz tak velke příjmy nemá aby si to vzal sám.

• Citovat
  • Upravit
36556
5.2.18 20:54

Půjdu proti proudu.
Držet!
Nemít v dnešní době žádnou nemovitost, je blbost.

Prodat leda, kdybyste s jistotou už měli vybranou tu chatu.
Takhle to dopadne tak, že prodáte, prachy se rozkutálejí a nebudete mít nic.

Pokud byste fakt měli vybranou chatu s reálnou možností, že půjde přestavět na trvalé bydlení, fajn, řeknu chatu… Tam můžete jezdit na dovču atd.

Ale pronajímatelný byt bych neprodala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6901
5.2.18 20:55
@Anonymní píše:
@vejilka ja to chci hlavně jako jistotu aby bylo vzdy kam jít.. Kdyby cokoliv. Nerada bych skončila s dětmi na dlažbě, že jsme nesehnali podnájem.
Ano zbavili bychom se komplet všech. No koupit jiný, by bylo uvázat se zas ba dva miliony cca. A me na rodicaku.. Muz tak velke příjmy nemá aby si to vzal sám.

Já ti rozumím. Ale abys vůbec něco za 1000000 sehnala, když byty jsou u vás za 2mega? To bude pěkná rujna, když už něco seženete. A to pak furt se sypou prachy,furt.Ale kdo nezažil, nepochopí. Barákové holky by mohli vyprávět. Abyste se pak zas nezadlužili. Když nemáte ani nějaké extra příjmy. Ale třeba sezeneš nějaký barák, chatu, která bude v dobrém stavu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.2.18 20:58

@vejilka chaty právě celkem ok, je pravda, že jsem uplne nezkoumala. Byt 3+1 tady stoji kolem 3mil

• Citovat
  • Upravit
6901
5.2.18 20:58
@Bábrdl píše:
Půjdu proti proudu.
Držet!
Nemít v dnešní době žádnou nemovitost, je blbost.

Prodat leda, kdybyste s jistotou už měli vybranou tu chatu.
Takhle to dopadne tak, že prodáte, prachy se rozkutálejí a nebudete mít nic.

Pokud byste fakt měli vybranou chatu s reálnou možností, že půjde přestavět na trvalé bydlení, fajn, řeknu chatu… Tam můžete jezdit na dovču atd.

Ale pronajímatelný byt bych neprodala.

Souhlasím s tím, že se prachy rychle rozkutálej, pokud hned za to něco nekoupí. Vidím to i u nás, jakmile přijdeme k většímu obnosu. Jakmile za to nekoupíme hmotnou věc, prachy jsou fuč a nevíme za co

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.2.18 21:00

@Bábrdl utratit nehodlám nic. Pronajimatelny, ale na jak dlouho? Je tam el v hliníku, mela by se předělat.. Podlahy v pokojích by též zasloužili rekonstrukci… pokud nájemníci nebudou platit, jsem v háji. Zatím ( klepu) jsou ok

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.2.18 21:02

@vejilka otázka je, za jak dlouho by se byt prodal… Nemusí to byt zítra.. Kamarádka prodávala dva roky 8o

• Citovat
  • Upravit
6901
5.2.18 21:05
@Anonymní píše:
@vejilka otázka je, za jak dlouho by se byt prodal… Nemusí to byt zítra.. Kamarádka prodávala dva roky 8o

Můžeš klidně hned prodat. Určitě bych do toho šla co nejdřív. Jen, i kdyby to vyšlo i s nějakou chatou, tak si neberte už nic, žádné půjčky. Spadnete do toho zase.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.2.18 21:10

@vejilka tak ja krom hypo a preklenovaku nemam nic.. muzovo průšvihy jsou z dob „mladi“

Zatím je to ve fázi úvah. Zítra se mam sejít s finančním poradcem. Chtěla jsem i názor nezávislých.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel