Prodej auta v exekuci

7.12.21 03:45

Prodej auta v exekuci

Dobrý den, mám dotaz. Byla na mě udělena před půl rokem exekuce a chtěla jsem jet prodat auto. V autobazaru mi řekli že to není možné, z důvodu exekuce. Nevíte někdo, co dělat popřípadě jako řešit situaci abych auto mohla prodat? Exekuci řádně splácím a nebylo vydáno žádné zabavení majetku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20906
7.12.21 05:09

Musí jej prodat exekutor v dražbě a co za něj dostane, tak půjde na umoření dluhů.

Druhá varianta je doplatit exekuci a pak můžeš s majetkem zase nakládat jak chceš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1100
7.12.21 07:16

Pokud máš splátkový kalendář mohla by si se s exekutorem domluvit na uvolnění resp. zastavení exekučního titulu na automobil., Ale neradi to dělají, neb jsou lidi pěkně vyčůraní :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jahuhudka
7.12.21 07:18

Exekuce rovna se zabavení majetku. ;) I když splacis muže kdykoliv exekutor zároveň prodat auto nebo obstavi účet či mzdu

• Citovat
  • Upravit
382
7.12.21 07:26
@jahuhudka píše:
Exekuce rovna se zabavení majetku. ;) I když splacis muže kdykoliv exekutor zároveň prodat auto nebo obstavi účet či mzdu

Mzdu sotva, ze mzdy se vypočítá nezabavitelné minimum.
Pokud tomu nerozumíš, tak se nevyjadřuj. Chápu, že mnohým tady jde o kvantitu než kvalitu příspěvků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jahuhudka
7.12.21 07:49
@EFKA1 píše:
Mzdu sotva, ze mzdy se vypočítá nezabavitelné minimum.
Pokud tomu nerozumíš, tak se nevyjadřuj. Chápu, že mnohým tady jde o kvantitu než kvalitu příspěvků.

Ty asi neumíš číst? Já nepsala, ze bude zabavena celá mzda :lol:

• Citovat
  • Upravit
3863
7.12.21 08:15

Pokud prodáš auto v exekuci, tak vlastně spácháš trestný čin. My takhle naletěli a koupili auto od člověka v exekuci. A hned se nám ozval exekutor, auto chtěl zpátky a my měli peníze vymáhat po prodejci. Šli jsme na policii a za právníkem. Nakonec to dopadlo dobře, ale další problémy jistě nechceš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
7.12.21 08:54

Auto můžeš prodat pouze se souhlasem exekutora a výtěžek půjde na dluh

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.12.21 11:40

@martina.se

S exekutorem jsem mluvila a prej na auto není udělena exekuce, prý s ním můžu normálně nakládat a ještě se divil jak to že jsem ho nemohla prodat. Se souhlasem se prý setkal poprvé, mám domluvený splátkový kalendář, z prodeje auta bych zaplatila dluh, tak nevím jak to řešit 🤷‍♀️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.8.22 07:58
@elinka90 píše:
Pokud prodáš auto v exekuci, tak vlastně spácháš trestný čin. My takhle naletěli a koupili auto od člověka v exekuci. A hned se nám ozval exekutor, auto chtěl zpátky a my měli peníze vymáhat po prodejci. Šli jsme na policii a za právníkem. Nakonec to dopadlo dobře, ale další problémy jistě nechceš

Dobry den
My jsme koupili tez auto od majitele ktery byl v exekuci, exekutor chce aby jsme mu auto predali.Jak jste to vyresili prosim? Dekuji za info Martin

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.8.22 08:25

Koupili jsme auto od majitele ktery byl v exekuci.

Prosim o jakou koliv radu
Dcera ktera bydli v Nemecku si koupila automobil v CR, vim ze to nedava smysl ale chtela urcity typ auta a zrovna to byla dobra cena.
Do auta jsme na konec jeste investovali (oprava) poloviny ceny nez byla jeho hodnota. Pak nam prisel dopis od exekutora ze mame auto vratit. Dcera registrovala auto na babicku ktera bydli v CR jelikoz chtela usetrit na pojisteni ktere je v DE drahe.Auto vyuziva k jezdeni za invalidnim synem ca 120km. Jelikoz je dcera take chronicky nemocna, nema moc prijmu, a ja ted diky to mu ze pri ceste jak jsem jeli koupit auto tak dceri bylo spatne v mem aute a otevrel jsem okna a dostal jsem obrnu leve tvare, takze od dubna marodim a moc prijmu tez nemam abych ji nejak v teto situaci pomohl.
Takze my jsme nic neprovedli a ted trpi ma dcera, babicka a dalsi lide.
Dekuji za kazdou radu Martin

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3863
23.8.22 11:26
@amigos12345 píše:
Prosim o jakou koliv radu
Dcera ktera bydli v Nemecku si koupila automobil v CR, vim ze to nedava smysl ale chtela urcity typ auta a zrovna to byla dobra cena.
Do auta jsme na konec jeste investovali (oprava) poloviny ceny nez byla jeho hodnota. Pak nam prisel dopis od exekutora ze mame auto vratit. Dcera registrovala auto na babicku ktera bydli v CR jelikoz chtela usetrit na pojisteni ktere je v DE drahe.Auto vyuziva k jezdeni za invalidnim synem ca 120km. Jelikoz je dcera take chronicky nemocna, nema moc prijmu, a ja ted diky to mu ze pri ceste jak jsem jeli koupit auto tak dceri bylo spatne v mem aute a otevrel jsem okna a dostal jsem obrnu leve tvare, takze od dubna marodim a moc prijmu tez nemam abych ji nejak v teto situaci pomohl.
Takze my jsme nic neprovedli a ted trpi ma dcera, babicka a dalsi lide.
Dekuji za kazdou radu Martin

Běžte za právníkem. My měli nakonec štěstí, že exekuce nabyla právní moc až po tom co se uskutečnil prodej vozidla. Takže dané vozidlo nebylo předmětem konkrétní exekuce, ale paní měla snad ještě dalších 12 exekucí a v těch by byl vůz už zahrnut. Auto jsme prodali za polovinu ceny než jsme koupili, ale jsem ráda, že jsme se ho zbavili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
22.9.22 21:33

Auto od člověka v exekuci

Prosím, co vám poradil právník? A za jakým právníkem jít?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel