Prodloužení smlouvy na neurčito
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Lara Farseer @Jituš135 Každá si to musí srovnat se svým svědomím a okolní situaci. Stejný postup může být v jedné situaci sprostý podvod a v jiné spravedlivá odplata. Já osobně bych postupoval přesně podle toho. Pokud bych měl na firmu pifku a nebylo by to trestné, tak bych to oznámil, až kdy by to bylo výhodné pro mě.
Jinak užitečné informace: http://www.aperio.cz/…a-zamestnani
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jege To by mě tedy zajímalo v jaké situaci je to sprostý podvod, pokud vycházíme ze situace, že zakladatelka neplánuje jít hned po prodloužení na neschopenku ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 Třeba jediný zaměstnanec ve zkušební lhůtě, které zaměstnavatel nutně potřebuje, ve zkušební lhůtě převážně zaučuje a se kterým 100% počítá do budoucna.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
POkud se uzavírá smlouva, tak mají obě strany právo vědět všechny věci, které by ten poměr mohly ovlivnit. Což prostě těhotenství je.
Takže je to podvod, protože jedna strana neuvede všechny skutečnosti, které daný PP ovlivňují, i když jsou ji známy.
Jsou to věci, které se běžně dějí, ale to neznamená, že jsou správný.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Katche píše:
Na tvým místě bych se bála karmy.
Nebo třeba toho, že pokud jsi v menším městě/oboru tak se to o tobě rozkřikne - že podvádíš, není na tebe spoleh… Já bych někoho s takovou pověstí v žádným případě nezaměstnala. V našem malém kolektivu si musíme věřit a zjišťujeme reference, včetně JPP…
Karmy?
Ja to teda v praci rekla pred podpisem nove smlouvy, ale byla jsem si jista, ze mi nenechaji smlouvu jen vyprset, ze pripadne ji prodlouzi aspon do materske. Tim si ale ve vetsine firem clovek byt jisty nemuze, takze je jasne, ze se chrani.
Mimochodem kdy by to teda spravne mela hlasit? Ja predchozi potratila a fakt jsem se dlouho necitila na to, aby o tom dalsim v praci vedeli, dost jsem se bala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Katche píše:
POkud se uzavírá smlouva, tak mají obě strany právo vědět všechny věci, které by ten poměr mohly ovlivnit. Což prostě těhotenství je.
Takže je to podvod, protože jedna strana neuvede všechny skutečnosti, které daný PP ovlivňují, i když jsou ji známy.
Neni pravda, zamestnankyne zadnou povinnost oznamovat tehotenstvi nema. Ani se ji na to nesmi zeptat na pohovoru. Nemystifikuj. A kde by teda mela byt hranice? Oznamovat to po pocurani testu, nebo kdy? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jege píše:
@j.a.n.i1 Třeba jediný zaměstnanec ve zkušební lhůtě, které zaměstnavatel nutně potřebuje, ve zkušební lhůtě převážně zaučuje a se kterým 100% počítá do budoucna.
Bavíme se o situaci zakladatelky, ta není ve zkušební době to za prvé a za druhé, pokud bude těhotná dál pracovat, tak nechápu kde je problém ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Katche píše:
Aha, takže myslíš, že by měl každý zaměstnanec oznamovat kolik kouří cigaret, jaké má nemoci, jaký je řidič, zda náhodou neprovozuje nějaký rizikový sport, to jsou totiž všechno věci, které by ten pracovní poměr ovlivnit mohly. A jinak si pleteš jabka s hruškama, spoustu věcí zaměstnavatel rozhodně právo vědět nemá, pouze takové, které se vážou k práci nebo které pro výkon práce vědět potřebuje, což u normálních prací těhotnství rozhodně není.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@rozand píše:
Neni pravda, zamestnankyne zadnou povinnost oznamovat tehotenstvi nema. Ani se ji na to nesmi zeptat na pohovoru. Nemystifikuj. A kde by teda mela byt hranice? Oznamovat to po pocurani testu, nebo kdy?
A proč jen těhotenství, neměl by náhodou člověk oznamovat i sníženou imunitu, vyšší míru nemocnosti nebo začínající osteoporozu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 A jak dlouho bude ještě pracovat? 1/2 roku? 8 měsíců? Kdybych si chtěl vychovat zaměstnance, tak určitě budu „šťastný jak blecha“, že mi zaměstnanec, kterého 2-3 měsíce zaučuji a tratím na něho svůj čas i peníze, za další 3-6 měsíců odejde na 2-3 roky na mateřskou a mohu začít znovu…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jege No a když ten zaměstnanec, co ho zaučuješ dostane lepší nabídku a poslední den zkušebky ti řekne pápá, tak si na tom líp? Plus ne každá musí odejít na 2-3 roky na RD…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Uvedu na pravou miru
Ve firmě budu třetím rokem ( maximální doba kterou muže dat zaměstnavatel na určito) a rozhodne po podepsání smlouvy nehodlám běžet na neschopenku- to bych svému kolektivu neudělala. Nechci aby to odnaseli lidé se mnou pracující . Jen chci mít jistotu , ze se vrátím opět do této firmy. Ne ze bych měla strach ze pak nic jiného nendajdu ale jistota je kulomet.
@Katche : právo a povinnost jsou dvě různé věci . Oni nemají právo se mě ptát má těhotenství a já nemám povinnost jim ho hlásit v nějaké lhůtě . ![]()
Co se týká to toho co je a není správné- otázka moje byla co je trestné . Chápu ze jako člověku ti to asi dělá problém ale pokud to náš systém dovoluje…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jituš135 Tak jako třetím rokem ve firmě, to bych vůbec neřešila, považuju za vrchol neslušnosti 3× smlouvu na rok.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
@Jituš135 Tak jako třetím rokem ve firmě, to bych vůbec neřešila, považuju za vrchol neslušnosti 3× smlouvu na rok.
Dokonce 4× (ne po roce )
u nás je tohle normální - bohužel. A to místo zkušební doby na začátku je brigáda a pak a nástup na urcito se zkušební dobou. A proto si říkám - když to proste jde. Chápu ze někteří to můžou vidět jinak - i proto jsem sem napsaala- zajímají me i ty negativa
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nic si tady z těch řečí nedělej, zaměstnavatel zjevně využívá všechny zákonné možnosti jak udržet zaměstnance na době určité, což pro zaměstnance není zrovna příjemné. A dobrovolně se připravit o třeba další mateřskou, o dny dovolené k proplacení a o možnost mít se po RD kam vrátit, když situace na trhu práce se může klidně změnit, to by bylo hrozně nezodpovědné…po třech letech ve firmě si rozhodně zasloužíš, aby ti místo podrželi ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit