Prodejce aut na ulici?

SuperDer
14.3.25 12:34

Prodejce aut na ulici?

Dobrý den,

kdyby vás na ulici oslovil člověk s tím, že vám pomůže zadarmo najít auto dle vašich představ a sjedná vám s prodejcem prohlídku, byli byste pro? Popřípadě to vnímáte jako zbytečnou službu a radši si auto seženete sami?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35773
14.3.25 12:39

Takový lidí posílám rovnou někam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5314
14.3.25 12:40

Vzhledem k tomu, že si auto kupuju tak jednou za 8 let, je to pro mě naprosto zbytečná služba.
A kdyby se zrovna náhodou trefil do toho období, kdy bych o koupi nového vozu uvažovala, rozhodně nebude důvěřovat komusi na ulici :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
285
14.3.25 12:42

@SuperDer důvěřuj, ale prověřuj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
14.3.25 12:43

A proč by to ten člověk jako dělal? Zadarmo ani kuře nehrabe, takže já bych si pomyslela něco ve smyslu, že je to nějaký přeprodejce bouraných repasů nebo někdo, kdo mě natáhne ještě horším způsobem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16274
14.3.25 12:44
@SuperDer píše: Více

Odmítám všechny tyhle otravy na ulici, i po telefonu :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
14.3.25 12:47

Kohokoliv, kdo mě s něčím zastaví na ulici a něco nabízí, rychle posílám kam slunce nesvítí. Nikdo jen tak z dobroty srdce nechodí po ulici a nenabízí lidem věci, aniž by z toho nic neměl nebo to nebyl nějaký podvod :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
14.3.25 12:56

Zadarmo to není, asi prodejce pustí chlup.
A nevím, proč by to někdo dělal (využil), když toho člověka nezná a neví, jaký má záměr a jestli ho nenavrtá to nějakýho šmé.
Navíc - třeba já osobně- bych ani toho člověka nenechal na mě tak dlouho mluvit… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10245
14.3.25 13:07

@SuperDer Neumím si takovou situaci úplně představit. To by ten člověk oslovoval random náhodné kolemjdoucí, jestli nechtějí poradit s výběrem auta? A dělal by to zdarma, nebo bral paníze za poradenství, nebo provizi od prodejce, nebo oboje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SuperDer
14.3.25 13:11

@Premek_Orac proste shánění kupců aut u autorizovaných a spolehlivých oficiálních autobazarů a autoprodejcu, pokud prodej proběhne, zprostředkovatel dostane provizi.

• Citovat
  • Upravit
1972
14.3.25 13:15

Když mě někdo zastaví na ulici, už tajně sahám pro pepřák, co kdyby náhodou… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3094
14.3.25 13:15

Kdyby mě na ulici oslovil někdo s podobnou nabídkou, rychle bych zdrhala, protože tohle mi vůbec nepřijde seriózní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10245
14.3.25 13:18

@SuperDer Osobně bych o takovou službu nestál, umím si z nabídky vybrat, které auto je vhodné pro mé potřeby nebo které chci pro zábavu. Oslovováním na ulici budeš mít strašně malou úspěšnost. Více než polovinu nových aut kupují firmy, ne fyzické nepodnikající osoby, u ojetin se prodeje pohybují kolem 600 tisíc aut ročně, takže cca každý desátý náhodně vybraný dospělý člověk koupi auta v horizontu 12ti měsíců řešit bude, ale jak si získáš důvěru takového člověka, když na něj natrefíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
14.3.25 13:20

Logicky- co si první pomyslí člověk, kterýho někdo „začne otravovat“ na ulici? To opravdu není vhodný „distribuční a prodejní kanál“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3094
14.3.25 13:22

@Premek_Orac Zrovna přemýšlím nad tím, kolik procent lidí tak asi může aktuálně řešit koupi auta. Bylo by dost štěstí na někoho takového narazit a ještě ho přesvědčit, že nejsem nějaký pochybný vejlupek a opravdu mu poskytnu dobrou službu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák