Profesionální deformace
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
profesionální deformace
Ahojte, můj muž pracuje jak sociální pracovník -vychovatel v ústavu pro mentálně a zdravotně postižené. A občas zapomene přepnout level ..tj.že se občas ke mne chová jako k nesvéprávným klientům
já se samozřejmě nedám a upozornim ho, že je doma a že opravdu nesvéprávná nejsem
a nemusí mi tím pádem říkat co mám dělat ![]()
Zajímá mne jestli máte ze svých partnerství a manželství také takovou zkušenost, zda váš muž či přímo vy občas zapomenete přepnout a chováte se doma stejně jako v práci ......
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
ano, já se tak chovám
jsem učitelka češtiny, takže občas opravuju něco, co strašně tahá za uši (např. skloňpování slova „datum“) a občas jsem zbytečně autoritativní ![]()
Příspěvek upraven 20.04.11 v 18:30
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak ani já ani chlap jsme neměli ještě zaměstnání, kde bychom se chovali nějak zvláštně… ale máma dělá ve stacionáři s postiženými dětmi/lidmi, a občas to na ní je vidět. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jojo…kdysi jsem pracovala na krámě a když jsem chodila někam nakupovat, tak když jsem si vzala nějaký zboží, tak jsem jim ty ostatní vyrovnala a natočila obrázky
když jsem pracovala na call centru, tak jsem kolikrát zvedla mobil a představila celým jménem, názvem firmy a pozdravila dobrý den…a na druhým konci byla třeba mamka
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
přítel pracoval ve fastfoodu a když jsme jednou šli do KFC na jídlo tak jsme přišli na řadu a on říká: „Dobrý den, máte vybráno?“ Pokladní i já jsme na něj zírali s otevřenou pusou
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
BRUMDINKO - a jak se to chování tvojeho manžela projevuje? Já jen že dělám to samý, co on, tak abych věděla, co mně časem čeká. Jsem tam totiž teprve od března. ![]()
Manžel je policajt, ale obuškem nás doma teda nemlátí. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No, mne se stava, kdyz jsem treba v restauraci a chci jit na wc, ze si kontorluju, jestli u sebe mam vstupni karticku, abych se z wc dostala zpatky… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No já před mateřskou dělala to co tvůj muž a taky to na mě zanechalo následky
nejen že tak někdy mluvím s manželem ale občas i s dětmi ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás se to nejvíc projevuje na sestře - je učitelka na škole, kde jsou jak učni se speciálními požadavky, tak běžní středoškoláci na maturitních oborech…A ta teda poučuje fest, někdy mi to hodně leze krkem. Muž sice taky učí, ale ještě ne tak dlouho, tak na něm se to zatím moc neprojevuje, ale je mi jasné, že pokud to bude dělat 10 let jak ségra, tak to následky zanechá ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
teda to sem nečekala, že se i zasměju ![]()
Petruš - on už tam pracuje 8 let a projevuje se to tak, že mi říká prostě dopodrobna co a jak mám udělat to se těžko takhle přes písmenka vysvětluje …ale třeba mi řekne vytři podlahu, uklid nádobí atpod.. a já zas pro změnu nesnáším když mi někdo rozkazuje a říká co mám dělat .. .takže dřív sme se kvůli tomu i hádali ..ted´po těch letech co už sme spolu (letos budem slavit 12.výročí seznámení a 2.výročí svatby) už to neřešim a spíš ho upozornim, že fakt nejsem debil
(ted mám na mysli diagnozu opravdu se ted nechci těch dotyčných co jsou v tom ústavu dotknout)
já sem ted´ pro změnu před 2.mateřskou začala pracovat jako učitelka matematiky a informatiky na gymplu - tak jestli se k němu časem až se vrátim do práce začnu chovat jak k těm pubertákům tak to bude ještě sranda ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
brumdinka píše:
teda to sem nečekala, že se i zasmějuPetruš - on už tam pracuje 8 let a projevuje se to tak, že mi říká prostě dopodrobna co a jak mám udělat to se těžko takhle přes písmenka vysvětluje …ale třeba mi řekne vytři podlahu, uklid nádobí atpod.. a já zas pro změnu nesnáším když mi někdo rozkazuje a říká co mám dělat .. .takže dřív sme se kvůli tomu i hádali ..ted´po těch letech co už sme spolu (letos budem slavit 12.výročí seznámení a 2.výročí svatby) už to neřešim a spíš ho upozornim, že fakt nejsem debil
(ted mám na mysli diagnozu opravdu se ted nechci těch dotyčných co jsou v tom ústavu dotknout)
Tak to se má můj manžel na co těšit.
Já to mám zatím dobrý, moje děti choděj do školky, takže mi přijde, že mám doma to samý jak v práci. Tam s nima člověk taky jedná jak s dětma.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Boo píše:
přítel pracoval ve fastfoodu a když jsme jednou šli do KFC na jídlo tak jsme přišli na řadu a on říká: „Dobrý den, máte vybráno?“ Pokladní i já jsme na něj zírali s otevřenou pusou![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Manžel je voják, takže jsem ráda, že se na něm profesionální deformace naprojevuje
. Ovšem ne tak u mě. Jsem kosmetička, takže neustále sleduju ženským ne/upravené obočí, nehty, chlupatý nohy, … ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
já jsem zástupce ředitele firmy. Takže před mateřskou nabitej program a co nebylo v diáři - jakoby neexistovalo
měla jsem dva - osobní a pracovní.
Takže když jsem jednou ještě těhule (s Beuškou) lítala v práci a strašně pospíchala, tak mi volala paní učitelka ze školky, že má Dianka teplotu. Takže jestli můžu přijet a já ji odpověděla (do teď se stydím) : ,, Omlouvám se, ale mám poradu. Kouknu se do diáře a zapíšu si vás"
paní učitelka nechápala a mě to došlo až zavěsila. A jak já tak muž se pedstavujeme celým jménem a firmou ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
já na triviální dotaz často odpovídám tříkrokově: nejdřív řeknu holou informaci, pak ji zopakuji doplněnou o praktické rady potřebné k realizaci anakonec opět zopakuji se všemi detaily na které si jen vzpomenu - obávám se, že většina rodiny první dvě minuty mých monologů neposlouchá ![]()
Když jsem jednu chvíli hooodně pracovala na počítači a pak jsem si z kuchynské linky shodila otevřenou dózu s cukrem, tak jsem prstem začla mačkat na horní skříňku vpravo, jakože backspace
![]()
har.
bavím se ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit