Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Zkus změnit polohu, pokud oc nejí zkus ho nakojit když skoro spinká, mě se nejlíp kojí v leže na boku, kolik malému je??
Tak zkus dát malýmu dudlík, třeba má potřebu jen cucat a uklidnit se.
Me se to taky nedari
ani u jednoho z deti, dcera teda sala dlouho, ale stejne to bylo prd platny. Syn pije kratce, ale rychle. Delsi interval je kdyz spi, nejlepe venku v kocarku, nebo v satku.
Nektery deti ale muzou mit takovy interval a neudelas nic, musis se s tim smirit.
pribira dobre? cura a kaka dost? pak se tvari po kojeni spokojene?
Já jsem kojila oba kluky co 1,5-3h celý půlrok. A pili jak kdy, 20minut na hlad, cca 8 minut na žízeň. Ty tři hodiny vydrželi jen když spali.
@Anonymní píše:
Ano přibíráme až moc
Tak se bát nemusíš, malej by taky když byl takto amlej u prsa chvilku a stačilo mu to, pokud hezky roste tak je vše v pořáku ![]()
Naše Eliz měla přes den 2 hodiny interval, v noci 3… Po kojení spokojená, ale po cca 10 minutách neklidná, plačtivá. Přibírala abnormálně hodně, cůrala i kakala do každé plíny měněné po kojení. Tak jsem dala UM a světe div se. Přes den interval po 3 hodinách (v kočárku i 4 hodiny) a v noci se prodloužil od 20h do 2h ráno, pak po 3 hodinách… Prostě měla málo nebo nevím, při odsávání jsem z každého vytáhla 250ml MM
. Nepomohlo střídání prsou při jednom kojení, střídání poloh, svléknout a kojit tělo na tělo…
Nám už je tedy 7 měs., takže už i mezi kojením něco papáme a tak nějak vydrží cca 3 hodiny mezi každým jídlem, ale jako mimi malinké se ty intervaly nedaly moc korigovat, jednou pila každou půlhodinu, jindy spala v kuse 4 hodiny a já to nikdy nehrotila, přesto že doporučuje kojit pravidelně po 2-3 hodinách.
A stačí mu mlíčko nebo jí, nějak jsem přehlídla zda se jedná o kluka nebo o holku…třeba chce často, protože má větší hlad a neuděláš s tím nic, nezbývá než kojit jak si dítě řekne.
Hodně štěstí ![]()
Tak to jsme na tom podobně. Když je můj malý (3 měsíce) vzhůru tak by pil klidně každou hodinku i častěji a když spí, tak ho nebudím. Oni mají třeba jen žízeň, tak si trošku cucnou a stačí jim to. Nebo se snaží uklidnit, takže nejdřív zkusím dudlíčka a když to nestačí, tak prso
Vůbec bych to nehrotila, je to naprosto v pořádku ![]()
Můj malej by taky pořád sosal..kdykoliv přiložím tahá jak pijavice, ovšem pak ho bolí břicho a pláče..to samé v noci, budí se co 2 hodiny a chce prso, v 5.30 se kroutí bolestmi, dudlíka plive. doufám, že se to s příkrmama, dnes dám první, zlepší..
Bud rada, ze pribira az moc. Malej taky prvniho pul roku pribiral hodne, znama, ktera je doktorka, mi rikala, at si dam pozor, aby nebyl tlustej. S nastupem prikrmu se to zlomilo a ted mi nepribira skoro vubec. ![]()
@Anonymní píše:
Je mu měsíc
Proč chceš prodloužit interval mezi kojeními? Jestli dítě moc nezvrací, tak bych to neřešila. Na kojeni.net píšou, že by interval měl být alespoň 1,5 h, když byl syn menší, tak jsme občas nedodrželi ani to. Teď má tři měsícě a kojím pořád, jak si řekne, občas po dvou hodinách, občas po čtyřech, v noci spí kolem sedmi hodin v kuse. Taky jsem se bála, že ho budu mít pořád u prsa (zas tak mi to nevadilo, ale on byl hodně blinkací), ale prostě se mu ten interval začal tak nějak prodlužovat sám, jak byl větší a dokázal se víc napít.
Jinak předpokládám, že dítě prospívá, jinak samozřejmě musíš zkontrolovat techniku kojení. Ale fakt mi interval 2 hodiny na měsíční dítě nepřijde vůbec moc dlouhý.
Ahojky, chtěla bych se zeptat, jak prodloužit interval kojení. Malej má chce mlíko po cca 2 hodinách ale jen si cucne a už nechce.